E. Aigneras mados versle įsitvirtino kurdamas rankines ir diržus, patraukusius tokių mados namų kaip "Dior", "Jacques Fath" ir "Molyneux" dėmesį.

E. Aigneras 1904 metais gimė Vengrijoje, kur dar būdamas paauglys pradėjo išdirbti odą bei įrišinėti knygas. Kartu su broliu Lucienu (Lusjenu), garsiu fotožurnalistu, 4-ajame dešimtmetyje jis persikėlė į Paryžių, kur įrišinėjo knygas iki Antrojo pasaulinio karo pradžios. Nors vedęs jis iš judaizmo perėjo į krikščioniškąjį tikėjimą, pajutęs grėsmę, 1943 metais jis įsijungė į pasipriešinimo kovotojų gretas.

Po karo jis grįžo į Paryžių, kur pradėjo kurti aksesuarus. 1950 metais E. Aigneras persikėlė į Niujorką, kur savo namuose pradėjo gaminti tamsiai raudonos spalvos diržus, vėliau tapusius jo skiriamuoju ženklu.

1967 metais dizaineris pardavė savo verslą, kuris užėmė dar stipresnes pozicijas, kai jį visiškai perėmė drabužių gamintojas Jonathanas Loganas (Džonatanas Loganas).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją