Leonardo meilė – visoms moterims

„Ši šventė skirta ne tik mano žmonai, bet ir visoms kitoms: mamai, senelei, tetai, dukrai Gabytei“, - pasakojo populiariosios LNK laidos “Myli nemyli” vedėjas, aktorius Leonardas Pobedonoscevas.

Pašnekovas prisipažino šią dieną visuomet švenčiantis. „Lakstau su gėlėmis, lankau savo mylimas moteris, apdovanoju koleges teatre, kol galiausiai prisėdu namuose“, - pasakojo jis.

Leonardas teigė niekada neabejojęs šios dienos svarba: „Tą dieną galiu dar ir dar kartą parodyti dėmesį mylimoms moterims“, - kalbėjo jis.

Dažniausiai aktorius specialių dovanų šiai progai neieško. „Gėles labai mėgstu, todėl su dideliu malonumu dovanoju jas antrajai savo pusei. Kartais tai  ne tik gėlės, bet ir vakarienė ar, tiesiog dėmesys, parodytas bet kuria kita forma“, - vyriško žavesio subtilybėmis dalinosi Leo.

„Jei grįžti namo, pabučiuoji žmoną į skruostą, įteiki gėlių ir atsiguli išvertęs kojas priešais televizorių, tuomet ir šventė netenka prasmės“, - pridūrė “Myli nemyli” laidos vedėjas.

Gėlės – ne tik per šventes

Nuo Leonardo neatsilieka ir dainininkas Mantas Jankavičius. Kovo 8-oji Mantui – tai dar viena proga nustebinti mylimą moterį, padovanoti jai geltonų ar baltų rožių.

“Tokių dienų niekada nebūna per daug. Nors aš pats tokių švenčių nelabai mėgstu, tačiau žmonai dėmesį parodau“, - sakė dainininkas, siūlantis visiems vyrams padovanoti mylimoms moterims gėlių ne vien per šventes.

„Tiems, kurie to neprisimena šiokiadieniais, bent jau kovo 8-osios. proga reikėtų pasistengti. Aš savo žmonai dovanoju gėlės taip pat ne taip dažnai, kaip reikėtų, bet ji man dėl to niekada nepriekaištauja“, - atviravo Mantas.

Linkėjimai mamai keliauja paštu

Pasveikinti moteris kovo 8-osios proga visuomet skuba ir grupės “Skamp” narys Viktoras Diawara. “Kaip nepasveikinsi“, - nusistebi jis, šią dieną gėlėmis apdalinantis koleges.

Didžiausio Viktoro dėmesio susilaukia jo širdies draugė Živilė: „Kiekvienais metais jai ši diena ypatinga“, - šypsojosi V.Diawara.

Su rimtesniais keblumais Viktoras susiduria norėdamas pasveikinti mamą: „Ji toli, todėl gana sudėtinga nusiųsti gėlę į Afriką, bet kiekvienais metais ją sveikinu elektroniniu paštu ar telefonu“,- atviravo entuziastingasis skamp‘as.

Mylimąjai – tulpės ir dėmesys

Renginių organizatorius ir TV laidų vedėjas Dainius Martinaitis šiandien skubės sveikiti sau artimas moteris – žmoną, mamą ir seserį.

Nors pašnekovas pripažino, kad originalumu neišsiskiria iš kitų vyrų ir dovanoja moterims tulpes, tačiau kovo 8-oji jam asocijuojasi tik su šiuo augalu.

“Rožėms ir taip daug progų, o tulpės  kaip tik tam metui pražįsta. Tai ir apdovanoju jomis visas šalia esančias moteris: darbe, namuose, pas tėvus“, - vardino jis.

D.Martinaitis pripažino, kad gėlės nėra svarbiausios kovo 8-ąją. Didžiausia dovana moteriai – jos širdį visuomet pamaloninantis dėmesys: „Svarbiausia - parodyti, kad tu prisimeni ir džiaugiesi ta švente“.

„Žinoma, galima sumąstyti ir kažką netradicinio - užsakyti gaisrinę ir įteikti gėlių per langą. Jeigu norisi kažko tradiciškesnio, manau puikiai tiks moterų mėgstamos smulkmenos“, - improvizavo žinomas TV veidas.

Žmona privertė švęsti

„Žinių“ radijo žurnalistas Audrys Antanaitis prisipažino, kad jam žmoną tenka sveikinti iš pareigos.

„Pernai kovo 8-osios rytą pasipuošę vyrai ir vaikinai keliavo pirkti gėlių, nešėsi tortus, šampaną. Apėmė tokia keista nuotaika, kad norom-nenorom pradėjau galvoti, kodėl mano vyras negali padovanoti man gėlių“, - istoriją, privertusią vyrą pasikeisti, prisiminė Audrio žmona, žurnalistė Julija Antanaitienė.

Po diskusijų trumposiomis žinutėmis A.Antanaitis grįžo nešinas tulpėmis. Šiemet jis teigė daugiau nedarysiantis tokios klaidos.

„Mano smegeninėje ši data asocijuojasi su komunizmu. Matau tik tai, kad mano nepastabumas užgauna man artimą moterį. Julija nori tą dieną švęsti, bet aš nesuprantu. Juk to dėmesio ji gauna kiekvieną dieną, tai kodėl būtinai kovo 8 d.? Žinoma, galėčiau jai dėmesį skirti tik tą dieną, o kitas, likusias 365 dienas - ne“, - garsiai mąstė Audrys.

Vyrui dėl mylimos moters teko pakeisti savo požiūrį. „Kovo 8 d.  gera proga pakštelti į skruostą, padaryti kažką malonaus, suvalgyti pyragaitį, išgerti alaus. Kiekvienoje nelaimėje yra ir mažas gabaliukas laimės. Pakštelėjimas ir alaus bokaliukas šioje situacijoje - mano laimė“, - sprendimo būdą, nenorintiems pripažinti kovo 8-osios, siūlė A.Antanaitis.

Sveikinkite su pavasariu

„Šventės geros tik tuo, kad gali pasiautėti, bet meilė turi eiti iš širdies gelmių,- pridūrė A.Antanaitis.

Įvaizdžio kūrimo specialisto Kristino Taukačiko teigimu, net kažkieno primesta ir nelietuviška šventė gali tapti priimtina ir gražia tradicija, jeigu ji sutinkama su kovo 8-ajai tinkančiu netikėtu humoru, šmaikščiu pajuokavimu. Pašnekovas tikino, kad nereikėtų bijoti ir sovietinio palikimo - gvazdiko: „Juk kovo 8-oji - tai tam tikras humoras“.

„Kiekviena mergina, gavusi didelę tulpę, apdovanos šypsena, o gėlė papuoš jos darbo ar namų stalą. Jei nenorite sveikinti moterų kovo 8-osios proga, pasveikinkite su atėjusiu pavasariu“, - patarė K.Taukačikas.