“Tą dieną Gargždų 302-oje kuopoje įsiminsiu visam gyvenimui: ankstyvą rytą jaudulį pavyko bent trumpam pamiršti tik atliekant pasiruošiamuosius darbus. Vos pabudęs pasitikrinau, ar iš vakaro tikrai gerai susitvarkiau kario uniformą. Kadangi viskas atrodė gerai, ryte liko tik dar kartą nusiblizginti kareiviškus batus,” - pranešime spaudai prisiminė A. Rimiškis.

Aštuntą valandą ryto iškilminga ceremonija prasidėjo rikiuote. Kandidatus į savanorius lydėjo ir vadai, ir šio garbingo kario vardo jau nusipelnę vyrai.

„Visų susirinkusiųjų akivaizdoje kiekvienas iš mūsų prisiekė ginti savo Tėvynę ir prašė Dievo pagalbos,” – sakė dainininkas.

Vadų sprendimu, A. Rimiškiui buvo suteikta garbė pabučiuoti Lietuvos valstybinę vėliavą. “Anksčiau ją bučiuodavo visi į savanorius priimami asmenys, tačiau dabar ši teisė suteikiama tik geriausiajam,” – prisipažino jis.

Dainininkas teigia, kad šią akimirką prisimins visą gyvenimą: “Priėjau prie vėliavos, atsiklaupiau ir pabučiavau. Po to atsistojau, atsisukau į visus susirinkusiuosius ir ištariau tik du, bet labai reikšmingus žodžius: “Tėvynės labui!”

A. Rimiškiui tapus tikru kariu savanoriu, jį suskubo sveikinti draugė Vaida, tėvai bei prodiuseriai. Atlikėjas neslėpė, kad, vos iškilminga ceremonija pasibaigė, jis kario uniformą pasikeitė į koncertinius drabužius ir išlėkė į Vilniuje turėjusį vykti koncertą.

“Vaikystėje svajojau tapti muzikantu, kareiviu arba policininku. Dabar pasiekiau netgi daugiau – tikiuosi, kad ateityje man sėkmingai pavyks derinti ir dainininko karjerą, ir būti garbingu kariu,” - sakė A. Rimiškis.

Artimiausiu metu dainininko laukia trijų savaičių mokymai Klaipėdoje įsikūrusiame dragūnų batalione: “Kareivio gyvenimas be galo įdomus. Man tikrai labai patinka mokytis būti tikru vyru,” – teigė Andrius Rimiškis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją