Paminklas, pavadintas "Imagine Peace Tower", bus 20-30 metrų aukščio ir vieno metro skersmens. Ant kolonos numatoma iškalti vienos žinomiausių J.Lennono dainų "Imagine" žodžius.

Bokštas bus pastatytas ant 10 metrų skersmens postamento. Į jį bus sudėti daugiau kaip 900 tūkst. žmonių iš viso pasaulio laiškai, kuriuose jie pasakoja apie savo svajones ir viltis.

Reikjavike taip pat bus pastatyta speciali pašto dėžė, į kurią bus galima įmesti "laišką Johnui Lennonui", kuri taip pat pateks į memorialinę koloną.

Šių metų J.Lennono taikos premijos laureatėmis tapo dvi organizacijos: "Gydytojai be sienų" ir Amerikoje veikiantis Konstitucinių teisių gynimo centras (Center for Constitutional Rights).

Abi organizacijos gavo po 50 tūkst. dolerių (138 tūkst. litų). Premijų įteikimo ceremonija įvyko Hiofdžio namuose, kuriuose 1986 metais buvo surengtas Michailo Gorbačiovo ir Ronaldo Reagano susitikimas.

Johno Lennono taikos premiją jo našlė įsteigė 2002 metais. Nuo to laiko jos laureatais tapo Izraelio fizikas disidentas Mordechai Vanunu ir garsus Amerikos žurnalistas Seymouras Hershas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją