Gerbėjai greičiausiai sutiks, kad jų muzika panaši (tiksliau, panašiai liūdna), kadaise panašios buvo ir šukuosenos – t.y. abu plaukus dažė baltai. Juos vienija dar vienas sutapimas: Igorio mama Svetlana Kurdiukova kilusi iš Archangelsko, kaip ir pernai šį pasaulį palikęs A.Mamontovo tėtis Viktoras.

PANAŠI TIK MUZIKA

„Visada pasveikinu Igorį su gimtadieniu, kaip ir garso režisierių Giedrių Litviną, kuris taip pat gimęs tą pačią dieną. Lengva atsiminti gimtadienį to, kuris gimęs tą pačią dieną. Mes su Igoriu nesame panašūs žmonės, bet mūsų muzikos nuotaikos dažnai sutampa.

Igoris yra mano kolega, kartu esame dainų įrašę. Jis yra mano dainų įrašęs – jeigu kada sumanyčiau įrašyti koverių albumą, būtinai įrašyčiau ir jo dainą. Aš jį gerbiu už tai, kad jis groja tai, ką nori groti, nesitaikydamas prie nieko“, – L.T. sakė A.Mamontovas.

Ne itin horoskopais tikintis Andrius save vadina Liūto ženklo atstovu, nors gimė „ant ribos“. „Astrologė Palmira Kelertienė sakė, kad jei būčiau gimęs pusvalandžiu vėliau – tuomet jau būčiau Mergelė“, – teigė dainininkas, pasaulį išvydęs pusę dešimtos ryto 1967 m. rugpjūčio 23-iąją.

ŠVĘS KIJEVE

„Man gimtadienis nėra senėjimo atskaitos taškas, kaip daug kas vadina. Tai tiesiog diena, kai atėjau į šitą pasaulį. Mane „prisišaukė“ skatinamaisiais vaistais, nes gimiau savaite vėliau. Matyt, nenorėjau gimti, smagu buvo pas mamą“, – šypteli atlikėjas.

„Žinoma, vis dėlto ši diena yra miela. Malonu, kai sveikina draugai, artimieji. Dažniausiai gimtadienį švenčiu šeimos rate, tik šį kartą teks švęsti su grupe „LT United“, mat su jais tą dieną koncertuosime Kijeve (Ukraina) Lietuvos ambasadoriaus kvietimu“, – pasakojo vienas žymiausių šalies dainininkų.

DOVANA – VAIDMUO

Įsimintiniausia dovana Andrius vadina... Hamleto vaidmenį. „Lygiai prieš 10 metų man paskambino Eimuntas Nekrošius ir pasiūlė vaidinti jo statomame spektaklyje. Aš tai priėmiau kaip gimtadienio dovaną. Tai didžiausia dovana, nes ji dar tęsiasi“, – džiaugiasi populiarus dainininkas.

Dėl to, kad gimė Juodojo kaspino dieną, tarnaudamas sovietinėje kariuomenėje A.Mamontovas savo gimtadienio švęsti negalėjo. „Gimtadienį švenčiantis kareivis būdavo išleidžiamas į miestą. Tačiau man būdavo sakoma: „Atsiprašome, bet šią dieną Pabaltijo gyventojai neišleidžiami į miestą, tu galėsi išeiti kitą dieną“. Matyt, bijojo provokacijų“, – prisiminė atlikėjas.

JAUTĖ PANAŠUMĄ

„Kai tik susipažinau su Andriumi (Mamontovu – aut. past.), iškart išsikalbėjom ir sužinojau, kad mūsų tėvai, tiksliau, jo tėvas ir mano mama, yra kilę iš Archangelsko. Tada dar sužinojau, kad esame gimę tą pačią dieną.

Bet aš jau anksčiau jaučiau, kad esame dar kažkuo panašūs, nes mūsų beveik vienodas muzikos, meno supratimas“, – L.T. prisipažino dainininkas Igoris Kofas. Atlikėjo mama Svetlana Kurdiukova iki 20 metų gyveno Archangelske, ten sutiko armijoje tarnaujantį Igorio tėtį.

Kartu atlikėjai gimtadienių nešvenčia, nes, kaip juokavo I.Kofas, skirtingai supranta šventes. „Bet visuomet susirašom ar susiskambinam pasveikinti vienas kito“, – džiaugėsi sutapimu Igoris.

ŠVĘS LONDONE

Šiandien gimtadienį švenčiantis I.Kofas gimtadienio nesureikšmina.

„Susitikti su draugais man patinka visada. Šiemet su draugais savaitgalį keliausime į Londoną. Ten gyvena draugas, kaip tik panašiu laiku irgi švenčiantis gimtadienį“, – pasakojo Igoris, jau penktadienį išskrisiantis į Didžiąją Britaniją.

Geriausia dovana atlikėjui – graži šypsena ir gera nuotaika: „Svarbu, kad būtų iš širdies“. I.Kofas mėgsta ir šmaikščias dovanas – prieš keletą metų draugai jam įteikė degtinės butelį, ant kurio vietoj etiketės puikavosi Igorio veidas.

„Ar žinau, kad mano gimtadienis sutampa su Juodojo kaspino diena? Taip. Kai paauglystėje pradėjome domėtis politika, draugai juokaudavo, kad gedulas paskelbtas, nes aš gimiau“, – juodojo humoro nestokojo dainininkas.