Pažiūrėjęs į išsirikiavusių savanorių eilę, uniformuoto jaunimo gretose sunkiai pažintum hitų „Mes – vyrai“, „Kam tu man“ ir kt. atlikėją. Andrius, kaip įprasta, neriečia nosies ir tokių pat kaip jis pats eilinių gretose jaučiasi savas. „Ypač profesionaliai elgiasi mūsų vadai, kurie nė žodžiu ar žvilgsniu neužsimena apie mano, kaip civilio, darbą. O su būrio kolegomis sutariame gerai, pasikalbame ir apie mano muzikinę veiklą“, - nuoširdžiai šypsojosi atlikėjas, kuriam kareiviška apranga itin tinka.

Tačiau laiko traukti dainas jis dabar neturi - kartu su dar beveik 70-čia likimo draugų, kurie šiuo metu batalione atlieka bazinį kursą, Andriui tenka atlaikyti griežtą karišką dienotvarkę: iš lovų kariai pakeliami 6 val. ryto, po energingos mankštos, pusryčių, operatyvaus kambarių tvarkymosi ir valstybės himno giedojimo imasi krimsti karybos meno šaknis - savanoriai mokosi naudotis ginklais, aiškinasi drausmės dalykus ir kt.

„Atsikvėpti galime tik vėlyvą vakarą, mat diena suplanuota minutė minutėn“, - įspūdžiais dalijosi Andrius, kuris paskaitų ir mokymų metu įgytas žinias šią savaitę jau taiko praktiškai – mokomųjų pratybų poligone metu. Beje, bazinio kurso statistika rodo, kad trijų savaičių mokymus, kurie gana sunkūs fiziškai, ištveria ne kiekvienas – „nubyra“ apie 10 proc. karių.

Užsispyręs Andrius atsisakyti kurso nežada. Po jo vaikinas sako galėsiąs atsikvėpti lengviau, mat tuomet dalyvavimą pratybose planuoti būsią jau paprasčiau. O ideologinis jo, kaip Krašto apsaugos pajėgų savanorio, pasirengimas – akivaizdžiai tvirtas. „Esu įsitikinęs, kad kiekvienas vyras turi būti pasirengęs apginti Tėvynę“, - teigia dainininkas, kuriam patriotizimas – ne tuščias žodis.

„Turėjau alternatyva atlikti kursą vasarą, - pasakojo Andrius. – Tačiau pasirinkau dabar, mat koncertų turą ką tik baigiau, o iki sesijos kolegijoje, kur neaikivaizdžiai studijuoju kultūrinės veiklos vadybą, dar yra laiko.“

Aišku, vardan pareigos kraštui tenka kai kurių dalykų atsisakyti – pasimatymus su drauge Vaida šiuo metu atstoja pokalbiai telefonu ir SMS žinutės, o muzikavimas naujų dainų įrašai laikinai atidėti.

Kovo pradžioje sėkmingą pusės metų solinių koncertų turą „Gyvenimo meilė“ užbaigęs Andrius jau yra pradėjęs dirbti su naujais kūriniais, įeisiančiais į trečiąjį jo albumą - radijo stotis šią savaitę pasieks naujausias Andriaus kūrinys „Tu tik man skirta“. Atlikėjo albumas planuojamas išleisti rudenį. Rinkinio akcentais, gali būti, taps kariška stilistika ir atgaivintos bei naujai aranžuotos lietuviškos prieškario laikų dainos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją