Įdomu, kokie Lietuvos muzikantų santykiai su kelių policininkais? Pasiteiravome, ar dažnai tenka su jais susidurti akis į akį? Kokių kurioziškiausių situacijų šou verslo atstovai yra patyrę ir kokių gudrybių jie bando griebtis, kad išvengtų kelių policininkų baudų?

Violeta Riaubiškytė policininkų nuolankumo nejaučia

„Santykiai su policija visada draugiški, su jais niekada nesipykstu ir niekada nebandau naudotis savo populiarumu. Neslėpsiu, per dešimtmetį vairavimo praktikos su kelių policininkais dėl greičio viršijimo ar kitų Kelių eismo pažeidimų esu susidūrusi nemažai kartų. Sustabdyta pareigūnų niekada nebandau teisintis, siūlyti pinigų ar prašyti, kad paleistų. Tiesiog elgiuosi natūraliai, jei reikia sumoku ir baudą.

Dažniausiai policininkai mane atpažįsta, tačiau akivaizdžiai tai neparodo. Negaliu pasakyti, kad dėl populiarumo esu nebaudžiama. Be abejo, pasitaiko, kad pareigūnai būna supratingi ir mane paleidžia, tačiau esu susidūrusi su visiškai priešingais policininkais“.

Kristina Navickaitė - Tina nuo baudos siūlėsi atsipirkti šokiu

„Kadangi iš koncertų tenka dažnai keliauti naktimis, su kelių policininkais susiduriu nuolat. Su pareigūnais nuolat bendraujame labai draugiškai. Vilniaus – Kauno automagistralėje budintys kelių policininkai jau mane puikiai atpažįsta. Jie sustabdę mane neslėpdami šypsenos sako: „Tai vėl, šokėjėle, viršiji greitį“. Kartais net šiaip sustabdo pajuokauti ar paplepėti.

Taip pat labai mandagi ir mūsų miesto kelių policija. Kadangi nuolat vėlyvais vakarais po namus išvežioju šokėjas, tad tenka apvažiuoti beveik visą miestą. Pareigūnai jau yra įsidėmėję mano automobilį. Sustabdę mandagiai išdėsto ir išaiškina pažeidimus, perspėja ir dažniausiai draugiškai paleidžia.

Pamenu, kartą važiavau neįsijungusi šviesų. Pro šalį važiavę policininkai šypsodamiesi šūktelėjo: „Panele Kristina, gal įsijungsite šviesas!“. Malonu, kai pareigūnai gerai nusiteikę ir supratingi.

Labiausiai man įsiminė įvykis, kai su šokėjomis važiavome iš Kėdainių šventės, bagažinėje buvome prisikrovusios ledų. Buvau tikra, kad nepažeidžiau jokių taisyklių, tačiau sustabdė policininkai. Pasirodo, buvo pasibaigęs draudimas. Ilgokai teko su pareigūnais bendrauti. Jie labai nustebo, kai mes iš bagažinės ištraukėme ir pasiūlėme ledų. O dar labiau atlėgo, kai pasiūlėme įjungti švyturėlius ir sušokti vieną iš savo programos šokių. Policininkų veido išraiškos buvo gerokai nustebusios.“

Edmundą Kučinską policininkai yra nubaudę 4000 litų bauda

„Kelionėse praleidžiu maždaug 90 procentų savo gyvenimo, esu kaip tolimųjų reisų vairuotojas, tad susidurti su policininkais tenka tikrai dažnai.

Per gyvenimą pareigūnams baudų esu sumokėjęs tikrai ne vieną ir ne kelis tūkstančius litų.

Dažniausiai baudas tenka mokėti už greičio viršijimą, tačiau kartą teko pakloti 4000 litų už vairavimą neblaiviam.

Tai buvo maždaug prieš septynerius aštuonerius metus. Tiesiog tąkart Palangoje vyko grandiozinis koncertas ir mano daina „Meilės laiptai“ nugalėjo ilgiausių žiūrovų plojimų konkurse. Tad truputį švenčiau.

Aš iš tų žmonių, kurie, padarę nusižengimą, niekada nesipriešina ir pripažįsta savo kaltę.

Be abejo, jei padarau menką Kelių eismo taisyklių pažeidimą, bandau gražiai šnekėti su pareigūnais, padovanoju savo kompaktinį diską. Būna, kad tik įspėja ir paleidžia.“