Pirmadienį žvaigždės atstovas spaudai Alanas Nero paskelbė, kad M.Gibsonas atsigulė į reabilitacijos kliniką ir "mėgina likti gyvas".

Tuo tarpu vienas "Oskaro" laimėtojui artimas šaltinis savaitraščiui "LA Weekly" teigė, kad M.Gibsonas "iš tikrųjų buvo atsidūręs prie savižudybės slenksčio, nes jautėsi bejėgis kovoti su alkoholizmu ir nežinojo, ką daryti. Štai kodėl jis lėkė 140 km per valandą greičiu. Tai buvo troškimas mirti".

"Jei tas policininkas būtų jo nesustabdęs, Gibsonas būtų rėžęsis į stulpą. Tai susiję su tuo, kad jis nebenorėjo gyventi. Mačiau, ką jis iškentė ir ką kentėjo. Turite suprasti, kokia liga yra alkoholizmas", - sakė šaltinis.

"Jis vėl buvo į tai įklimpęs. Nėra abejonių, kad tą naktį jis mėgino nusižudyti", - pažymėjo jis.

M.Gibsonas sulaukė pasipiktinimo bangos dėl arešto metu išsakytų antisemitinių pasisakymų, bet įtampa kiek atslūgo, kai jis išplatino atsiprašymą dėl savo "žemo" elgesio.

Beje, Melas Gibsonas turi galimybę įrodyti, jog nėra antisemitas, jei sutiks pakalbėti per vieną didžiausių judėjų religinių švenčių - Jom Kipurą.

"Pašėlusio Makso" (Mad Max) žvaigždė praėjusį savaitgalį pateko į laikraščių puslapius, kai Kalifornijos Malibu mieste buvo areštuotas dėl vairavimo apsvaigus ir per šį incidentą užsipuolė žydus. Antisemitiniai aktoriaus ir režisieriaus pasisakymai papiktino žydų religinius lyderius ir žydų tautybės kino pramonės magnatus.

Tačiau Los Andželo Menų šventovės rabinas Davidas Baronas pasiūlė M.Gibsonui galimybę per judėjų Atpirkimo dieną reabilituotis dėl šokiruojančių pastabų.

M.Gibsonui nusiųstame atvirame laiške D.Baronas rašė: "Noriu pakviesti jus ateiti ir tarti žodį, kad žydų bendruomenei tiesiogiai galėtumėte išreikšti savo apgailestavimą".

"Manau, kad Jom Kipuras, Atpirkimo diena, yra tinkamas tam metas. Mūsų tikėjimas liepia atleisti, kai mus įžeidusi pusė imasi reikiamų žingsnių ir nuoširdžiai atsiprašo", - teigė jis.

M.Gibsonas pateks į gerą kompaniją, jei spalį sutiks pakalbėti minėtoje šventykloje - praėjusiais metais per Jom Kipurą čia kalbėjo senatorė Hillary Rodham Clinton.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją