Šimtai poros gerbėjų užtvindė policijos akylai saugomą aikštę pilies papėdėje, virš kurios iškilęs rūmas žvelgia į paežerėje plytintį Bračano miestą, kur jau nuo 9 val. ryto draudžiamas eismas. Fotografus galima pastebėti įsitaisiusius palei pilies gynybinę sieną.

Dar daugiau smalsuolių patogiai įsitaisė palei kelią, vedantį į pilį, kad galėtų dirstelėti į atvykstantį pasaulio kino, sporto ir muzikos elitą, tarp kurio atstovų yra Bradas Pittas su Angelina Jolie, Davidas ir Victoria Beckhamai , Willas Smithas, Jennifer Lopez su vyru Marcu Anthony, Kirstie Alley, Jimas Carrey ir Brooke Shields.

300 svečių sąraše taip pat minimas Johnas Travolta, išpažįstantis tą patį scientologų tikėjimą kaip ir T.Cruise'as. Manoma, kad jis nuosavu lėktuvu atskris kartu su žmona Kelly Preston, režisieriumi Stevenu Spielbergu ir bičiuliu aktoriumi Russellu Crowe.

Tuoktuvėse dalyvaus ir K.Holmes tėvai bei 13-metė Isabella (Izabela) bei 11-metis Connoras - T.Cruise'o įvaikiai iš 2001 metais iširusios santuokos su Nicole Kidman.

Iki pietų į milžinišką pilies kompleksą buvo pastebėti įvažiuojantys keli automobiliai tamsintais stiklais.

Italijos spaudoje, praminusioje renginį "metų vestuvėmis", apie šias prašmatnias tuoktuves apstu niekaip neįmanomos patikrinti informacijos. Pavyzdžiui, šeštadienį pranešta, kad įspūdingo dydžio vestuvinis tortas skraidinamas iš Jungtinių Valstijų.

Laikraštis "Corriere della Sera" praneša, kad maždaug 18 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku pora žiedus sumainys pilies Ginklų menėje, kur eksponuojama gausi viduramžių ginkluotės kolekcija.

Įvykio vietoje pilna žiniasklaidos atstovų, kurie miesto rotušėje arba iš Bračano gyventojų išsinuomojo kambarius su vaizdu į pilį. Dviejose strategiškai svarbiose vietose įsitaisė 15-20 kilnojamųjų televizijos stočių sunkvežimių su palydovinio ryšio lėkštėmis, o vienintelėje miesto automobilių stovėjimo aikštelėje mokestis šoktelėjo iki 100 eurų (345 litų) už dieną.

Italijos naujienų kanalu TG24 rodomi iš sraigtasparnio perduodami pilies vaizdai iš paukščio skrydžio - valdžia atmetė T.Cruise'o aplinkos reikalavimą uždrausti skrydžius virš miesto, esančio už 40 kilometrų į šiaurę nuo Romos.

Vienas televizijos kanalas ir trys amerikiečių žurnalai įsigijo teisę filmuoti ir fotografuoti jaunavedžių porą, kuri, pasak Italijos žiniasklaidos pranešimų, bus išsipusčiusi Giorgio Armani apdarais. Tai jiems kainavo nuo 5 iki 10 mln. dolerių (13,5-27 mln. litų).

Tarp aikštelėje susirinkusiųjų pakalbintas parduotuvės savininkas Francesco Lanari naujienų agentūrai AFP sakė: "Mes labai laimingi, kad pas mus vyksta šis ypatingas renginys. Kelias valandas mes būsime pasaulio centru, (tapsime) tikru tarptautiniu pasirodymu".

Remiantis nepatvirtintais Italijos žiniasklaidos pranešimais, ko gero, pačių ryškiausių iki šiol scientologų vestuvių apeigoms vadovauti iš Los Andželo atskris Amerikos scientologų lyderis Davidas Miscavige'as.

Scientologijos Bažnyčios tikėjimo išpažinėjai gali rinktis vienas kurias iš kelių įvairaus pobūdžio santuokos apeigų, tačiau labiausiai įprastos ceremonijos metu jaunikis "turi pažadėti parūpinti jai (savo žmonai) drabužių, maisto, švelnumo, laimės, papuošalų, keptuvę, šukas ir galbūt katę".

Šeštadienį vis dar nebuvo aišku, kur ir kada pora gaus civilinės santuokos liudijimą.

Pilį, vestuvėms esą išsinuomotą už 1,9 mln. dolerių (5 mln. litų), apšvies 6 tūkst. žvakių, o artėjant vidurnakčiui numatoma leisti fejerverkus.

Gyvenimo būdo savaitraštis "Life Style Weekly" pranešė, kad pagal vedybų sutartį skyrybų atveju K.Holmes už kiekvienus metus iš pirmųjų vienuolikos santuokos metų gaus po 3 mln. dolerių (8 mln. litų) ir taps vilos Kalifornijoje savininke, o jeigu skyrybos įvyktų vėliau - jį įgytų teisę į pusę aktoriaus turto. K.Holmes ši santuoka pirmoji, o T.Cruise'as veda jau trečią sykį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją