Kaip pranešė Rusijos naujienų agentūra "Novosti", didžiausia Lietuvos koncertų aikštelė - Vilniaus koncertų ir sporto rūmai - per Maskvos Basmano tarpmunicipalinį teismą pateikė ieškinį dainininkei M.Rasputinai ir jos direktoriui Igoriui Gončarenkai.

Tai BNS antradienį patvirtino ir Vilniaus koncertų ir sporto rūmų Reklamos ir informacijos skyriaus vadovė Nijolė Ruzgienė.

Pasak pranešimo, ieškovo interesams atstovaujanti Rusijos advokatė Irina Tulubjeva pirmadienį teigė, jog priežastis pateikti šį ieškinį yra balandžio 9 dieną Vilniuje sužlugdytas koncertas.

Pasak I.Tulubjevos, likus kelioms dienoms iki renginio, jau buvo aišku, kad koncertas neįvyks, nes dėl nežinomų priežasčių organizatoriai negavo artistės paso duomenų vizai. Balandžio 5 dieną lietuviai ėmė nerimauti, bet tiek dainininkė, tiek jos direktorius, pasak advokatės, "dingo".

Vilniaus sporto rūmai patyrė didelių nuostolių, taip ir nesulaukę jokio pasiaiškinimo nei iš dainininkės, nei iš jos atstovų.

Ieškininiame pareiškime nurodoma, jog vien renginio reklamai buvo išleista daugiau kaip 15 tūkst. JAV dolerių (apie 52 500 tūkst. litų). 2400 JAV dolerių (8400 litų) perduota M.Rasputinos direktoriui I.Gončarenkai kaip avansas už koncertą.

Pareiškime taip pat teigiama, kad nukentėjo ir Vilniaus sporto rūmų reputacija - į renginį buvo pakviesti Lietuvos ir Rusijos politikai bei kultūros veikėjai.

Pasak advokatės, bandymai taikiai išspręsti konfliktą rezultatų nedavė.

"I.Gončarenka pinigų negrąžino, jis slapstosi ir į telefono skambučius neatsakinėja", - sakė ji.

Pasak I.Tulubjevos, ieškovas reikalauja išieškoti iš I.Gončarenkos avansu išmokėtus pinigus, o iš M.Rasputinos - padengti dokumentais patvirtintas išlaidas neįvykusio koncerto reklamai.

"Vilniaus sporto rūmai supranta, jog renginys žlugo todėl, kad dainininkė nebuvo parengusi koncerto programos ir palieka galioti pasiūlymą taikiai išspręsti problemą - surengti koncertą 2003 metų žiemą arba pavasarį", - sakė I.Tulubjeva.

"Tačiau jei M.Rasputina su tokiu kompromisu nesutiks, jai teks padengti Vilniaus sporto rūmų patirtus nuostolius", - pridūrė advokatė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją