"Svarbiausia metų fantastų švente laikomas simpoziumas "Lituanicon 2002" pastaraisiais metais sutraukia vis daugiau dalyvių", - sakė vienas iš "Lituanicon 2002" organizatorių Gediminas Beresnevičius. Anot jo, šis jau 13-ąjį kartą organizuojamas renginys į mistikos, kino ir muzikos fiestą turėtų suburti per 200 fantastikos mėgėjų iš visos Lietuvos.

Simpoziumo metu bus skaitomos paskaitos aktualiomis fantastikos pasauliui temomis. Pagrindinės temos: "Kiberpankas: korporacijos ir asmenybės konfliktas", "Sapnai - gyvenimo revizija?", "Krikščionybė ir "Žiedų valdovas", "Ar ateiviai eksperimentuoja su mumis?" Paskaitas skaitys socialinių mokslų daktaras Saulius Kanišauskas, rašytojas Vaclovas Mikailionis ir kiti lektoriai.

"Simpoziumo metu suteikiame galimybę pasireikšti visiems kuriantiems, rašantiems ar piešiantiems fantastams", - sakė G.Beresnevičius. Jo teigimu, simpoziumo metu bus renkamas geriausias metų lietuviškas fantastikos kūrinys, geriausias metų užsienio fantastikos kūrinys, geriausias fantastikos filmas ir geriausia interneto svetainė. Bus išrinkti dailės konkurso "Už realybės durų" nugalėtojai, demonstruojamas mėgėjiškas Kauno fantastų sukurtas filmas "Anapus", vyks fantastinių, anime ir animacinių filmų peržiūros.

Pirmą kartą "Lituanicon" istorijoje bus rengiamas "metalo" muzikos festivalis "Metalicon". Šiame koncerte dalyvaus žinomos "metalo" grupės "Ruination", "Ugnėlakis", "Mondragora", "Notanga", "Magna Bestia" ir kitos.

Simpoziumo "Lituanicon 2002" metu vyks susitikimai su leidyklos "Eridanas" vadovais, Fantastikos paramos fondo atstovais, bus žaidžiami kompiuteriniai ir vaidmenų žaidimai, rengiamas knygų ir kitų fantastinių daiktų aukcionas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją