Seimo viešbutyje apsistojusių ir dėl neva prastų gyvenimo sąlygų šiame būste aimanuojančių parlamentarų chore - ne visų panevėžiečių seimūnų balsai.

Seimo vicepirmininkas pabėgo

Tautos išrinktųjų dejonėms, jog ypač judrioje Gedimino prospekto vietoje stovinčiame pastate jie dieną naktį priversti kęsti nepaliaujamą automobilių ūžesį bei jų išmetamų dujų smarvę, be jokių išlygų pritaria tik Seimo vicepirmininkas, buvęs Panevėžio rajono meras Alfredas Pekeliūnas.

Kitiems panevėžiečių išrinktiems parlamentarams kolegų skundai blogomis gyvenimo sąlygomis neatrodo pagrįsti. Šie Panevėžio seimūnai ne tik nekeikia Vilniuje savo būsto neturintiems Seimo nariams suteiktos valdiškos pastogės, bet netgi įžvelgia gyvenimo čia privalumų.

Dabar atostogaujančiame parlamente pasigirdo siūlymų keisti Seimo statutą ir iš mokesčių mokėtojų pinigų seimūnams prie algos pridėti dar po kelis tūkstančius litų butams nuomoti, mat Seimo viešbutis prestižinėje sostinės vietoje daugumai išrinktųjų esąs per prastas.

Reikia naujos pastogės

„Jūs, žurnalistai, tik rašot, neišeinat iš kabinetų. Atvažiuokit į Seimo viešbutį ir patys įsitikinsite, kad parlamentarams ten - kančia. Juk viešbutis yra ant automobilių tunelio. Nebeiškentęs nuolatinio triukšmo, užteršto oro aš iš viešbučio pabėgau - dabar džiaugiuosi gyvenimu Vilniuje nusipirktame name“, - PB dėstė Seimo valstiečiams liaudininkams atstovaujantis A.Pekeliūnas.

Parlamento pirmininko pavaduotojas neprisiminė, kiek gyvendamas Seimo viešbutyje mokėjo už komunalines paslaugas. „Nuoma nekainavo, o kitos išlaidos? Nežinau, tik manau, kad nebuvo didelės, mat viešbutyje gyvenau mažai“, - teigė A.Pekeliūnas.

Paklaustas, ar pritaria siūlymams Seimo nariams mokėti butų nuompinigius, buvęs Panevėžio rajono meras sakė manąs, jog yra kita, daug geresnė, išeitis.

„Seimo viešbutį ir jo garažus reikia parduoti, o už gautus pinigus pastatyti kitą, tinkamą gyventi. Juolab kad naujam statiniui žemės sklypas yra - irgi prie Seimo, tačiau kitoje pusėje, netoli upės“, - aiškino A.Pekeliūnas.

Konservatorius gyvena be problemų

Seimo Konservatorių frakcijos narys panevėžietis teatro režisierius Julius Dautartas dienraščiui sakė šiuo metu esąs užsienyje ir apie kilusį ažiotažą dėl neva prastų gyvenimo sąlygų parlamento viešbutyje nieko negirdėjęs.

„Manęs viešbutyje nekamuoja jokios problemos, man gyvenimas ten visiškai normalus. Aš net nepagalvočiau, kad kiti kolegos viešbutyje jaučiasi kitaip“, - tvirtino J.Dautartas.

Panevėžietis parlamentaras nesiėmė spręsti, ar Seimo nariams reikėtų suteikti finansinę galimybę gyventi ne viešbutyje, o nuomotis atskirus butus. „Tačiau esu girdėjęs, kad tiek pinigų, kiek išleidžiama sumokėti už komunalines paslaugas viešbutyje, visiškai pakaktų parlamentarams išsinuomoti butus“, - PB teigė J.Dautartas.

Kitas viešbutis - prie pušyno

„Aš Seimo viešbutyje gyvenu ne tik virš paties automobilių tunelio, bet dar ir šeštame aukšte, kur vasarą didžiausia kaitra. Tačiau nesiskundžiu, juk namo pareinu tik vėlai vakare. Negana to, esu įsitikinęs, kad gyventi viešbutyje - didelis privalumas. Jau vien dėl to, kad iki darbovietės - vos keli žingsniai pereiti į kitą prospekto pusę“, - Seimo viešbučiu nepatenkintų parlamentarų nepalaikė neseniai iš Darbo partijos pasitraukęs ir valstiečiu liaudininku tapęs buvęs televizijos reporteris Skirmantas Pabedinskas.

Panevėžiečio parlamentaro teigimu, Gedimino prospekte stovinčiame viešbutyje besikankinantys Seimo nariai gali kraustytis į kitą parlamentui priklausantį viešbutį L.Giros gatvėje.

„Tas viešbutis, žinoma, daug toliau nuo miesto centro, tačiau šalia jo - didelis pušynas“, - lyg rimtai, lyg ironizuodamas pareiškė S.Pabedinskas.

Seimo nario teigimu, nei dabar, nei anksčiau jis nerėmė siūlymų parlamentarams mokėti butų nuompinigius.

„Seimo nariai į sostinę suvažiavo dirbti, o ne mėgautis gyvenimu kaip nuosavuose namuose“, - savo poziciją paaiškino S.Pabedinskas.