Julijai malonu prisiminti finalo vakarą, kur ji triumfavo. 35 metų dainininkė pasakojo, kad pergalę su artimiausiais bičiuliais atšventė ir namuose – ne tik „LRT klube“. Pirmadienį J.Ritčik džiaugėsi ir vaikų, kuriems dėsto anglų kalbą, bei kolegų iš Vilniaus šiuolaikinio mokyklos centro sveikinimais.

Gimė Lietuvoje

J.Ritčik groja daug metų, tačiau iki šiol jos veidas retai šmėžuodavo spaudos puslapiuose ir televizijoje. Dainininkė dėl to, kad pripažinimas atėjo tik dabar, neišgyvena: „Kiekvienas turi būti ten, kur yra vertas.“

Julija sako esanti antros kartos Lietuvos rusė. „Mano tėvai gimė Lietuvoje ir aš gimiau čia. Čia visą laiką gyvenau, gavau išsilavinimą“, – L.T. pasakojo ji. Julijos pavardė vis dar pirmojo vyro, nors moteris yra ištekėjusi antrąsyk už grupės būgnininko bei vadybininko Laimono Staniulionio. „Su buvusiu vyru esame artimi draugai. Jis irgi buvo vienas iš tų, kurie dalyvavo šiame procese, padėjo ruoštis pasirodymui“, – pasakojo ji.

Dvejos vedybos

Julija sako, kad dėl skyrybų su vyru kaltas jaunas amžius. „Pirmąsyk ištekėjau būdama 19 metų. Matyt, abu tam dar nebuvome pasirengę. Bet esame gana protingi, kad suprastumėme, jog asmeniniais santykiais viskas nesibaigia. Turime vaiką, kuris mus vienija. Kaip ir bendri interesai, dėl kurių ir tuokėmės. Žinoma, skyrybos nebūna malonus momentas. Bet atsigavome ir jau 10 metų draugaujame. Džiaugiuosi, kad buvęs vyras ir dabartinis yra geri draugai, puikiai sutaria“, – pasakojo J.Ritčik.

Su antru vyru Julija susipažino grodama grupėje „The Road Band“. „Kadangi jau buvau laisva, prasidėjo nauja mano meilės istorija ir tęsiasi 10 metų, ja labai džiaugiuosi“, – sakė atlikėja.

Įdomi užsieniečių nuomonė

Julija sakė dėl skandalingojo finalo pernelyg nesukanti galvos, nes organizatoriai ją įtikino, kad balsavimo rezultatai vis dėlto buvo teisingi.

„Konkurso rengėjai bent ateityje galėtų išspręsti problemas. Iš atrankos šešių turų gal tik vienas buvo be nesklandumų“, – pastebėjo dainininkė.

J.Ritčik sakė lietuviškose interneto svetainėse neskaičiusi komentarų „Eurovizijos“ tema. Tačiau ne todėl, kad bijo skaityti nemalonius dalykus. „Tiesiog neturiu laiko – daug reikalų turime“, – sakė ji. Moteriai įdomesnė užsieniečių nuomonė, todėl ji ieškojo komentarų užsienio tinklalapiuose. „Visai gražių atsiliepimų buvo“, – džiaugėsi ji.

Ieško profesionalų

Atlikėja atskleidė, kad pagrindinė pasirodymo idėja – šešėlių teatras – Helsinkyje išliks. „Tačiau suvokiame, kad ten bus kita erdvė. Todėl jau dabar ieškome komandos, kuri mums padėtų teatrą pritaikyti tai erdvei. Ypač svarbu, kad būtų tinkamai nufilmuota. Kreipsimės į daug žmonių, ir į tą patį Donatą Ulvydą, kuris dirbo su „LT United“. Žinoma, vyksta derybos ir dėl finansavimo, nes pinigų, kuriuos skiria LTV, neužteks“, – pasakojo ji.

Moteris prasitarė, kad greičiausiai keisis ir jos sceninis įvaizdis. „Turime stilistę, ji rado keletą dizainerių ir su jais tarsimės, – ką jie galvoja pakeisti ir kiek tai kainuos. Be abejo, kreipsimės į visus profesionalus, kurie gali vaizdą padaryti kuo gražesnį“, – kalbėjo Julija.

Koncertų neatšaukė

Moterį labiau gąsdina ne didžiulė salė Helsinkyje, o milijoninė auditorija prie televizijos ekranų. „Jeigu kalbėtume tik apie auditoriją, kuri klausysis salėje, tokio dydžio miniai esame koncertavę. Tiek žmonių susirenka ir į festivalį „Visagino country“, kur esame groję. Tad ta patirtis turėtų praversti. Bet jaudulys gali sukilti dėl televizijos žiūrovų. Stengsiuosi save teigiamai psichologiškai nuteikti. Jaudinausi ir per finalą, bet niekas to nepastebėjo“, – aiškino ji.

Julija neslepia, kad anksčiau dažnai tekdavo koncertuoti uždaruose vakarėliuose ne su savo, o svetimomis dainomis. „Tačiau dabar gavome progą parodyti savo kūrybą. Ir ja būtinai pasinaudosime“, – kalbėjo atlikėja.

Dėl pergalės nacionalinėje atrankoje „4 Fun“ suplanuotų koncertų neatšaukė. Artimiausias pasirodymas sostinėje vyks šį šeštadienį „Jazz & Rock caffe“.