Pats kaltininkas vedė vakarą, dar keliasdešimt atlikėjų dainavo ir šoko, renginį filmavo televizija.

Vasaros estrada – sausakimša. Nepatekę į koncertą žmonės gyvu žiedu apspito pastatą – sienų nėra, garsas yra. Tikroji A.Valinsko gi-mimo data – lapkričio pabaiga, tačiau šoumenas tikina, kad jėgų ilgalaikiam pasilinksminimui užteks: „40-metį švęsiu 4 mėnesius. O jeigu rimtai – šventinį koncertą norėjosi surengti ir nufilmuoti vasarą. Todėl ir nelaukiau rudens“.

DRAUGAI IR GIMINĖS

A.Valinsko 40-mečio koncerte dainavo solidžios Lietuvos padangės žvaigždės ir pradedantieji talentai: Gytis Paškevičius, Žilvinas Žvagulis, Ovidijus Vyšniauskas, Rytis Cicinas, Edmundas Kučinskas, Irena Starošaitė, Deivis, Donalda, Vudis ir kiti draugai.

Be abejo, dainavo ir A.Valinsko žmona Inga. Neprasilenkdamas su saiku bandė rėkauti ir pats sukaktuvininkas. Tarp dainų koncerto ve-dėjas išklausė privalomuosius sveikinimus, pagyras bei juokelius apie „garbų amžių“.

„Aš ne senas, man, dėde – tik 40“, – į O.Vyšniausko pastabą atšovė A.Valinskas.

VALINSKAS – POETAS

Daugeliui koncerto klausytojų laukė netikėta naujiena – pasirodo, Arūnas yra poetas. Iš 30 nuskambėjusių dainų 25 tekstus parašė jis pats. „Na, poetu gal ir per drąsu vadintis, – nesipūtė A.Valinskas, – pavadinčiau save tiesiog tekstų autoriumi“.

Savo draugo O.Vyšniausko vedėjas paprašė sudainuoti pirmąjį, prieš 12 metų jam sukurtą tekstą. „Taaaaip iiir neee“, – užplėšė Vyšniauskas ir sukėlė salėje juoko audrą.

„Daugiausia iš mūsų uždirbantis bachūriukas yra Valinskas, – porino Ž.Žvagulis, – reikės perimti iš tavęs tą bizniuką – nuo šiol aš rašysiu tekstus“.

„Tuomet aš dainuosiu“, – atšovė tekstų autorius ir su Žvaguliu sudainavo „Alaus danguje nėra“.

Baigiantis koncertui žiūrovų gėlės keliavo neįprastu adresu – ne dainininkams, o Valinskui. Tačiau tą vakarą būtent Valinskas jų nusipelnė. Ne todėl, kad jo 40-metis. O todėl, kad jis bene vienintelis pasirodė kaip kūrėjas.

Mat dauguma skambėjusių dainų melodijų buvo „nukaltos“ nuo žinomų pasaulio šlagerių. Ir tik Valinsko tekstai buvo originali kūryba.