Princo Hisahito gimimu džiaugiasi ir konservatoriai, nenorintys keisti tradicijos, pagal kurią sostą gali paveldėti tik vyriškos lyties palikuonis ir kuri gyvuoja jau daugiau kaip 2 tūkst. metų. Gimus princui buvo sustabdytos diskusijos dėl paveldėjimo įstatymo pakeitimų, pagal kuriuos sostą paveldėti galėtų ir moteris.

Kai į baltą antklodę susuptą mažylį jo motina princesė Kiko glėbyje išnešė iš ligoninės, virš jos skraidė sraigtasparniai. Rugsėjo 6 dieną gimusio Hisahito tėvas princas Akishino, kuris yra antrasis imperatoriaus sūnus, išdidžiai šypsodamasis ėjo greta.

"Naujagimis atrodo sveikas, rubuilis berniukas. Buvo nuostabu", - sakė vienas 65 metų Tokijo gyventojas.

Prie ligoninės susirinkę žmonės, automobiliui su imperatoriškaisiais asmenimis lėtai važiuojant gatve, šaukė "banzai" ("ilgiausių metų"). Mažojo princo tėvai šypsojosi ir linksėjo.

Imperatoriaus Akihito pirmojo vyriškos lyties vaikaičio gimimas užkirto kelią paveldėjimo krizei, nes nuo Akishino gimimo 1965-aisiais imperatoriškojoje šeimoje gimdavo vien mergaitės.

Hisahito yra trečiasis eilėje į sostą po savo tėvo ir dėdės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją