Spaudoje kartkartėmis pasirodo garsaus krepšinio komentatoriaus 34-erių Lino Kunigėlio nuotraukos su trejais metais jaunesne advokate Džiolana Tarvainyte. Jau vieša paslaptis, kad pora artimai bendrauja ir net kartu gyvena. Tačiau mažai kas žino, jog visai neseniai Lino gyvenimą ženklino tragiški įvykiai: sunki liga, skyrybos su mylėta moterimi ir jos mirtis.

Užklupo liga

Praėjusių metų rudenį komentatorius netikėtai paliko darbą „Lietuvos ryte“ ir dingo iš televizijų eterio. Tik artimiausi žmonės žinojo, kad Liną užklupo sunki liga – galvos smegenų auglys.

2005-ųjų vasarą L.Kunigėliui vis dažniau ėmė skaudėti galvą, tačiau jis, kaip ir daugelis žmonių, į smulkius negalavimus nekreipdavo dėme-sio. Tačiau kartą nuo skausmo Linas prarado sąmonę ir šis įvykis paskatino pasitikrinti sveikatą.

Gydytojų išvada buvo negailestinga – smegenų auglys. Blogiausia, jog navikas vystėsi greičiau nei įprasta, todėl buvo nuspręsta krepšinio komentatorių skubiai operuoti.

Praėjusių metų rugsėjį atlikta operacija buvo sėkminga, o navikas pasirodė gerybinis, tačiau daktarai, nenorėdami rizikuoti, paskyrė ir švitinimo kursą. Ligos nualintam organizmui šis kankinamas gydymas buvo ypač sunkus – Linui nuslinko plaukai, antakiai ir blakstienos. „Negalėdavau pažvelgti į veidrodį, nes jame matydavau ne žmogų, o zombį“, – sunkias dienas prisiminė L.Kunigėlis.

Nepaisant sunkaus reabilitacijos periodo, liga traukėsi, organizmas stiprėjo. Kaskart nuvykęs pasitikrinti į Kauno klinikas, kuriose buvo atlikta operacija, Linas iš daktarų išgirsdavo gerų naujienų.

Iš ligoninės – į naują gyvenimą

Liga pakeitė kai kuriuos krepšinio komentatoriaus įpročius. Pavyzdžiui, jis nustojo vartoti alkoholį ir tik retkarčiais pasilepina mėgstamiausio gėrimo burbono arba viskio taure.

Dar vienas naujas įprotis – iki paryčių žiūrėti televizorių, kuris padėdavo kovoti su nemiga.

„Atsisėsdavau ir žiūrėdavau jį, kol smigdavau“, – neslėpė L.Kunigėlis. Tačiau sunkūs išgyvenimai neprivertė Lino atsisakyti rūkymo – net gulėdamas ligoninės palatoje sutvarstyta galva jis su malonumu užtraukdavo cigaretę.

Tai ne vieninteliai pokyčiai, kuriuos 2005-ųjų rudenį išgyveno garsus krepšinio komentatorius. Iš ligoninės L.Kunigėlis negrįžo namo, o apsigyveno iš Lietuvos televizijos Sporto redakcijos vadovės Laimos Janušonytės išsinuomotame būste sostinės Konarskio gatvėje. Tik tuomet artimiausi draugai sužinojo, kad Linas išsiskyrė su ilgamete drauge Daiva Urbanavičiūte.

D.Urbanavičiūtei aštuoneriais metais jaunesnis krepšinio komentatorius buvo ne pirmas vyras, su kuriuo ji susiejo savo gyvenimą. Prieš dešimtmetį moteris išgyveno skyrybas su Valstybinio simfoninio orkestro muzikantu Andriumi Radziukynu. Aštuonerių metų jų dukra Ugnė liko gyventi su mama.

Maždaug po metų po skyrybų Daiva susipažino su L.Kunigėliu, netrukus jie apsigyveno kartu.

„Daiva Liną mylėjo tiesiog beprotiškai. Dažnai sakydavo, kad jis yra tobulas arba geriausias pasaulyje. O aš atšaudavau: „Eik jau, tobulų vyrų nebūna! – L.T. pasakojo viena geriausių D.Urbanavičiūtės draugių aktorė Adrija Čepaitė. – Tuomet dar gerai Lino nepažinojau, jis tiesiog buvo draugės mylimasis“.

Daiva buvo aistringa krepšinio ir futbolo gerbėja, su Linu jie aplankė ne vieną šalį, pramogaudavo su draugais. Tiesa, kartais pora susikivirčydavo, tačiau sakoma, kad mylimųjų barniai tik pakursto aistrą.

Daivą labai mylėjo ir Amerikoje gyvenanti L.Kunigėlio mama. Moteris sūnaus gyvenimo draugei iš už Atlanto siųsdavo įvairiausių dovanų.

Anksti pasibaigusi karjera

Tačiau po išoriniu blizgesiu brendo tragedija – D.Urbanavičiūtė sirgo depresija, kurią slopindavo raminamaisiais vaistais ir alkoholiu. Anot ją gerai pažinojusių žmonių, Daiva neretai išgyvendavo laikotarpius, kai išvis nenorėdavo gyventi. Kokios priežastys lėmė tokią moters būklę, niekas tiksliai neįvardijo, bet visi paminėdavo, kad Daiva buvo labai ambicinga. Ji skaudžiai išgyveno profesines nesėkmes.

1964 metais gimusi D.Urbanavičiūtė buvo profesionali aktorė, tuometinėje Valstybinėje konservatorijoje studijavusi kartu su A.Čepaite, Ilona Balsyte, Andriumi Kaniava, Dariumi Auželiu, Robertu Aleksaičiu, Dariumi Meškausku. 1993-iaisiais Daiva vaidino Federico Garcios Lorcos pjesėje „Jei praeitų penkeri metai“, kurią režisavo Gintaras Varnas, nusifilmavo Andriaus Šiušos juostoje „Ir jis pasakė jums sudie“. Tačiau daugiau vaidmenų aktorė taip ir nesulaukė.

„Aktoriaus karjera arba susiklosto, arba ne. Gali būti be galo talentingas, bet jeigu tavęs nepamato režisierius, vaidmenų negausi“, – L.T. sakė Nacionalinio dramos teatro ir televizijos aktorė A.Čepaitė.

Pasirinko kitą specialybę

Negavusi pasiūlymų Daiva nesižemino ir pati spektaklių kūrėjų dėmesio nesiekė. Ji įstojo į Vilniaus universitetą ir baigė dar vieną – verslo vadybos specialybę.

„Gal ji norėjo kokybiškesnio gyvenimo, uždirbti daugiau pinigų“, – tokį buvusios žmonos gyvenimo posūkį svarstė pirmasis D.Urbanavičiūtės vyras A.Radziukynas.

Bet naujas diplomas ir įgytos žinios neatnešė nusiraminimo. Per keletą metų Daiva pakeitė kelias darbovietes – M–1 radijo stočių grupės ir BTV Rinkodaros skyriuje, leido pirmąjį žurnalo „Čili plius“ numerį, organizavo renginius tuo užsiimančioje agentūroje, bet niekur nepritapo. Paklausta, kuo blogas eilinis paliktas darbas, Daiva atšaudavo, jog jai tai kainuoja per daug nervų.

„Ji norėjo iškart gauti didžiulį atlyginimą, kitaip jautėsi neįvertinta. Pastaruosius kelerius metus išvis nesisekė gauti darbo, o sielvartą skandindavo taurelėje“, – L.T. sakė viena moters draugių.

Daugiau skaitykite dienraštyje „L.T.“