G.Michaelas 2000 metais šį muzikos instrumentą įsigijo aukcione už 1,45 mln. svarų, kurie dabar yra verti 2,78 mln. dolerių (7,7 mln. litų).

"George`as ir Kenny daug dėmesio skiria pasaulio taikai, tad jie norėjo atgabenti pianiną į šią vietą kaip taikos ženklą", - sakė K.Gosso galerijos Dalase, kur kitą mėnesį pianinas bus eksponuojamas, atstovė spaudai Barbara Buzzell.

Pianinas ant vadinamos "žolėtos kalvelės", kur, kaip įsitikinę sąmokslo teorijų šalininkai, mažiausiai vienas nežinomas snaiperis nušovė korteže važiavusį J.F.Kennedy, iš pradžių buvo uždengtas drobe.

Tyrėjai įsitikinę, kad prezidentą nušovė Lee Harvey Oswaldas, kuris veikė vienas ir kuris paleido šūvius iš tuometinio Teksaso universiteto knygų saugyklos pastato lango. Vėliau L.H.Oswaldas pats buvo nušautas policijos nuovadoje.

Trečiadienį J.F.Kennedy nužudymo vietoje būriavosi dešimtys sąmokslo teorijų šalininkų, platinusių slaptas knygas tokiomis antraštėmis kaip "Didelė išdavystė" (High Treason). Tarp jų matėsi ir Elvio Presley antrininkas.

12 val. 30 min. vietos laiku, kai buvo paleisti šūviai į J.F.Kennedy, drobė kelioms minutėms buvo nuimta nuo pianino ir jis atsidūrė visų susirinkusiųjų dėmesio centre.

"Tai keista. Atrodo, kad žmones labiau domina muzikantas, kuris net nėra gimęs Amerikoje, negu J.F.Kennedy", - sakė 25 metų praeivė Danny Steis.

Ir buvęs "The Beatles" narys J.Lennonas, ir J.F.Kennedy buvo tapę 7-ojo dešimtmečio simboliais. Jie abu buvo nužudyti, bet daugiau mažai ką turi bendra. J.Lennonas buvo nušautas prie savo buto Niujorke 1980 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją