Vilnietės kosmetologės Beatos Trinskienės dvidešimt šeštasis gimtadinis baigėsi reanimacijos palatoje. Merginą gatvėje partrenkė automobilis. Po ilgai trukusios komos medikų prognozės buvo itin šiurpios – invalidė visam gyvenimui. Netrukus po to ją sukrėtė dar viena baisi žinia – palieka sužadėtinis. Metus laiko moteris bandė kovoti su savo negalia, tačiau jėgos išseko ir palūžusi Beata nusprendė savo rankomis pasitraukti iš gyvenimo. Savižudybei neužteko sveikatos, o patirtas šokas jai padėjo ne tik sukaupti jėgas ir išgyti, bet ir sukurti naują šeimą.



Dalius Mertinas. Tuomet, kai prasidėjo pirmieji negalavimai, populiarus aktorius buvo pačiame jėgų ir karjeros žydėjime. Suradęs laiko tarp darbų jis apsilankė pas gydytojus ir išgirdo paguodžiančią diagnozę: “nieko baisaus, taip jau vyrams būna”. Tačiau laikas bėgo, o sveikata vis blogėjo. Dar sykį pasitikrinęs sveikatą Dalius Mertinas išgirdo tai, ko bijojo labiausiai – vėžys. Aktorius ištvėrė ilgą gydymo košmarą ir dabar, prabėgus trejiems metams, savo pavyzdžiu įkvepia viltį ir tikėjimą likimo broliams. D.Mertinas – aktyvus su kraujo vėžiu kovojančios draugijos “Kraujas” narys.



Džordana Butkutė. Džordana dainuoja nuo šešiolikos metų. Su jos dainomis užaugo jau ne viena karta. Ilgai buvusi populiari, prieš kelis metus užgriuvus asmeninėms nelaimėms, ji prarado savo gerbėjus. Gili depresija dėl skyrybų su mylimuoju, prarasto kūdikio jai buvo akstinas skandinti savo bėdas alkoholyje. Žiniasklaida negailestingai taršė jos paklydimus, mėgavosi jos nelaimėmis. Ir tik dalyvavimas realybės šou “Akvariumas”, kur ją žiūrovai pamatė nuoširdžią, tokią, kokia ji yra iš tikrųjų, jai buvo tarsi prisikėlimas naujam gyvenimui. Ji pasinaudojo suteiktu šansu. Dabar ji vėl laukiama ir mylima žiūrovų.

Eglė Mėlinauskienė – moteris, prisijaukinusi mirtį. Prieš šešerius metus Eglė buvo sveika, linksma, užtikrintai karjeros laiptais kopianti moteris. Visiškai atsitiktinių tyrimų diagnozė trenkė kaip perkūnas iš giedro dangaus. Krūties vėžys. Šie žodžiai Eglei tuomet reiškė mirtį. Operacijos sekė viena kitą, o juoda depresija nepaleido ištisus mėnesius. Tačiau šiandien Eglė Mėlinauskienė gyvenimu džiaugiasi labiau nei kada nors anksčiau. Ji ne tik pasveiko, bet ir iš esmės pasikeitė: nekilnojamojo turto ekspertė tapo fotomenininke. Suvokusi, kaip žmonės bijo mirties, Eglė ėmė ją fotografuoti. Sukrečiančiuose Eglės Mėlinauskienės kadruose – paskutinės vėžiu sergančio vaiko gyvenimo akimirkos.

Prieš trylika metų gydytojai neteikė vilčių, kad automobilio avarijoje susižalojęs kojas Jonas Meilūnas gyvens. Žmona ir du mažamečiai vaikai su siaubu laukė tos dienos, kai teks atsisveikinti su maitintoju. Jonas liko gyvas, tačiau neteko abiejų kojų. Invalido vežimėlyje sėdintis vyras šiandien kupinas gyvenimo džiaugsmo – padeda žmonai namų ruošoje, neapleidžia staliaus amato, vairuoja automobilį, kartais ir Širvintų miestelio šventėse apsilanko.



Žurnalų leidėja Neringa Lašienė gimdymo metu patekusi į komos būseną matė įspūdingus vaizdus. Trijų vaikų mama, nepalūžo net tada, kai sugrįžusi iš komos sužinojo, kad ir jos dukrytė kovoja su mirtimi. Neringa ir jos mergytė nežmoniškų pastangų ir valios dėka liko gyventi. Dabar Neringą ir jos vienuolikmetę dukterį sieja ypatingas ryšys.

Rolandas Daugvila. 42 metų baikeris iš Kauno prieš keturis metus, važiuodamas motociklu, su sūnumi pakliuvo į avariją. Žmonai draugai pranešė, kad vyras užsimušė, o vaiką, jei bus laiku nugebentas į ligoninę, gal ir galima išgelbėti. Bet įvyko stebuklas. Rolandas, prabuvęs komoje 32 paras, sūnus - 18 parų, dabar gyvi ir sveiki. Rolandas, už sugražintą gyvybę dėkingas ne tik gydytojams ir draugams baikeriams, bet ir jį slaugiusiai žmonai Lidijai.



Romas Bubnelis. Tai žmogus, kuris kažkada buvo įtrauktas į turtingiausių Lietuvos žmonių dešimtuką. Jis įkūrė „Litpoliinter“ televiziją. O kur dar bankai bei klestintis parduotuvių tinklas. Tais sunkiais „laukinio kapitalizmo” laikais tokie žmonės buvo “šaudomi ir sprogdinami”. Romas išgyveno, tačiau buvo nušautas jo tėvas. Galiausiai, viską praradęs, Bubnelis pakliuvo į kalėjimą. Dabar jis prisikėlė tikrąja to žodžio prasme: nauja šeima, naujas darbas, nauji draugai ir iš naujo prisimintas talentas dainuoti.

Rūta Ščiogolevaitė. Prieš dvejus metus susituokusi su oreiviu Vytautu Samarinu populiari dainininkė spinduliavo laime. Jaunavedžių euforija truko lygiai metus, o po to prasidėjo ilgas ir baisus skyrybų košmaras. Kodėl Vytautas ją paliko? Atsakymo į šį klausimą Rūta nežino iki šiol. Padedama psichologų jauna moteris labai sunkiai lipo iš depresijos duobės. Situaciją dar labiau pablogino Rūtai nuo išsekimo paūmėjusi vegetacinė distonija. “Širdies žaizdos gis dar ilgai”, - sako Rūta Ščiogolevaitė, tačiau tuoj pat priduria, jog dabar jos gyvenimas pražydęs naujomis spalvomis. Sklinda kalbos, kad vėl patikėti jausmais dainininkei padėjo jaunas ir žavus šokių partneris Deividas.



Unikali galimybė pamatyti savo paties laidotuves! Toks stebuklas prieš dvejus metus nutiko žemaičiui Stepui Jukniui. Kai artimieji raudojo ir jau kasė duobę ką tik iš kalėjimo grįžusiam Stepui, jis pats linksminosi su bičiuliais. Išgirdęs apie šiurpią naujieną, kad giminės jį jau laidoja, pats nuvyko pasižiūrėti į karste gulintį savo antrininką. Nuo to laiko Juknį aplinkiniai taip ir vadina – gyvu lavonu.



$qid=13;require_once("$admin_dir/local/projects/top/index.inc");?>



Praėjusią savaitę už geriausius humoristus balsavo rekordinis skaičius DELFI skaitytojų - net 24 272. Mylimiausiu tapo Vytautas Šapranauskas, surinkęs 8637 jūsų balsus. Antroje vietoje liko Algis Ramanauskas-Greitai (6872 balsai), trečioje - Raimondas Šilanskas (2622).

„TOP 10“ – tai seksualiausios šalies damos ir geidžiamiausi jaunikiai, turtingiausi vyrai ir skandalingiausi politikai, įspūdingiausios vestuvės ir netikėčiausi akibrokštai.

Kiekvieną pirmadienį TV3 žiūrovai matys pačius įspūdingiausias žinomiausių Lietuvos žmonių vestuves, jų aplinką, intymiausius ir pikantiškiausius gyvenimo momentus.

TV3 žiūrovai ir DELFI skaitytojai galės balsuoti už jiems labiausiai patinkantį „TOP 10“ top‘ą. Laidos transliacijos metu bus iškilmingai paskelbiama, kurią gražuolę, kokį turtuolį ar prezidentą žiūrovai išrinko į „TOP 10“ viršūnę.