Klausimas:
"Iš kokių požymių pirmą sykį įsimylėjęs supratai, jog tai meilė?"

Atsakymai:

Erica Jennings (vis dar tokia pat žavi, vis dar "skempė", vis dar netekėjusi, bet jau radusi savo Jurgelį dainininkė)

Turi omeny, "tipo", mano pirmą meilę? (Na taip…) Aš tiesiog žinojau! (Iš kokių požymių?) Ką aš žinau – tiesiog žinojau. Tiesiog žinojau! Na, aš juk nesupratau, kas yra meilė, kol neįsimylėjau, o kai įsimylėjau – tiesiog žinojau, kad esu įsimylėjusi! (Čia tai šarada. Įtariu, neįsimylėjusioms smegenims to geriau nė nemėginti suvokti – nes dar imsi tarakonus auginti, kad nepradėtum kaukti iš tos vienatvės…)

Buvo visi įprasti požymiai – na, "tipo", tu nuolat galvoji apie tą asmenį, apima visi tie mieli jausmai… Nepamenu, kad būčiau praradusi apetitą, bet… Na, supranti, tai visai kas kita negu eilinis susižavėjimas, kai tau kažkas tiesiog labai patinka.

Ne! Kai ateina meilė, tu tiesiog žinai. ŽINAI!!! Supranti – MEILĖ. (Ar tada kiti suprato, kad tu įsimylėjusi?) Visi! Tai buvo akivaizdu. Man keturiolika, jam septyniolika. Nuolat būdavome kartu, labai romaantiška, cha cha cha… Atsimenu, padraugavome mėnesį, ir aš nuo jo gavau milžinišką gėlių puokštę – pirmo draugystės mėnesio jubiliejaus proga, cha cha cha… (Pirmo ir paskutinio?) Ne, mes buvome kartu dvejus metus! (Ilga pirmoji meilė!)

Ir dabar dar kartais bendraujame!

Išvada. Romeo ir Džiuljetos amžius, Romeo ir Džiuljetos jausmai. Gerai, kad bent jų istorija baigėsi laimingai! Ta prasme, laimingai Lietuvos scenai – niekas nevedė, nemirė, vaikai negimė, Erica čia atvažiavo ir uždainavo… O romantiškas jos įvaizdis, pasirodo, nėra vien įvaizdis…

Algis Ramanauskas (Greitai) (labai greitas vyrukas, labiau garsėjantis vykusiais savo personažais ir nevykusiai pasirinkta vedama muzikine laida. Atsargiai – serga asmenybės susidvejinimu, kartais laiko save pele)

Pradėjau nelaikyti šlapimo! (Atviras prisipažinimas, nieko nepasakysi…) Pradėjau nelaikyti šlapimo, kaip visada. (Ir kiek tai truko?) Iki šiol! (Meilė ar šlapimo nelaikymas?) Ir tas, ir tas… (Net nežinau, ar linkėti, kad tai būtų abipusiai… Na, bet vis tiek – kaip supratai, kad esi įsimylėjęs?) Pradėjau mylėt! (Kiti tai pastebėjo?) Manau, kad taip.

Kaip durnius per pertraukas tarp pamokų koridoriumi praeidavau tiesiai prieš ją. (Ir kuo mėginai sužavėti?) Nutaisydavau protingą veidą. Bent jau man tada atrodė, kad jis protingas. (Ėmei intelektu. Ir kiek tau tada buvo metų?) Apie penkiasdešimt kažkur… (Meluoti negražu!)

Matai, aš praėjusiame gyvenime buvau darbukas! Baigiau fizinį ir geografiją, o jinai buvo namų darbų mokytoja… (Viską suprantu, bet jei pamėgintum nemeluodamas…) Malonu bendrauti su suprantančiu žurnalistu!.. Aš manau, man tada buvo… Matai, viską sieju su "Folklendų karu", tai man tada buvo minus dešimt.

Jo, jeigu būčiau gimęs 1982 m., tai man tada būtų minus dešimt. Reiškia, man buvo dveji metai! (Štai kur matematikos genijus – per minutę tokią lygtį iš nieko surentė ir išsprendė, ir… "Bliamba", atsakinės jis į klausimus ar ne?) Buvau labai jaunas… Išvada. Gal jis, vargšelis, pirmos meilės dar nepatyrė? Supainiojo su pūslės uždegimu? Tikriausiai tada ir temperatūra užkilo žmogui taip, kad kliedėdamas amžių galutinai supainiojo.

Akivaizdu viena: mėgsta jis megzti ir bučiuotis su vyrais – juk taip aistringai puolė vos paprašytas…

Vilius Alesius (geriausias "skempų" reperis, teksteris, blondinas ir šiaip gražus vyrukas… Keista, bet daugiau jokių nesąmonių apie jį negirdėjau…)

Pirmą kartą?… Khmm… Pirmąkart įsimylėjau iš tikrųjų vėlai. Buvo gal devyniolika metų. Ir… Kokie požymiai? Pavydas turbūt. Pavydas, jo! (Įsimylėjai kieno nors žmoną?) Ne, tiesiog pavydas. Kai to žmogaus nėra šalia, žinai, kad tau kažkas blogai, va! (Ir ką tada darai?) Na, pradedi ieškoti, skambinti, nesąmones daryti… (Varginai, žodžiu?) Jo! Skambinau labai dažnai, cha cha cha, turbūt ją tai ir atbaidė, cha cha…

(Aplinkiniai pastebėjo tavo meilę?) Nu jo – draugai pastebėjo. Sakė, kad nerandu sau vietos, pirmenybę teikiu tam žmogui…

Išvada. Ech, nemoka tiek devyniolikmečiai pirmakarčiai mylėti, ech, nemoka… Skambinėjo jis, matot. Ne, kad pasipuoštų, gėlių atneštų, makaronais apkabinėtų ir turėtų sau, kol meilė baigtųsi…

Agnė Armoškaitė-Šemberienė (dainingiausia Lietuvos būstų remontininkė ir garsiausia iš futbolininkų žmonų. O jei dar prisiminsime, jog vairuoja naują "Lexus'ą", neseniai išleisto solinio albumo galime ir neminėti. Žodžiu, gyvena kai kas…)

Labai buvo vartotojiškas tas įsimylėjimas. Tai buvo trečia klasė, ir man berniukas nuo mokyklos iki namų nešdavo kuprinę – taip ir gimė tas įsimylėjimas. Aš galėjau paaiškinti, kodėl jį myliu – tai buvo TODĖL! (Įtariu, tai ne tu, o jisai tave mylėjo!) Taip, jisai mane mylėjo, o aš jį, kaip tos bobos, blyn, išnaudojau! (Nieko jam nejautei, tik kad portfelį namo nešdavo...) Lengvumą jaučiau, cha cha cha…

(Na gerai, o tikro, rimto įsimylėjimo nepameni?) Labai klasikinis variantas. Tai buvo penkta klasė, dabar ta istorija yra jau gana liūdna. Įsimylėjau anglų kalbos mokytoją, o anglų kalbos mokytoju tuo metu buvo praktikantas Kristijonas. Atsimeni, kuris mirė nuo narkotikų? (Taip. Kristijonas Karinauskas, radijo stoties M-1 laidų vedėjas, mirė 2001 m. kovo mėnesį.) Galvodavau apie jį vakarais, pasakodavau sesei, labai mokydavausi visus eilėraščius ir gerai atsakinėdavau mokykloje! (O, koks anglų kalbai naudingas įsimylėjimas! Bandei prieš jį pasirodyti?) Na taip – aš buvau labai linksma pampuška, chi chi chi...

Išvada. Ir kokios kvailės paskui dar nori dietų laikytis? Juk labiausiai sekasi linksmoms "pampuškoms" (ką tai reiškia – nežinau, bet akivaizdu, jog ne anoreksiją) – joms ir portfelius gerbėjai namo nešioja, ir nemiga įsimylėjus nekankina, ir apetitas niekur nedingsta… Svarbiausia, po viso to lengviausiai sau futbolo žvaigždę "pasikabina" ir toliau linksmai kikendama gyvena… Ne, nesuprantu, kokios kvailės tų dietų laikosi?..

Viktoras Diawara (vienintelis Lietuvoje dukart "Eurovizijos" dalyvis, "Skamp" kūrybos variklis ir šiaip Jungtinių Tautų garbės ambasadorius. (Kol kas nereikalauja, kad į jį kreiptumėmės "Jūsų Ekscelencija".)

Kokie požymiai? Geras… Aš negalėjau be jos! (Ko? Į tualetą nueiti?) Aaa… Ne, kažkaip, gal naktimis nemiegodavau. Gal tuo pasižymėjo labiau.

Ir pradėjau rašyti laiškelius, ko anksčiau nedarydavau. (SMS?) Na, tais laikais būdavo dar laiškeliai… Ir gyvenau aš berniukų bendrabutyje, tai tekdavo kartais naktimis pro langus laipioti, į mergaičių bendrabutį pereiti. Net gavau įspėjimą už tai, nes mane sugavo naktį…

(Kada buvai toks padykęs?) Keturiolikos metų… Vokietijoje… Oi ne, palauk, susimaišiau – man buvo penkiolika, jai – keturiolika. (Ir kiek meilė tęsėsi?) Dvejus su puse metų. Ji paskui grįžo į Lietuvą, aš likau Vokietijoje, kažkaip išsiskyrėme. Dar metus rašiau laiškus, bet kažkaip vėliau jau viskas baigėsi…

Išvada. Romantika! Vokietijos pily pas princesę pro langą lipa riteris iš Malio ir… jį pagauna mokytojas. Žodžiu, nieko keisto, kad vyrukas muziką kuria, keista, kad ne apie meilės laiškučius…

Jurgis Didžiulis (na, čia nėra jau ką ir sakyti: Didžiulis iš "InCulto" – tai didžiulė Lietuvos žvaigždė iš Kolumbijos! "Velkuom", kaip sakoma, į jo koncertą – pačios pamatysite…)

Apie ką?.. Pirmą meilę? Įsimylėjau penkiolikos… Šešiolikos metų. Jai buvo penkiolika… (Iš ko supratai, kad tai meilė? Kas ten buvo?) Viskas buvo! (Netikiu – tokie jauni, o jau viskas?)

Radau merginą, kuri iš tikrųjų buvo vertus (verčiu: verta) visą mano dėmesį… viso mano dėmesio, ir tada, kai pradėjau su ja bendrauti, supratau, kad tikrai tai pasiteisino, ir net daugiau! (Kaip rodei tą savo dėmesį? Ką nors dovanojai?) Viską! Leidom mes popiečius (verčiu: popietes) – tai buvo paauglystėje, ir aš manau, kad iš tikrųjų, kaip paauglystėje, tai buvo pats geriausias dalykas, ką galėjau turėti! (O dovanas dovanojai? Ką?) Dovanas, viską! Ką aš čia dovanojau?.. Keliones (kur?)… Gėlių dovanojau ne vieną kartą (normalu)… Batus dovanojau (praktiška)… Kompaktų nemažai dovanojau, o šiaip, labiausiai – laiko ir dėmesio! (Kiek laiko draugavote?) Trejus metus…

Išvada. Toks dosnus vyras vertus ne tik popiečius su tokiu mergina praleisti! Vertus jis ir priešpiečius! Rašinėju čia nesąmonęs, nes pavydžiu – juk aiškiai pasakė: "pats geriausias dalykas, ką galėjau turėti". Štai, pasirodo, kaip geriausi dalykai gaunami – už gėles, dėmesį ir batus!

Jonas Čepulis ("Dangaus" atradimas ir gotų praradimas viename asmeny. Buvęs "Vilniaus prekybos" sandėlių krovikas, alaus ir "Mazo gazo" pakylėtas iki žvaigždžių. Tik ar ilgam?..)

Miegoti naktim negalėjau! Negalėjau miegoti naktimis… O jeigu miegodavau, tai sapnuodavau tik tą mergaitę! (Kada tai buvo?) Prieš kokiu aštuonerius metus – buvau trylikos. (Drįsai jai prisipažinti?) Ne, nedrįsau! Ne ne ne. (Meilė be atsako?) Taip taip, visiškai! (Mama žinojo?) Ne, niekas nepastebėjo – labai giliai savyje tai laikiau… (Na, o kada buvo pirmoji meilė, kai drįsai pasakyti?) Praėjus po pirmosios meilės kokiems ketveriems metams.

Man tada buvo septyniolika. Įsimylėjau gerokai vyresnę mergaitę, jai prisipažinau meilę ir… nebuvau nepastebėtas! (Buvai nepastebėtas?) Ne, nebuvau nepastebėtas! Pastebėjo, ir buvo graži didelė istorija! (Kiek tęsėsi?) Oi, ilgai! Trejus metus – netgi pilnametystės sulaukiau su savo antrąja meile. Na, šį sykį požymiai rimtesni buvo – naktimis irgi nemiegojau, bet pradėjau gerti, rašyti…

(Gerti? Su ja?) Che che, kartais ir su ja. Pradėjau gerti su ja, paskui jinai išvažiavo, ir vienas gerdavau… Na, ne vienas – su draugais. (Tada ir dainas kurti pradėjai?) Daugelį sau mieliausių dainų parašiau būtent tada!

Išvada. Iškart matyti – kuklus vaikinas. Pirmajai meilei taip ir neprisipažino, su antrąja – gėrė. Gerai dar, kad ne vaikų, o dainų iš tos meilės prikūrė… Bet jūs man pasakykite, kaip jo, šitaip pasidažiusio, įmanoma nepastebėti?

Marius Berenis (pats tikriausias Tru Sabaka iš ŽAS. Metalistas, aukojantis savo talentą dainoms apie mandarinus ir kitus buityje naudingus dalykėlius. Žodžiu, tikras Lietuvos scenos veteranas.)

Na, moščnai įsimylėjau... vėlai labai – kokių dvylikos metų! (Ir iš ko supratai?) Paralelinėj klasėj buvo mergaitė, ne lietuvė! Ta prasme, jinai buvo kaip lietuvė, bet siaurom akim! Egzotika mane suviliojo. Ir aš kažkaip, matyt, dėl egzotikos ją pamilau…

Na kaip pamilau – susižavėjau jąja… (Ir tik tiek? Jokių nemigų?) Ne ne, nieko nebuvo. O šiaip, iš tikrųjų buvau didelis niekšas ir labai nemėgdavau… Na, ne tai kad nemėgdavau merginų, kartais mėgdavau draugauti su jomis, bet įsimylėti… Iki 22 metų nebuvau rimtai įsimylėjęs nė karto – aš jas tiesiog išnaudodavau! (Na, tai prisiminkime tąją vėlyvąją tikrąją pirmąją meilę…) Jo jo, žostkai įsimylėjau!

Žinai, kaip būna, na, kai, tarkim, pirmą kartą išgeri ir jauti – vež? Vot įsimylėjau ir… ir… Nors ne, ne, ne taip palyginau. (Pradėjai lakstyti iš paskos, nemiegoti?) Viską! Lakstyti iš paskos, iš proto eiti, rašyti laiškus, SMS'us… (Kurti eilėraščius?) Jo! Viską viską!!! (Ir pavyko pasiekti savo?) Jo!.. Deja… Apsiženijau… Pirmoji mano meilė iškart buvo ir pirmoji mano žmona!..

Išvada. Na, čia išvada sena kaip pasaulis ir visiems žinoma – pirmoji gyvenimo meilė – ne būtinai didžiausia ir vienintelė! Netgi tikriausiai atvirkščiai. Na, kaip ir Tru žmona – pirmoji, bet, deja, jau buvusioji…