Šio interviu metu R. Abramovičius uždraudė žurnalistui Davidui Smithui naudotis diktofonu, todėl jo straipsnis labiau primena apybraižą, kurioje beveik nėra tiesioginės kalbos. Žurnalistas tvirtina, kad R. Abramovičius daro "drovaus" žmogaus įspūdį.

Maskvoje vykusio pokalbio metu turtingiausias Rusijos žmogus papasakojo apie savo požiūrį į futbolą, į Čiukčiją, su kuria ketina skirtis, į Kremlių.

R. Abramovičius patikino, kad "Chelsea" nebuvo jo trumpalaikis įgeidis. Pasak verslininko, jis iki šiol išgyvena dėl kiekvienų savo klubo varžybų, nors komanda jau dukart yra tapusi Anglijos čempione. Be to, jis paneigė nuomonę, kad dideli pinigai gali pražudyti futbolą. Oligarcho nuomone, dosnus finansavimas šią sporto šaką paverčia dar didingesniu reginiu, todėl jis ketina ir toliau investuoti lėšas į klubo veiklą.

Paklaustas, kodėl išvyko dirbti į Čiukčių apygardą, R. Abramovičius atsakė, jog pamatęs, kaip vargingai ten gyvena žmonės, nusprendė jiems padėti.

Kalbėdamas apie požiūrį į šalies prezidentą Vladimirą Putiną, oligarchas sakė jo netujinąs, nes "šis vyresnis už jį amžiumi".

R. Abramovičius nepritarė brito nuomonei, kad Rusija tampa vis uždaresne valstybe. Pasak jo, Rusija dabar nė kiek ne mažiau demokratinė šalis, nei buvo.

Baigdamas interviu oligarchas paneigė gandus, kad jo žmona reikalauja skyrybų.

Šiuo metu jo turtas vertinama 10 mlrd. 800 mln. svarų sterlingų (per 51 mlrd. litų) ir garantuoja antrą vietą turtingiausių Didžiosios Britanijos žmonių sąraše.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją