Praėjusį penktadienį viename Malibu miesto greitkelyje M.Gibsonas buvo sustabdytas dėl greičio viršijimo ir įtarimų, jog vairuoja neblaivus. Sulaikytas M.Gibsonas įtūžo ir jį sustabdžiusiam pareigūnui pareiškė, jog žydai kalti dėl visų karų pasaulyje. Trečiadienį jam buvo oficialiai pateikti kaltinimai dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio.

Antradienį aktorius ir režisierius išplatino pranešimą, kuriame teigė, jog "nori atsiprašyti visų, ypač žydų bendruomenės narių, dėl kandžių ir piktų žodžių, kuriuos pasakė, kai buvo sulaikytas".

Buvęs "AOL Time Warner" vicepirmininkas Mervas Adelmanas taip supyko dėl vangios kino industrijos, kurią įkūrė ir kuriai vadovauja daug žydų, reakcijos, kad laikraštyje "Los Angeles Times" nusipirko ketvirtadalį puslapio ir išreiškė protestą dėl pasipiktinimo stokos.

"Antisemitai taip dažnai kaltino žydus vadovaujant kino pramonei, kad tai, manau, įsirėžė į mūsų psichiką. Pradėjome taip gintis, kad susidūrę su niekingu ir pasibjaurėtinu incidentu, kuriame dalyvavo kino žvaigždė, mes liekame tylūs", - rašė jis savo skelbime.

"Ką būtų dariusi ši bendruomenė, jei neblaivus Melas Gibsonas būtų užsipuolęs purvinus "meksikiečius" ar vietoje žodžio "žydas" būtų vartojęs kitus "N" žodžius?", - klausė M.Adelmanas.

Viešai M.Gibsono elgesiu pasipiktino mažiausiai vienas aktorius. Komikas Robas Schneideris (Robas Šneideris), kurio tėvas yra žydas, o motina - filipiniečių kilmės amerikietė, verslo žurnalo "Variety" tinklalapyje pareiškė daugiau niekada nebedirbsiantis su M.Gibsonu.

"Los Angeles Times" kino apžvalgininkas Patrickas Goldsteinas svarstė, kodėl tokie Holivudo sunkiasvoriai kaip režisierius Stevenas Spielbergas ir kino studijų vadovai Ronas Meyeris iš "Universal Pictures", Jeffrey Katzenbergas iš "DreamWorks" ir Bradas Grey'us iš "Paramount Pictures" nusprendė tylėti.

HOLIVUDAS VENGIA KONFLIKTO

S.Spielbergo atstovas spaudai nurodė, kad režisierius atostogauja ir yra "nepasiekiamas".

P.Goldsteinas šiandieninių žydų tautybės Holivudo lyderių tylą vertino kaip besitęsiantį mėginimą prisiderinti. Kadaise panašiai elgėsi tokie aktoriai kaip Emmanuelis Goldenbergas ir Muni Weisenfreundas, pasikeitę vardus ir pavardes į Edwardą G. Robinsoną ir Paulą Muni.

"Jie visi galvoja apie tai, kas bus, kai jis iš viso šito išbris, o aš būsiu kažką pasakęs? Jis su manimi nebedirbs, kai man jo reikės", - prodiuserio Howardo Rosenmano žodžius citavo P.Goldsteinas.

Televizija ABC antradienį atsisakė miniserialo apie Holokaustą, kurį prodiusavo uolus katalikas M.Gibsonas, už savo pinigus Malibu mieste pastatęs bažnyčią. Tačiau televizija nesutiko patvirtinti, kad šis atsisakymas susijęs su kilusia polemika.

M.Gibsonas yra sukūręs 2004 metų kino hitą "Kristaus kančia" (The Passion Of The Christ), kuriame pasakojama apie paskutines Jėzaus gyvenimo valandas. Šis filmas buvo papiktinęs žydus, kurie teigė, kad jame žydai vaizduojami kaip Kristaus žudikai.

M.Gibsono tėvas Huttonas Gibsonas taip pat yra pareiškęs, kad Holokaustas "galbūt nėra visiškai išgalvotas, bet didžiąja dalimi toks yra".

Kino kūrėjas ir žurnalo "Time" kritikas Richardas Schickelis teigė, kad Holivudas elgiasi apdairiai, nes bijo pasisakyti prieš vieną daugiausiai uždirbančių kino žvaigždžių.

"Nemanau, kad tai vienintelė priežastis, bet daugelis jaučia, kad jis atlaikys šią audrą ir toliau išliks populiarus. Jeigu jie iš tikrųjų taip galvoja, tada reikia apgailestauti", - sakė jis.

"Los Angeles Weekly" kino apžvalgininkė Nikki Finke nurodė, kad yra ir daugiau žmonių, pasmerkusių M.Gibsoną ir pažadėjusių daugiau su juo nebedirbti. Tarp jų yra žymus agentas Ari Emanuelis, paraginęs boikotuoti M.Gibsoną, ir "Sony Pictures" pirmininkė Amy Pascal, kuri M.Gibsono komentarus pavadino "nepaprastai nuviliančiais".

N.Finke pažymėjo, kad kai kurie M.Gibsono kritikai "patys turi problemų", todėl turėtų suprasti žmogų, sergantį alkoholizmu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją