48 metų Madonna, su šeima gyvenanti Londone, penktadienį asmeniniu lėktuvu išskrido iš Malavio gavusi 18 mėnesių galiojančią teisėjo nutartį, kuria jai leidžiama įsisūnyti beraščio ūkininko sūnų Davidą Bandą.

Dešimtmetės Lourdes ir šešiamečio Rocco mama - ne pirmoji žvaigždė, ketinanti pagausinti šeimą įvaikiais iš besivystančiųjų šalių.

Iš tikrųjų pirmoji dar aštuntajame dešimtmetyje tai padarė amerikiečių kino aktorė Mia Farrow. Iš viso ji turi 14 vaikų, dešimt jų - užsieniečiai, įvaikinti iš tokių šalių kaip Pietų Korėja, Vietnamas ir Indija.

Amerikietė aktorė Meg Ryan įsivaikino mergytę kinę, o škotų aktorius Ewanas McGregoras, išgarsėjęs vaidmeniu filme "Žvaigždžių karai", dviem mažametėms dukroms surado sesutę iš Mongolijos.

Tačiau bene garsiausia įmotė yra Angelina Jolie. Ji įsisūnijo Kambodžoje gimusį ketverių metukų Maddoxą ir beveik dviejų metukų Zaharą Marley iš Etiopijos, o vėliau nuo aktoriaus Brado Pitto susilaukė biologinio vaiko - dukrelės Shiloh Nouvel.

Britų žiniasklaida rašo, kad devynias dienas Malavyje praleidusi ir kelis našlaičių namus aplankiusi Madonna, norėdama įsisūnyti 13 mėnesių Davidą Bandą, pasinaudojo pagreitinta įvaikinimo procedūra.

Paprastai Malavyje reikalaujama, kad įtėviai būtų šios Pietryčių Afrikos šalies gyventojai.

Malavyje, vienoje skurdžiausių pasaulio šalių, Madonna finansavo vaikų namų statybą ir dar kelis projektus, kurių bendra vertė siekė apie 5 mln. dolerių (13,8 mln. litų).

Londone veikianti labdaros organizacija "ActionAid" pasveikino "iniciatyvas, kurios atkreipia dėmesį į problemą, kad Malavyje dėl AIDS našlaičiais yra likę daugiau kaip pusė milijono vaikų".

"Nors įsūnydama Davidą Bandą, Madonna gali padaryti gyvenimą geresnį vienam vaikui, vis dėlto "ActionAid" įsitikinusi, jog esama ir geresnių būdų padėti, - teigia organizacija. - Pats geriausias būdas pagelbėti nuo AIDS kenčiantiems vaikams - išsaugoti gyvus jų tėvus, suteikiant jiems reikiamų antiretrovirusinių vaistų nuo AIDS".

Organizacija taip pat siūlo remti vaikus. "Vaikų rėmimas padeda ne tik vaikui, bet ir bendruomenei, kurioje jie gyvena", - teigia ji.

Labdaros fondas "Plan UK" irgi buvo kandokas.

"Nėra tiek popmuzikos žvaigždžių, kad galėtų įvaikinti visą milijoną Malavio AIDS našlaičių, - sakė "Plan UK" vadovė Marie Staunton. - Įvaikinimas ir vaikų namai - ne atsakymas į jų sunkią padėtį, mūsų pagalbos reikia močiutėms, kurioms tenka išmaitinti vis daugiau ir daugiau burnų".

Tokį atlikėjos sprendimą pasmerkė ir kai kurie Didžiosios Britanijos parlamentarai: pasak jų, perkeltas iš skurdo į neapsakomą prabangą, vaikas patirs šoką.

Į Malavį kartu su vyru, kino režisieriumi Guy Ritchie, ir dar dešimt asmenų nuosavu lėktuvu atskridusi Madonna per praėjusius metus uždirbo 50 mln. dolerių (138 mln. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją