„Vienas anglas, prieš 5 metus sumanęs sena „Lada“ įveikti atstumą nuo Anglijos iki Estijos, nusprendė, kad tai yra puikus pasaulio pažinimo būdas, - apie tokios kelionės ištakas pasakojo lietuvaičių kelionės iniciatorius Jonas Juozapaitis. – Tai - savotiška alternatyva brangiajam kasmet vykstančiam Paryžius – Dakaras raliui“.

Lietuvaičiai savo kelionę vadina laisvalaikio praleidimo ir pasaulio pažinimo būdu, kurios finale, pardavę savo senutėlius automobilius, keliaunininkai parskris namo.

Bene didžiausi kelionės entuziastai yra tėvų aplankyti vykstantis grupės „Skamp“ lyderis Viktoras Diawara , prodiuseris Martynas Starkus ir žurnalo „Istorijos“ vyriausiasis redaktorius Vytaras Radzevičius.

Kartu su pašėlusia trijule į kelionę ruošiasi ir televizijos profesionalai: VRS reklamos agentūros montažo režisierius J. Juozapaitis, laidos „Komanda“ prodiuseris Silvestras Dobroslavskis, operatorius Gytis Tučka ir dar kelios savanorės, nutarę susukti dokumentinį realybės serialą.

Kelionės sumanytojai ir dalyviai tikisi, kad kitais metais analogo Lietuvoje neturintį projektą turėtų išvysti Lietuvos televizijos žiūrovai.

Dar vienas iš kelionės tikslų – vienoje ar kitoje Afrikos šalyje sutikti ten gyvenančių Lietuvių. „Visi puikiai žinome, kad daug lietuvaičių gyvena Airijoje ar Didžiojoje Britanijoje, tačiau paaiškėjo, kad ne vienas lietuvis yra įsikūręs ir Afrikoje“, - sakė M. Starkus.

Pamėginsime ir nuo kopų paslidinėti ir vandenyną išbandyti“, - apie keletą šalutinių sumanymų užsiminė kelionės dalyviai.

7 žmonių kompanija, iš Vilniaus išvykti planuojanti apie 7 valandą ryto, ketina jau po paros būti Vokietijoje. Jei viskas vyks pagal planą, šv. Kalėdas keliauninkai sutiks lietuvių bendruomenėje Marselyje, o Naujuosius metus – Maroko sostinėje Marakeše, kur prie jų turėtų prisijungti ir V. Diawara su drauge.

Dainininkas kartu su savo mylimąja, „MTV Networks Baltic“ rinkodaros koordinatore Živile Slivinskaite prie keliaujančiųjų prisijungs tik po Naujųjų metų, kadangi anksčiau iš Lietuvos išsmukti jam neleidžia per šventes užgriuvę grupės reikalai.

Ne vieną tūkstantį litų kiekvienam jos dalyviui atsieisianti kelionė pritraukė tiek norinčiųjų, kad tikėtina, jog kitąmet keliaujančiųjų bus kelis kartus daugiau. Tokiai išvykai pradėti ruoštis reikia bent prieš kelis mėnesius, nes kelių rūšių skiepai gali patekti į organizmą tik tam tikru intervalu. O nesiskiepijus į Afrikos šalis geriau iš viso nevažiuoti.

Beveik mėnesį truksiantį 10 tūkst. km maršrutą Lenkija – Vokietija – Prancūzija – Ispanija – Marokas – Mauritanija – Malis lietuvaičių kompanija tikisi įveikti sėkmingai. Po nuotykių ir klajonių automobiliais iš senojo žemyno keliauninkai namo planuoja parskristi sausio 22 dieną.

Daugiau nei 20 metų senumo automobiliais keliaujanti kompanija nebijo likti „ant ledo“ sugedus jų transporto priemonėms, nes turi labai paprastą, tačiau kitų keliauninkų išbandytą atsarginį planą – kelionę autostopu.

„Vežamės palapinę, kilimėlius ir du miegmaišius“, - taip paprastai nakvynę Afrikoje apibūdino V. Radzevičius. Keliaudamas per Europą ekipažas ketina apsistoti moteliuose, o Afrikoje nakvynės turėtų būti daug ekstremalesnės.

„Žmona pyksta, bet ką darysi“, - šypsodamasis užsiminė V. Radzevičius, paklaustas ar negaila per šventes palikti šeimą ir traukti į svečias šalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją