Mašinos – nenaujos

Jie nešvaistys pinigų prabangiems visureigiams, kruiziniams laivams ar gidams. Jų idėja yra pasiekti šią Vakarų Afrikos valstybę ne pačiomis naujausiomis mašinomis. L.T. žiniomis, vyrai yra nusprendę, kad automobiliai turi kainuoti ne daugiau nei po pusantro tūkstančio litų, o jų markė turi būti „Mercedes“.

„Ši idėja turi visą priešistorę. Panašios lenktynės jau seniai vyksta Anglijoje, finišas pasirenkamas kurioje nors Afrikos valstybėje ir jį pasiekti reikia kuo greičiau ir kuo pigiau, laimi tas, kuris atvažiuoja greičiausiai ir pigiausiai“, – L.T. pasakojo M.Starkus.

Planuojama kelionės data – prieš Kalėdas, o Malį kompanija turėtų pasiekti per maždaug dvidešimt dienų. Kelionė prasidės Vilniuje, o ekipažas automobiliais kirs visą Europą, Maroką, Mauritaniją bei Malį.

Aplankys festivalį

Kaip tik tada Malyje vyks garsusis dykumos festivalis „Desert festival“, rengiamas dykumos platybėse 100 kilometrų nuo sostinės Timbuktu. Ten groja tokios žvaigždės kaip Jimmy Page’as ar Baba Mall’as, o pagrindiniai žiūrovai yra vietinės beduinų gentys, atjojusios kupranugariais.

Mintis rengti tokį netradicinį reginį prieš kelerius metus kilo dviem prancūzų muzikantams, kurie tiki, kad muzikos kalba yra viena ir kariaujančios Šiaurės bei Pietų Malio gentys gali susivienyti per muziką ir geriau pažinti vieni kitus.

Lietuvių ekipažas norėtų neaplenkti šio festivalio, nes pamatyti yra ką.

M.Starkus, paklaustas, ar televizijos žiūrovai turės galimybę pamatyti reportažų iš šios kelionės, prasitarė, kad visa kelionė bus filmuojama vaizdo kameromis ir gali tapti pirma tokio pobūdžio realybės dokumentika Lietuvoje.