Kodėl vaiko krikštynoms eksprezidento duktė Inga Stumbrienė ir jos vyras Aivaras Stumbras pasirinko tokią liūdną Lietuvai datą, R.Pakso dukra L.T. paaiškino taip: „Mūsų dukrytei tą dieną suėjo lygiai trys mėnesiai. Specialiai rinkomės sukaktuvių datą. Nežinojome, kad ji sutaps su tokia diena“.

Atidėjo dėl tėvo skrydžio

Krikštyti dukrą Stumbrai norėjo ir anksčiau – kai jai suėjo du mėnesiai. Tačiau krikštynų šventė buvo nukelta, nes tuo metu buvęs šalies vadovas su Rusijos lakūnu Vladimiru Makagonovu skrido aplink pasaulį ir į Lietuvą grįžo liepos 27-ąją.

„Jei būtume dar vėliau nukėlę krikštynas, būtų ir vasara pasibaigusi – pats gražiausias metų laikas tokiai šventei“, – L.T. sakė pakrikštytos mergaitės motina. Paklausta, ar tikrai žino, kas yra Juodojo kaspino diena, ji atsakė trumpai: „Žinau, žinau“.

Moteris prasitarė, kad iš svečių sužinojo, kokią dieną vyksta jos dukros krikštynos, ir iškilmių metu sulaukusi daug klausimų, kodėl pasirinkta būtent ši data. Nušalintas prezidentas R.Paksas L.T. teigė nenurodinėjęs dukrai, kada švęsti.

„Ne aš planuoju savo anūkės gyvenimą. Jį planuoja mano vaikai, jos tėvai. Jie planuoja gimimą, krikštynas, apsirengimą, ir panašiai“, – lakoniškas buvo R.Paksas.

Šventė - Stumbrų namuose

Prieš porą metų ištekėjusi eksprezidento dukra ir jos vyras savo dukrą Estelą krikštijo sostinės Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje. Krikšto tėvai buvo poros draugai Inga ir Justas. Trijų mėnesių mergaitė buvo pakrikštyta Marijos vardu.

Iš bažnyčios svita patraukė į Stumbrų namus. Čia, kieme, buvo įrengtos lauko pavėsinės, jose nukrauti vaišių stalai.

Šventė truko apie tris valandas. Svečiai skirstėsi jau pradėjus temti. Netrukus prapliupo ir lietus. L.T. fotografas užfiksavo, kaip lyjant lietui A.Stumbras nešė prie šviesos pavėsines ir jas ardė.