Imperatoriškoji pora buvo išvykusi oficialaus vizito į Hokaido salą, kai trečiadienį antrojo jų sūnaus žmona princesė Kiko po jai atlikto cezario pjūvio pagimdė berniuką. Apie princo gimimą jie sužinojo telefonu, o šeštadienį vėlai vakare grįžo į Tokiją.

Kai imperatoriaus šeima išėjo iš centrinės Tokijo ligoninės, kurioje guli mažasis princas ir jo motina, žurnalistai sušuko: "Sveikiname gimus princui!".

"Ačiū", - švytėdamas atsakė imperatorius.

Tai pirmasis imperatoriškoje šeimoje gimęs berniukas nuo 1965 metų, kai gimė jo tėvas princas Akishino.

Antradienį, septintąją dieną po gimimo, kūdikiui bus suteiktas vardas. Jis ir jo motina ligoninėje tikriausiai pasiliks iki trečiadienio.

Naujasis princas yra trečias eilėje į sostą po karališkojo princo Naruhito ir princo Akishino. Princas Naruhito turi vieną dukterį, ketverių metų Aiko.

Berniuko gimimas nepeprastai pradžiugino tradicijų sergėtojus, kurie siekia išsaugoti jau daugiau kaip 2 tūkst. metų besitęsiančią vyriškąją imperatoriškosios šeimos liniją, ir tikriausiai sugriovė planus, jog į Chrizantemų sostą kada nors galės įžengti moteris.

Naujagimio princo pusseserė Aiko, galėjusi tapti pirmąja imperatore nuo 18 amžiaus, sekmadienį pirmą kartą iš arti susipažino su senosiomis japonų tradicijomis, nes tėvai nusivedė ją pažiūrėti sumo imtynių.

Anksčiau šiais metais savo gimtadienio proga surengtoje spaudos konferencijoje Aiko tėvas sakė, kad jo dukra yra didelė sumo gerbėja ir susižavėjusi stebi milžinus imtynininkus televizoriaus ekrane bei mėgsta pamėgdžioti jų judesius.

Į Kokukigano salę Tokijuje, kur vyksta sumo imtynininkų varžybos, Aiko įėjo įsikibusi tėvui į ranką ir išplėtusi akis. Jos motina karališkoji princesė Masako ėjo paskui juos.

Prasidėjus rungtynėms, princesė Aiko sėdėjo ant kėdės kraštelio ir labai įdėmiai sekė varžybų rezultatus, kartais nusišypsodama arba susiraukdama.

Tėvai stengiasi supažindinti Aiko su gyvenimu kitapus rūmų sienų. Šių metų kovą ji aplankė Tokijo Disneilendą, o praėjusį mėnesį ji kartu su tėvais buvo nuvykusi į Nyderlandus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją