Nuo 1965 metų Japonijos imperatoriškojoje šeimoje nėra gimęs nė vienas berniukas, ir galimybė, kad Kiko pagimdys sūnų, sustabdė planus peržiūrėti 1947 metų įstatymą dėl sosto paveldėjimo, kad vyrams ir moterims būtų suteiktos lygios teisės užimti Chrizantemų sostą.

Vyresnysis imperatoriaus sūnus, sosto įpėdinis princas Naruhito turi vieną dukterį, ketverių metų Aiko.

Princo Naruhito žmona, 42-ejų metų princesė Masako, pastaraisiais metais viešai retai pasirodo, nes jos psichika yra kiek sutrikusi - anot daugelio komentatorių, dėl nuolatinio spaudimo, jog ji privalo pagimdyti įpėdinį.

Kol kas Masako, baigusi mokslus Harvarde, šią savaitę su savo šeima leidžiasi į retą kelionę - išvyksta į Nyderlandus, o grįžti ketina rugpjūčio 31 dieną.

Bulvarinė Japonijos žiniasklaida rašo, esą Kiko kūdikio lytis jau žinoma - tai būsiąs berniukas. Oficialiai tokių pranešimų lig šiol nebuvo, vis teigiama, kad karališkoji pora nenori iš anksto žinoti savo būsimo naujagimio lyties.

Akishino ir Kiko augina dvi dukteris.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją