Kalbų ir žinių apie L.Vaikulę būta įvairiausių – kad ji lesbietė, kad darosi plastines operacijas, kad nekenčia žurnalistų. Oficialiai L.Vaikulė tokias kalbas yra ne kartą neigusi.

Lietuvos spaudoje apie dainininkę taip pat buvo prirašyta visko – kad ji sirgo onkologine liga, todėl negali turėti vaikų. Taip pat pranešta, kad ji Las Vegase pagaliau susituokė su ilgamečiu širdies draugu ir prodiuseriu Andrejumi Latkovskiu.

Krikšto motina

Dainininkės laukiantys žiūrovai kalbėjo ne tik apie ją, bet ir apie Palangos vasaros estrados apgailėtiną būklę. Estrados grožiui ir jaukumui tikrai nepakenktų remontas. Tarsi išgirdusi žmonių kalbas dainininkė pasisveikindama apie tai užsiminė.

„Koncertavau čia prieš metus, niekas nepasikeitė. Nors aš galbūt vietoj bižuterijos renkuosi briliantus, vis dar turiu savus plaukus, nepasidariau plastinės operacijos ir dainuoju gyvai“, – apžvelgusi vasaros estradą šypsojosi dainininkė.

Atlikėja džiugiai pranešė tapusi R.Paulo gimine – su garsiu Rusijos kompozitoriumi Igoriu Krutojumi pakrikštijo jo anūką. „Dabar su I.Krutojumi esame kūmas ir kūma. O su Raimundu kaip ir giminės“, – juokėsi ji.

Ne paslaptis, kad jai išgarsėti ne tik Latvijoje, bet ir visoje buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje padėjo būtent R.Paulas ir jo dainos.

Amžinai jauna

52 metų L.Vaikulei ir gerokai jaunesnės dainininkės galėtų pavydėti žavesio, plastiškumo ir šarmo. „Judesys yra gyvenimas“, – sako ji ir neslepia, kad kartais judėti sunkoka. Tačiau ji dirba su savo šokėjais.

„Baletas man suteikia galimybę judėti“, – paaiškina ir į sceną kviečia savo šokėjus. Beje, ne šviežios jaunystės, bet puikiausiai judančius. L.Vaikulė dainuoja šokdama – akivaizdžiai įrodinėdama, kad balsas skamba ne iš fonogramos.

Galbūt norėdama žiūrovų dėmesį atkreipti į dainavimą, o ne į aprangą, L.Vaikulė nesirinko pribloškiamų scenos drabužių. Tačiau viskas stilinga, saikinga ir suderinta. Po koncerto net ir skeptikai turėjo pripažinti – ji tokia pat jaunatviška, plastiška, balsinga ir stilinga.

Palangoje neužsibuvo

Beje, L.Vaikulė Palangoje neužsibuvo – iš karto po koncerto išvažiavo į gimtinę Latviją. Pasak organizatorių iš „Makrokoncerto“, iš Palangos vasaros estrados ji net nebuvo išėjusi – pietavo irgi ten pat. Dainininkė ir jos komanda alkį numalšino vieno kurorto restorano pagamintais ir į vietą atgabentais lašišos kepsniais.