Japonijos imperatoriškojoje šeimoje berniukas nėra gimęs nuo 1965 metų. Galimybė, kad Kiko gali pagimdyti sūnų, sustabdė planus iš naujo svarstyti 1947-ųjų įstatymą dėl sosto paveldėjimo ir numatyti moterims lygas teises įžengti į Chrizantemų sostą.

Vyresnysis imperatoriaus sūnus, sosto įpėdinis princas Naruhito turi vieną dukterį, ketverių metų Aiko. Jo žmona, 42 metų princesė Masako pastaraisiais metais dėl psichikos sutrikimo, kurį daugelis komentatorių iš dalies aiškina didžiuliu spaudimu pagimdyti įpėdinį, viešai beveik nesirodo.

Harvarde išsilavinimą įgijusi buvusi diplomatė Masako vėliau šį mėnesį su šeima išvyks retų atostogų į užsienį. Šeima atostogaus Nyderlanduose, bet rugpjūčio 31 dieną turėtų grįžti į Japoniją.

Japonų bulvariniai laikraščiai rašė, jog tikriausiai jau žinoma, kad gims berniukas, bet minėta agentūra nurodė, kad išankstinių pranešimų šiuo klausimu nebus, taip pat ir dėl to, kad tėvai nenori pirma laiko žinoti kūdikio lyties.

Akishino ir Kiko jau turi dvi dukteris.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją