„Jis turi tokią paslaugą kaip 118, tik ji veikia visame pasaulyje“, - vieną iš savo naujojo telefono privalumų – paslaugą „Concierge“ – apibūdino renginių organizavimo firmos „Elitaz“ rinkodaros vadovė Agnė Armoškaitė–Šemberienė. Anot pašnekovės, tokia paslauga gali naudotis tik rankų darbo mobiliųjų telefonų „Vertu“, kurie kainuoja 3600-22000 eurų, savininkai.

„Tu gali užsisakyti lėktuvų bilietus, planuotis atostogas, sužinoti kokios įžymybės atstovo telefono numerį, orą ir dar daug kitų dalykų. Aš pati dar visų funkcijų nežinau“, - apie savo naująjį telefoną „Vertu“ pasakojo A. Šemberienė.

Pasak dainininkės, minėtą telefoną A. Šemberienė gavo dovanų nuo savo mylimo vyro Deivido. „Toks telefonas labai praverčia mano darbe, todėl jis man ir padovanojo būtent tokį telefoną“, - sakė renginių organizatorė.

Šiais itin prabangiais „Vertu“ telefonais naudojasi tokios garsenybės kaip aktorė Gwyneth Paltrow, pop karalienė Madona, paskutinio mados klyksmo ambasadorė dainininkė Victoria Beckam ir nemažai kitų pinigų neskaičiuojančių žvaigždžių.

„Asmeniškai man svarbus gamintojas ir dizainas, o funkcijų gausa manęs nedomina, nes nelabai moku jomis naudotis. Aš turiu tiktai „Nokia“ telefonus – jei jis gražus, tai gražus“, - savo nuomonę išdėstė ne vieną įspūdingą „žaisliuką“ turinti dainininkė Inga Valinskienė. Kas porą metų keičianti savo mobilųjį telefoną I. Valinskienė sakė neprisimenanti tikslaus dabartinio telefono pavadinimo, nes jį gavusi dovanų.

Virš 20 metų drabužius ir aksesuarus kuriantys dizaineriai Domenico Dolce ir Stefano Gabbana šių metų pradžioje kartu su kompanija „Motorola“ pristatė paauksuotą ir jų vardu pavadintą, apie 400 JAV dolerių kainuojantį telefoną.

Tokiu mobiliuoju telefonu džiaugiasi ir viešbučio „Crowne Plaza“ vadovė Kristina Brazauskienė. Pašnekovė neslėpė, kad rinkdamasi telefoną verslininkė nėra abejinga jo išvaizdai. „Išvaizda yra svarbu, funkcijos taip pat, bet aš tų visų funkcijų nenaudoju“, - atviravo K. Brazauskienė.

Pašnekovė žavisi ir brangiaisiais akmenimis puoštais telefonais. „Jeigu galimybės leidžia, kodėl gi ne. Aš irgi turėjau vieną telefoną vyšninės, kitą – tamsiai mėlynos spalvos, kurie buvo papuošti akmenukais. Buvo labai gražu“, - pasakojo verslininkė.

„Svarbiausia, kad jis būtų nedidelis. Spalva taip pat yra svarbu“, - pasakojo aukso spalvos „Motorola“ rankoje laikydama K. Brazauskienė. Verslininkė pabrėžė, kad nei į oficialius renginius, nei į teatrus mobilaus telefono neštis nederėtų, todėl jo prie vakarinių drabužių netenka derinti.

„Tai darbo įrankis, - vienareikšmiškai sakė K. Brazauskienė, su telefonu nesiskirianti netgi tada, kai miega. – Jis visada įjungtas tam, kad būtų galima mane rasti, jei kokia laimė ar nelaimė nutiktų“. Atostogaudama verslininkė taip pat pasiima telefoną kartu su savimi, nes labai malonu poilsiaujant pabendrauti su giminėmis ir draugais.

4 mobiliuosius telefonus turinčio „Kauno grūdų“ savininko Tautvydo Barščio mėgstamiausias – brangakmeniais puoštas telefonas „Vertu“, kainuojantis 300 tūkst. litų. Verslininkas atvirai prisipažino, kad jam itin svarbi telefono išvaizda. „Jis yra toks pat svarbus aksesuaras kaip suknelė, laikrodis, automobilis ar batai“, - paaiškino verslininkas.

„Į verslo susitikimą negali eiti su pernelyg iššaukiančiu, brangakmeniais puoštu laikrodžiu. Pavyzdžiui, Monake tu negali pasirodyti su prastu laikrodžiu, ten turi atrodyti įspūdingai: su brangakmeniais puoštu laikrodžiu ir „Lamborghini“. Kiekviename krašte turi būti tam tikra atributika“, - pasakojo T. Barštys.

Iki antrojo šių metų pusmečio brangiausias pasaulyje mobilusis telefonas buvo vienam vokiečių verslininkui sukurtas apie 1 mln. JAV dolerių kainuojantis mobilusis telefonas, puoštas 2590 natūralių mėlynųjų deimantų.

Tačiau prabangių šveicariškų telefonų gamintoja „GoldVish“ vasaros pradžioje pristatė „Plato“ – deimantais nuklotą, 1,2 mln. JAV dolerių kainuojantį „žaisliuką“, pagamintą iš 18 karatų baltojo aukso. Šis vos 100 analogų visame pasaulyje turėsiantis rankų darbo šedevras kol kas yra pats brangiausias mobilusis telefonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją