„Nėra ką pasakoti. Nemėgstu kalbėti apie tokius dalykus. Dabar vairuoju mašiną, todėl negaliu ilgai plepėti telefonu. Gali nubausti policininkai. Visiems linkiu linksmų švenčių“, – vakar L.T. teigė Sabas.

APŠVARINO SABO BŪSTĄ

Buvusį ilgametį „Žalgirio“ krepšininką, dabartinį šio klubo prezidentą pastaruoju metu slegia įvairūs nemalonumai. L.T. žiniomis, neseniai buvo apvogtas Sabo butas Ispanijoje.

Šiuo metu į Kauno klinikas paguldytas jo tėvas Andrius Sabonis. Jį kamuoja inkstų ligos. Prieš tai ligoninėje gulėjo ir motina Milda Sabonienė. Iš gilios duobės nepajėgia išsiropšti „Žalgirio“ krepšininkai, kurie Eurolygoje iš 9 dvikovų laimėjo tik vieną.

NEATVYKO ARTIMI DRAUGAI

A.Sabonis gimtadienį šventė tik su šeimos nariais – žmona Ingrida, sūnumis Žygimantu, Tautvydu, Domantu, dukrele Aušrine – ir keletu draugų ispanų. Beje, I.Sabonienė jau keletą metų per šventes geria tik vandenį ir sultis. Sabo mėgstamiausias gėrimas – viskis.

Pasveikinti Arvydo dėl didelio užimtumo neatvyko jo bičiuliai. Achilo sausgyslę sovietiniais laikais A.Saboniui operavęs mikrochirurgas Kęstutis Vitkus Arvydą pasveikino telefono žinute.

„Negalėjau atvykti į Ispaniją, nes buvau Londone“, – sakė K.Vitkus. Klinikos „Elite Medicale“ vadovas kardiologas Donatas Vasiliauskas – taip pat dažnas svečias Sabonių šventėse, tačiau šįsyk per gimtadienį legendiniam krepšininkui tik paskambino.

Dažniausiai A.Sabonio rengiamose iškilmėse apsilanko ir kiti jo artimi draugai: Estijoje gyvenantis, būstą Ispanijoje, šalia Sabo apartamentų, turintis verslininkas Pranas Mickevičius, įmonės „A.Sabonio klubas ir partneriai” generalinis direktorius Darius Dzidzevičius, bendrovės „Avilys“ šeimininkas Kornelijus Bačkevičius, su kuriuo legendinis krepšininkas neseniai ilsėjosi Druskininkuose. Šį kartą nebuvo ir jų, kaip ir garsaus autolenktynininko Stasio Brundzos su žmona Audrone, turinčių apartametus Marbėjoje, netoli Toremolinų.

Beje, Toremolinuose įsikūrė buvusio žalgiriečio Valdemaro Chomičiaus žmona Diana, tačiau Chomičiai su Saboniais visiškai nebendrauja. Sabas per daug nesibičiuliauja ir su kitais buvusiais bendražygiais iš „Žalgirio“ komandos. Geriausiai jis sutaria su Rimu Kurtinaičiu, kuris buvo vienas linksmiausių Arvydo 40-mečio pokylio dalyvių.

ŠVĘSDAVO AUDRINGIAU

Toks ramus A.Sabonio gimtadienis – visiška priešingybė prabangiam pokyliui, kurį A.Sabonis surengė savo 40-mečio proga. Tuomet į Kauno karininkų ramovę susirinko apie 300 puotautojų. Išvermingiausieji puotą kitą dieną tęsė „Bernelių užeigos“ restorane Šilainių mikrorajone.

Žalgiriečiai nevengdavo audringai švęsti gimtadienių sovietiniais laikais. „Gimtadienius triukšmingiau švęsdavome tada, kai kitą dieną nebūdavo rungtynių. Jubiliatui įteikdavome gėlių, ir viskas. Mokėdavome linksmintis, viešumoje dažnai nesirodydavome. Tačiau žmonės vis tiek kalbėdavo, jog geriame kibirais. Aišku, pasitaikydavo, kad sulaužydavome režimą. Tada nurėždavo algas. Važiuodavome kelioms dienoms švęsti prie ežero Molėtų rajone, į Utenos alaus daryklą, Rokiškio sūrių gamyklą. Pavaišindavo alumi. Ir ne tik“, – prisiminė buvęs žalgirietis Sergejus Jovaiša.