Kaip spaudai pranešė šaltiniai, praėjusią savaitę įsiplieskė toks didelis kivirčas, jog karališkasis įpėdinis Charlesas iš pykčio net sulaužė labai brangią antikvarinę kėdę. Princas įsiuto, kad Camilla griežtai atsisakė padidinti oficialių renginių, kuriuose ji turi dalyvauti, skaičių.

Hercogienė ištekėjo už princo su sąlyga, kad jam tapus karaliumi ji pati nepretenduos į karūną. Todėl ji jau dabar „nemato reikalo vykdyti visų savo reprezentacinių funkcijų“, praneša šaltiniai princo rezidencijoje „Clarence House“.

Pats Velso princas pageidavo, kad hercogienė vykdytų tas funkcijas, kurias privalo vykdyti karališkosios šeimos narys. Charlesui tenka dalyvauti begalėje oficialių renginių.

„Tai nėra tai, apie ką mes kalbėjome. Mes tiesiog taip nesitarėme“, – teigė 58 metų Camilla. Ji net principingai atsisakė dalyvauti minėjime, skirtame 90-osioms mūšio prie Somos upės Prancūzijos Šiaurės Rytuose metinėms. Jos buvo paminėtos praėjusį sekmadienį.

Mūšis prie Somos – vienas žiauriausių Pirmojo pasaulinio karo mūšių, kurio metu žuvo daugiau nei 19 tūkst. britų kareivių. Tokių nuostolių nei iki tol, nei po to Didžiosios Britanijos pajėgos nebuvo patyrusios.

Toks Camillos elgesys įsiutino Charlesą ir šis iš pykčio sulaužė pirmą po ranka pasitaikiusią kėdę.