Laura jau dvi savaites kasryt praveria Ūkio ministerijos duris - vyriausioji specialistė rūpinasi Lietuvos turizmo ir kurortų plėtros reikalais. “Mane visuomet viliojo valstybės tarnautojos darbas. Dabar jaučiuosi esanti savo vietoje”, - sakė geografijos studijas baigusi 2005 metų Eurovizijos dalyvė.

Galvoje - turistų viliojimo strategijos

Kai prieš kelias savaites žiniasklaida plačiai aprašinėjo MTV vedėjų atranką, publikacijose mirgėjo ir Lauros pavardė. Atlikėja pateko tarp keliolikos laimingųjų atrankos dalyvių. Po pokalbių prieš televizijos kameras užkulisiuose ji ilgai neišbūdavo - namuose laukė krūvos knygų ir segtuvų. Juose - naudinga informacija apie turizmą, Europos Sąjungos direktyvos, Lietuvos įstatymai.

“Konkursui į Ūkio ministerijos vyriausiosios specialistės vietą rengiausi gerokai atsakingiau nei MTV atrankai. Privalėjau įsisavinti daugybę informacijos. Puikiai žinojau, kad matytas veidas čia nebus laikomas privalumu”, - prisimena Laura.

27-erių Laura Čepukaitė sugebėjo įtikinti Ūkio ministerijos komisiją, kad ji tinkamiausia kandidatė. Dar po kelių dienų Laura sužinojo, kad gali palikti ankstesnę savo darbovietę Karo prievolės administravimo tarnyboje.

“Ne, ką jūs, uniformos niekada nenešiojau, - moja ranka. - Tiesiog norėjosi permainų. Naujosios pareigos gerokai artimesnės mano specialybei”. Kasdienė griežta darbotvarkė Laurai - ne naujiena. Ji žino, ką reiškia keltis anksti ryte, valdininkės darbas nepareikalavo keisti gyvenimo įpročių.

“Abejoju, ar mano gerbėjams įdomios valdininkės darbo subtilybės. Iš esmės formuojame turizmo politiką, rengiame įvairias plėtros programas, kurias įgyvendina Lietuvos turizmo departamentas ir atskiros savivaldybės”, - įsijautusi kalbėjo atlikėja. Dabar jos galvoje idėjos kirba ne tik apie naujas dainas, bet ir strategijas, kurios padėtų į Lietuvą atvilioti daugiau užsienio turistų.

Nešvęs gimtadienio su ministru

Jos darbo stalo stalčiuje, greta popierių ir rašiklių, beveik visada guli keli saldainiai ar sausainiai. “Kartais nespėju papietauti, todėl užkandžiauju tiesiog kabinete”, - šypsojosi atlikėja. Į darbą ji niekada nežiūrėjo atsainiai, bet dabar dar labiau stengiasi.

“Ne dėl karjeros. Naujas darbas man tikrai įdomus”, - sakė atlikėja. Net po vakare vykusio koncerto ji neleidžia sau vėluoti, tiesiog tomis dienomos miega gerokai trumpiau. “Gerai, kad daugelis koncertų vyksta savaitgaliais, o vakarėliuose ilgai neužsibūnu”, - šypsojosi Laura.

Ūkio ministerijoje bręstančios permainos jai - nė motais. Laura - nepolitinio pasitikėjimo pareigūnė. “Kartais juokauju, kad su ministru Kęstučiu Daukšiu mus šis tas sieja. Abu esame gimę paskutinę metų dieną, tačiau kartu gimtadienių, matyt, neteks švęsti”, - juokavo Laura.

Kol kas ji viena dirba naujame Turizmo ir kurortų plėtros skyriuje, vėliau ketinama įdarbinti daugiau žmonių. “Kol kas spėju atlikti visus darbus”, - užtikrina mergina.

Interesantai nerodo dėmesio

Kai kurių dalykų Laurai vis dėlto teko atsisakyti. Lietuvos valdininkų kabinetuose nėra televizorių, todėl ji apgailestauja nemačiusi visų Pasaulio futbolo čempionato rungtynių. “Futbolas bet kuriuo atveju geriau nei krepšinis, - užtikrintai kalba dainininkė L.Čepukaitė. - Futbolą žaidžia gerokai seksualesni vaikinai, ir vaizdas aikštelėje visai kitoks nei krepšinio varžybose, kur pilna išstypusių vyrukų”.

Prieš porą dienų Laura atrado naują “futbolo simpatiją” - Argentinos rinktinės puolėją Ernaną Krespą. “Žvilgtelėjau į televizorių, ir jis taip krito į akį, kad taip ir likau sėdėti prie ekrano per visas Argentinos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinių varžybas, - juokėsi Laura. - Turbūt daugumą moterų tik tai ir sulaiko prie televizoriaus, kai rodomos varžybos”.

Ne visi interesantai atpažįsta, kad su jais kalba Eurovizijos dalyvė. Laura mano, kad daugelis sąmoningai to neparodo. Labiausiai merginą erzina, kai gerbėjai (dažniausiai vaikai) prašo autografų, kompaktinių plokštelių ar šūkauja po namo langais.

“Negaliu sakyti, kad jie labai įkyrūs. Pikčiausia, kai nuolat rėkauja po langais ar dainuoja mano kūrinius. Suaugę žmonės taip nesielgia”, - teigė grupės “The Lovers” vokalistė.

Vasara - be atostogų

Atlikėja supranta, kad šią vasarą nebeatostogaus. “Pailsėsiu žiemą, - atsidūsta Laura. - Gal ir geriau. Kai Lietuvoje tvyro tokie karščiai, geriau sėdėti kontoroje ir gaivintis kondicionierių pučiamu šaltu oru”.

Laura su “The Lovers” muzikantais jau spėjo atidaryti žvejybos sezoną. “Laimikis - viena mažutėlaitė kuoja, dar viena žuvis nutrūko nuo kabliuko. Kokia žvejybos pradžia, toks ir visas sezonas”, - apailestavo Laura ir pusiau juokais pridūrė, esą tai dar viena priežastis, dėl ko derėtų dirbti visą vasarą. Ji su muzikantais aktyviai žvejoja jau ketverius metus, aplankė ne vieną dešimtį Aukštaitijos ežerų.

Laura ir “The Lovers” muzikantai iki šiol negali pamiršti išvykos Vokietiją, kur netoli Niurnbergo esančioje “Formulės-1” trasoje kelias dienas mėgavosi pasaulinio garso žvaigždžių pasirodymais kultiniame festivalyje “Rock am Ring”.

“Suskaičiavome, kad per tris festivalio dienas stebėjome 22 - maždaug trečdalio - visų festivalyje grojusių dalyvių koncertus”, - pasakojo Laura. Valstybės tarnautoja ir dainininkė ketina rimtai kibti į darbą Ūkio ministerijoje ir įrašų studijoje. Rudenį mergina rengiasi išleisti savo debiutinį albumą.

Laurai ir “The Lovers” liko įrašyti vieną dainą. “Šią vasarą skirsime ne muzikinėms, o albumo apipavidalinimo idėjoms”, - nusijuokė Laura. Vakarais ji svarsto, kurį albumo viršelio eskizo variantą pasirinkti. “Pačią idėją mėginsime išgryninti kartu su grupės gitaristu Donatu. Pasižvalgome ir į užsienio grupių viršelius”, - sakė Laura, jau dvi savaites gerokai dažniau seginti klasikinį tarnautojos sijoną.

Valdininkas kalba apie grupinį seksą

Kai kurie kiti šou verslo atstovai taip pat gyvena ne vien iš muzikos. Prieš dvejus metus apie narkotikų žalą sostinės mokiniams pradėjo aiškinti buvęs skandalingosios grupės Žas lyderis Linas Karalius-Ezopas. 32-ejų vyras dirba Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo skyriuje. Jis atsakingas už moksleivių nusikalstamumo ir narkotikų prevencijos klausimus.

Net ir dirbdamas valdininku Ezopas nevengia skandalingų pasisakymų. Neseniai “Panelės TV” laidoje parodyto interviu metu jis kalbėjo apie grupinį seksą ir “svingerių” vakarėlius. Tai papiktino kai kuriuos Seimo narius.

“Niekada neorganizuodavau jokių “svingerių” susirinkimų ir vakarėlių. “Panelės TV” yra humoristinis šou, ten buvo viskas kalbama humoro forma. Jeigu politikai neturi humoro jausmo, nesu kaltas. Džiaugiuosi, kad mano vadovai Savivaldybėje supratingesni”, - sakė L.Karalius.

Jis niekada nesigailėjo pasirinkęs biurokrato darbą.

Vicemeras - nebe humoristas

Gegužę Kauno rajono vicemeru išrinktas žinomas humoristas Artūras Orlauskas-Zakarauskas tyliai atsisveikino su scena.

“Televizijoje jau nedirbu, bet dar liko keli anksčiau suplanuoti koncertai, - yra sakęs A.Orlauskas. - Įstatymų nepažeidinėju. Nors nurodyta, kad negalima eiti kitų pareigų, pagal autoriaus sutartis niekas nedraudžia užsiimti papildoma veikla. Juk panašiai verčiasi ir kur kas aukštesnes pareigas einantys šalies politikai - Seimo narys, Klaipėdos džiazo pažiba Vytautas Grubliauskas-Kongas ir laikinasis kultūros ministras, garsus operos solistas Vladimiras Prudnikovas. Užsienyje humoristo darbas laikomas itin prestižiniu, o pas mus - trečiarūšiu” .

Anksčiau Kauno taryboje dirbęs Aušrys Kriščiūnas, prieš tapdamas valdininku, tautą linksmino demonstruodamas Tyntos šokį.

Kauno savivaldybėje yra dirbusi ir garsi dainininkė Nijolė Tallat-Kelpšaitė.