Sharon lankė Seagertown vidurinę mokyklą, o būdama 15 metų įstojo į Edinboro universitetą, kur baigė vaizduojamojo meno studijas. Mergina pasižymėjo sumanumu, knygas skaitė vieną po kitos ir dauguma jai pranašavo teisininkės karjerą.

Vis dėlto jos pirmąja meile tapo nespalvoti filmai.

Septyniolikos Sharon sumanė sudalyvauti „Mis Pensilvanija“ grožio konkurse ir tapo nugalėtoja. Iš pradžių ji dirbo padavėja „McDonald‘s“, vėliau tapo „Ford“ modeliu ir ėmė filmuotis televizijos reklamose.

1980 m. Sh.Stone debiutavo Woody Alleno juostoje “Stardust Memories”, kuriame jai neteko ištarti nei žodžio. „Prakalbo“ Sharon po metų – 1981 m. ji nusifilmavo siaubo filme „Deadly Blessing“. Dar bemaž dešimtmetį aktorei teko vaidinti antrarūšiuose filmuose.

Tiesa, per tą laiką ji spėjo ištekėti už prodiuserio Michaelo Greenburgo ir po dvejus metus trukusios santuokos su juo išsiskirti. O 1990 m. Sh.Stone išdrįso apsinuoginti prieš „Playboy“ fotografų objektyvus. Tada 32 m. moteriai tai buvo gana drąsus žingsnis. Ir jis pasiteisino.

1992 m. aktorė gavo sociopatės rašytojos Catherine Tramell vaidmenį juostoje „Esminis instinktas“, kurioje kartu vaidino Michaelas Douglasas. Jos apklausos scena tapo klasika filmo istorijoje, o Sh.Stone vaidyba įtikino visus – nuo MTV žiūrovų, kurie išrinko aktorę „Geidžiamiausia moterimi“ ir skyrė „Geriausio moters vaidmens“ apdovanojimą, iki „Auksinių gaublių“ komisijos, kuri nominavo ją geriausio moters vaidmens kategorijoje.

Nuo to laiko Sh.Stone suvaidino ne vieną reikšmingą ir įsimintiną personažą. Jai teko dirbti su tokiomis žvaigždėmis, kaip Richardas Gere‘as, Sylvesteris Stalone ir Robertas De Niro. Jos talentas buvo įvertintas „Auksiniu gaubliu“ ir nominuotas „Oskarui“. Tapusi garsia, Sharon dar kartą pamėgino susitvarkyti savo asmeninį gyvenimą ir 1998 m. vasario 14 d. ištekėjo už laikraščio redaktoriaus Philo Bronsteino.

2000 m. pora įsivaikino Roaną Josephą, tačiau įsūnis santuokos ne išgelbėjo – po šešerių metų pora išsiskyrė.

Jau po skyrybų Sh.Stone įsivaikino dar vieną berniuką – 2005 m. jos įsūniu tapo Laidas Vonne‘as Stone‘as. 2006 birželį pasirodė pranešimai, kad aktorė įsivaikino dar vieną berniuką, vardu Quinnas.

Neseniai ji vėl nustebino pasaulį, kai kino teatruose pasirodė filmas „Esminis instinktas 2“.

Sharon serga astma, diabetu ir yra alergiška kofeinui. Vaikystėje aktorė svajojo tapti Marilyn Monroe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją