Koją pakišo jaudulys

Prisiminęs pirmąjį pasirodymą „Dainų dainelėje“ trisdešimtmetis Antonijus teigia, kad tuomet jam nepasisekė: kojos taip drebėjo, kad jaudulio nepavyko nuslėpti, ir į finalą nepateko.

Dabar su scenos baime „Next“ grupės nariui kovoti lengviau. „Kuo geriau pasiruoši, tuo mažiau jaudulio“, - sako atlikėjas ir teigia pagal fonogramą dainuojantis labai retai.

„Man žiopčioti pagal fonogramą ir vaidinti, kad dainuoji, - gėda ir nesmagu. Gyvai dainuoti seniai pripratau chore ir „Dainų dainelėje“, - teigia „Ąžuoliuko“ chorą lankęs dainininkas.

Grupė neiširo

Prieš kelerius metus realybės šou „Holivudas“ dalyvavęs Antonijus prisipažįsta pastaruoju metu vykusių panašių projektų per daug nežiūrėjęs.

„Šiek tiek žiūrėjau „Dangų“ per TV3, ypač finalinius koncertus. Stipriai ir profesionaliai paruošti dalyviai buvo“, - mano antrąją vietą „Holivude“ laimėjęs atlikėjas.

Antonijus neslepia, kad mielai dar kartą dalyvautų panašiame realybės šou ir būtų drąsesnis, nes pirmą kartą televizijoje buvę baisu.

Pasibaigus „Holivudui“, Antonijus su taip pat šou dalyvavusiu Giedriumi susibūrė į grupę „Next“.

„Neseniai iš Palangos paskambinęs Giedrius pasakė, kad užkulisiuose sklandė gandai neva „Next“ iširo. Tai netiesa. Grupė gyvuoja, tik šiuo metu muzikai pritrūkau laiko“, - teigia trisdešimtmetis A.Kesada Ortiz.

Su Giedriumi Antonijus įrašė kelias dainas, tačiau rimtai vėl užsiimti muzika ketina rudenį.

Paskendęs darbuose

Paklaustas, ką šiuo metu veikia, kad pritrūko laiko muzikai, A.Kesada Ortiz sako esąs paskendęs organizaciniuose darbuose. Dainininkas dirba projektų vadovu renginių organizavimo firmoje „Elitaz“. Kartu su Antonijumi dirba ir TV3 „gelbėtojas“ Gediminas, Agnė ir „Teleloto“ vedėja Gabrielė Bartkutė.

„Bendradarbiaujame su televizija. Dabar dirbame rengdami TV3 naujojo sezono atidarymo šventę. Laiko trūksta, tenka skubėti“, - sako Antonijus.

Pirmoji publika – artimieji

„Bent jau mums ne gėda už tai, ką kuriame“, - paklaustas, ką mano apie lietuvišką popmuziką, sako Antonijus. Jis prisipažįsta, kad atlieka sielai artimą muziką.

„Neieškom eilėraščių ir nelaukiam, kol kas sukurs muziką, viską darome patys. Muzikoje atsispindi mūsų gyvenimo momentai ir patirtis. Neseniai išėjau pasivaikščioti Vingio parke ir prirašiau tris knygelės puslapius eilių. Nedirbu vien komercijai. Kaifas, jei atsiranda žmonių, kuriems patinka tas pats, kas ir tau“, - apie kūrybą kalbėjo grupės „Next“ narys.

Pasiteiravus, ar didelė gyvenimo patirtis sukaupta, jei remiantis ja kuriama, Antonijus pripažino, kad nemaža.

„Kadaise mama man pasakė pavydinti to, kad jau spėjau tiek patirti. Visokios patirties buvo, bet gal daugiau blogos“, - prisipažįsta A.Kesada Ortiz. - Paauglystė buvo nelengva. Buvau metęs mokslus, viskuo nusivylęs dažnai bėgau iš namų. Ilgiausiai buvau iš namų dingęs pusmečiui, tuomet gyvenau studentų bendrabutyje“.

Tačiau A.Kesada Ortiz visuomet rasdavo laiko muzikai. Pirmoji publika buvo artimieji: Antonijus dainuodavo susirinkusiems svečiams.

Šeimos dar nekuria

Trisdešimtmetis A.Kesada Ortiz iki šiol nevedęs.

„Bandžiau pradėti šeimyninį gyvenimą, ketverius metus gyvenau kartu su drauge, bet supratau, kad šeima dar ne man“, - neslepia atlikėjas.

Tačiau su keleriais metais jaunesne drauge Antonijus nesusipyko. Jie ir dabar mėgsta praleisti savaitgalius kartu. Dainininkas nesiima planuoti, ar dabartinė draugė kada nors taps jo žmona. „Tačiau „ne“ irgi negaliu sakyti“, - paslaptingai prasitaria.

Draugės vardo Antonijus neišduoda. „Pažįstu ją nuo studijų laikų. Ji mano grupės draugė, taip pat studijavo chorvedybą J.Tallat-Kelpšos muzikos mokykloje“.

Pasmalsavus, kokios merginos patinka, dainininkas juokdamasis tvirtino, kad „mergina gali ir rūkyti, ir išgerti, ir megzti“, bet jos išvaizda ne paskutinėje vietoje. „Esu tolerantiškas ir nemėgstu nurodyti, kaip kitas žmogus turėtų gyventi“.

Vadina darboholiku

„Mesti rūkyti reikia“, - paklaustas, kokia silpnybė trukdo gyventi, prisipažįsta A.Kesada Ortiz. - Labai daug rūkau, ypač kai įtemptai dirbu. Tuomet ir jaučiuosi prastai. O laisvesnėmis dienomis galiu visai nerūkyti“.

„Nežinau, ar toks ir esu, bet darbe mane vadina darboholiku. Esu „pelėda“ ir mėgstu dirbti vėlai. Galiu dirbti ir po 16 valandų, tačiau rytą aštuntą man geriau dar neskambinti, nes miegu“, - sako Antonijus, kurio sugrįžtant į namus nelaukia joks augintinis. Jų dainininkas neturi ir draugų prašo nedovanoti jokių gyvūnėlių, nes jais dorai nepasirūpintų. Trisdešimtmetis vyras teigia mėgstantis vairuoti, bet dabar neturi jokio automobilio - savąjį sudaužė šią žiemą. Siaučiant pūgai, Antonijus greitkelyje įlėkė į griovį ir apsivertė, tačiau atsipirko gumbu.

Baimės vairuoti po patirto eismo įvykio atlikėjas teigia nejaučiąs ir ketina įsigyti kitą automobilį. „Greitį viršiju labai retai ir „skraidyti“ nemėgstu. Baudos taškų dar neturiu, o nuo kelių mažų pažeidimų pavyko išsisukti. Padėjo tai, kad pareigūnai mane pažino, ir nenubaudė“.

Ketina aplankyti Kubą

Nors vasara jau į pabaigą, atostogas Antonijus dar tik planuoja. Žiemą grupės „Next“ narys ketina nuvažiuoti, ten kur šilčiau - į Italiją arba Ispaniją.

Pasiteiravus apie svajonių atostogas, A.Kesada Ortiz teigia, kad norėtų nuvykti į Pietų Ameriką. „Vis arčiau Kubos“, - žvaliai sako dainininkas.

Antonijaus tėvas yra kilęs iš Kubos, o mama - lietuvė. Tėvui į Kubą teko išvykti netrukus po sūnaus gimimo. Jaunos šeimos gyvenimui trukdė tuometinė politika, nes tėvui pasilikti nebuvo galima, o mamos į Kubą niekas neišleido.

Su tėvu Antonijus iki šiol bendrauja laiškais. Aplankyti Kubą dainininkas būtinai ketina, tačiau nori morališkai pasiruošti susitikti ne tik su tėvu, bet ir su jo dabartine šeima.

Kelionė į Pietų Ameriką masina dar ir tuo, kad Europa jau išmaišyta. Antonijus daug keliavo gastroliuodamas su teatrais. Apie dešimtmetį aktoriaus duonos ragavęs atlikėjas prisipažįsta, kad norėtų dar vaidinti. Ypač Antonijui būtų smalsu padirbėti su garsiu režisieriumi Oskaru Koršunovu.