Pastaruoju metu po rungtynių treneris, neseniai išsiskyręs su žmona, su auklėtiniais bendrauja trumpiau nei tada, kai prieš du mėnesius atvyko į Vilnių.

Pažeidžia eismo taisykles

Praėjusį penktadienį iškart po dvikovos su „Šiaulių“ krepšininkais specialistas iš Slovėnijos mitriai sėdo į jam nuomojamą automobilį „Dodge Neon“. Z.Sagadinas skubėjo ne į „Stiklių“ viešbutį, kuriame gyvena.

Jis pasuko į vieną sostinės Kalvarijų gatvės kiemų ir sustojo. Po trijų minučių į slovėno mašiną įsėdo maždaug 25 metų dailiai nuaugusi šviesiaplaukė mergina. Meiliai besišnekučiuodami ir juokaudami jie važiavo vakarieniauti.

Vokiečių gatvėje neradęs kur pastatyti automobilio treneris pasuko į kairę ir pažeidė Kelių eismo taisykles. Trečiadienį Z.Sagadinas su šia blondine viena miesto gatve važiavo prieš eismą. Belieka spėlioti, ar treneris sukiodamas vairą žiūri ne į kelią, o į patrauklią merginą, ar vis dar prastai orientuojasi sostinės centre.

Tai, kad ši šviesiaplaukė blaško slovėną, rodo ir faktas, kad jis pamiršo ateiti į spaudos konferenciją po „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ mačo. Vilniaus klubo atstovams teko skambinti pas blondinę skubančiam treneriui ir kviesti į susitikimą su žurnalistais.

Pora nenuobodžiavo

Pora dažnai pietauja ar vakarieniauja restoranuose „La Provence“, „Da Antonio“, „Markus ir Ko“. Penktadienį jiedu užsuko į restoraną „St.Valentino“ ir vakarieniavo apie dvi valandas.

Strategas su drauge nenuobodžiavo. Vienas kitam pasakojo linksmas istorijas ir dažnai kvatojo. Treneris gurkšnojo raudonąjį vyną, o blondinė – baltąjį. Z.Sagadinas vakarienės pabaigoje dar užsisakė bokalą „Švyturio“ alaus. Pasistiprinę jie vėl sėdo į slovėno automobilį.

Vyras nevežė merginos namo. Porelė atvyko į Dominikonų gatvę ir bandė įvažiuoti į viešbučio „Stikliai“ kiemą. Treneriui niekaip nepavyko atidaryti vartų, todėl į pagalbą teko kviesti viešbučio darbuotoją.

Jauniklės – seksui

„Dabar bendrauju su keliomis merginomis, bet tik tam, kad nesijausčiau vienišas. Daugiausia dėl sekso. Draugės neturiu. Labai jaunos merginos yra neįdomios. Man reikia normalios išsilavinusios moters. Visiškai nesvarbu, ar tai bus blondinė, ar brunetė. Nemėgstu vienatvės, nemoku ilgai būti vienas“, – L.T. prisipažino krepšinio diktatoriumi vadinamas treneris, mokantis anglų, prancūzų, italų, serbų kalbas.

Z.Sagadinas ieškodamas antrosios pusės nevaikšto į Vilniaus naktinius klubus. Į akį kritusias merginas jis kalbina kavinėse, restoranuose.

Beje, ir kiti du specialistai iš buvusios didžiosios Jugoslavijos, dirbę su „Lietuvos rytu“, buvo spalvingos asmenybės. Serbas Vlade Djurovičius nespjaudavo į naktinius klubus, iki paryčių iš tūkstantinių sumų lošdavo kazino. Kroatas Nevenas Spahija buvo užmezgęs romaną su jauna vilniete, nors žurnalistams nuolat pabrėždavo ištikimybę žmonai.

Pasiūlė tekėti žurnalistei

Rugsėjį Zmago išsiskyrė su žmona. Vyras prisipažino, kad jam tai buvo šokas. Daug metų kartu gyvenę sutuoktiniai pradėjo tolti dėl dažnų vyro kelionių.

Buvusi Z.Sagadino žmona yra vienos naftos bendrovės viceprezidentė, pasiturinti moteris. Ji vyrui ir pasiūlė sukti skirtingais keliais. Stratego širdyje po išsiskyrimo dar kraujuoja žaizda. Dabar treneriui artimiausi žmonės – Prahoje dirbanti duktė Sandra ir Paryžiuje besimokantis sūnus Anze.

Apsigyventi šiame meilės mieste po keleto metų planuoja ir Zmago. Jis čia turi apartamentus, kuriuose pastaruoju metu šeimininkauja sūnus.

Jei Lietuvoje slovėnas ras širdies draugę, pasistengs įkalbėti ją persikelti į Prancūzijos sostinę. Z.Sagadinas būsimą mylimąją žada paplukdyti ir jachta, kurią laiko Kroatijoje. Tiesa, dabar sudėtingiausias galvosūkis – tą antrąją pusę rasti.

„Būk gera, tekėk už manęs“, – L.T. žurnalistei pasiūlė ir nusišypsojo artimos moters nerandantis treneris.