Jūžintų miestelio pažiba Andrius Rimiškis vakar visą dieną praleido sostinėje – ryte dainavo televizijos laidoje, po to susitiko su žurnalistais. Vizito priežastis aiški – spalio 18 dieną parduotuvių lentynas pasieks antrasis keliautojo į žvaigždes albumas „Gyvenimo meilė“, o po to jis leisis į koncertinį turą su „Tina Dance“ šokėjomis. Kuo gi skiriasi antrasis albumas nuo pirmojo? „Šis albumas man artimesnis, nes čia nėra tiek daug „koverių“. Mat į aną pateko ir dainos, kurias dainavau šou metu“, – pasakoja šiuo metu prodiuserių Gintaro ir Mindaugo Bendžių globojamas atlikėjas.

Jautė pavydą

Tai gal šį kartą Andrius ryžosi pateikti savo kūrybą? „Ne, dainas kūrė prodiuseriai – Žilvinas Liulys, Laimonas Žiulpa, Aras Žvirblys, Raigardas Tautkus, Skirmantas Jutkonis“, – išvardija atlikėjas.

Gal dainininkas nesugeba prisišaukti mūzos?

„Man dar reikėtų pasitobulinti. Kartais kažkas gimsta galvoje, įčiaušku į diktofoną. Kai įgausiu daugiau patirties, bandysiu siūlyti. Kol kas nesijaučiu užtikrintas“, – paaiškina.

Nepaisant to, šį jaunuolį dabar drąsiai galima vadinti vienu populiariausiu Lietuvoje, o dėl to niršta „senosios“ scenos žvaigždės.

A.Rimiškis žino, kad jos tiek jam, tiek kitiems realybės šou dalyviams jautė (o gal ir iki šiol jaučia) pavydą. „Taip, visko buvo, visokių apkalbų. Tačiau kai šou baigėsi, viskas atsistojo į savo vietas. Bet aš juos suprantu – tie žmonės populiarumą užsitarnavo savo darbu, didele patirtimi, todėl aš jiems jaučiu pagarbą. Kita vertus, tie, kurie buvo populiarūs, tokie ir liko. Tik tuo metu, kai buvo rodomas šou, iš tiesų visas dėmesys buvo skirtas mums“, – aiškina atlikėjas.

Nusipirko butą

Atlikėjui šie metai itin įtempti – kultūrinės veiklos studijos Klaipėdos kolegijoje, koncertai, įrašai ir dar savanoriška tarnyba Žemaičių 302-ojoje kuopoje. Iki įšventinimo į savanorius Andriui dar teko šio bei to pasimokyti specialiuose kursuose.

Tačiau tai dar ne viskas – atlikėjui bet kada gali paskambinti vadai ir pakviesti, anot prodiuserio G.Bendžiaus, „pasilakstyti po miškus“. Be to, Andrius turės pereiti bazinį kursą – t.y. tris savaites turės praleisti kareivinėse su likimo broliais, kolegomis savanoriais.

Šių metų pradžioje į Klaipėdą persikraustęs 19-metis jaunuolis kol kas gyvena nuomojame bute, šalia Gandrališkių mikrorajono, kurio viename iš dar statomų dangoraižių įsigijo 2 kambarių butą. Tiesiog kaip bet kuris kitas tautietis pasiėmė paskolą ir sumokėjo 15 proc. dydžio pradinę įmoką iš šou laimėtų pinigų. „Namas bus baigtas tik kitų metų gegužę. Dabar belieka per langą žiūrėti, kaip namas statomas ir ar statybininkai „nechaltūrina“, – juokiasi dainininkas.

Apie vestuves negalvoja

Gandai, kad Andrius iš pradžių gyveno pas prodiuserį, laužti iš piršto. „Tiesiog reikėjo deklaruoti gyvenamąją vietą, todėl teko priregistruoti mano namuose... Aišku, kad Andrius pas mane negyveno, juk turiu šeimą, mažą vaiką. O kalbos kokios sklido – kad mes kone po viena antklode miegam“, – juokiasi prodiuseris G.Bendžius.

Andrius tikina, kad nuomojamame bute gyvena vienas, o ne su drauge Vaida, su kuria susipažino koncertuose. Mat 21 metų klaipėdietė Vaida – ne tik policininkė, bet ir „Tina Dance“ šokėja. „Draugaujam, kartu negyvenam. Ar bus vestuvės? Jėzau, negąsdinkit manęs. Kas čia per klausimas?! Vos širdis iš krūtinės neiššoko“, – juokiasi Andrius ir pripažįsta, kad apie santuoką galvoti jam dar per anksti.

Andrius nesikrato jam klijuojamos „kaimiečio“ etiketės. „Aš ir kitiems sakau, kad visų mūsų šaknys – iš kaimo. Be to, mano pavyzdys parodo, kad tikslą gali pasiekti ir kaimiečiai“, – juokiasi dainininkas.

Fotografuojasi prie namų

A.Rimiškis nesiginčija, kad jei ne šou, gal net ir nebūtų bandęs tapti dainininku. „Gal šiuo metu mokyčiausi muzikos pedagogikos Vilniaus kolegijoje. Ir su broliais Bendžiais gyvenime nebūčiau susipažinęs“, – kalbėjo atlikėjas.

Atlikėjas šypsosi, kad dabartis visiškai kitokia: žmonės fotografuojasi prie Jūžintų miestelio ženklo, prie tėvų namų. „Rūlė dažnai susitikęs klausinėja, ar man dar Jūžintuose paminklo nepastatė“, – juokiasi Andrius.

Į gimtuosius Jūžintus, kuriuos taip išgarsino, Andrius grįžta maždaug kartą per mėnesį. „Norėčiau dažniau, bet dėl laiko stokos neišeina. Kai atvažiuoju, su manimi nori susitikti ne tik tėvai. Mama tik praeina per Jūžintus, žiūrėk, jau susitikimas su tėvais baigiasi kažkokiu masiniu pasikalbėjimu“, – juokiasi atlikėjas.