„Kodėl nepapuoliau, iki šiol neaišku. Viską, atrodo, dariau gerai. Deklamavau V.Mačernio eilėraštį „Laiškas mirusiam draugui“. Po to dainavau, dar pasakėčią skaičiau. Buvau užtikrintas, kad pateksiu“, – nepraėjęs renginių vedėjų kurso antro atrankos etapo nusivylęs kalbėjo V.Baumila.

Pasirodo, kad televizijos žvaigždė gali būti garsus realybės šou, tačiau rimtoje atrankoje, kurioje iš 180 norinčiųjų buvo atrinkti 14 būsimų studentų, jo talento yra mažoka.

Lydi nesėkmės

Stojamiesiems egzaminams į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją 18-metis dainininkas ruošėsi itin kruopščiai. Praėjusį penktadienį IV akademijos rūmuose Vaidotas buvo pasiruošęs ne tik dainuoti ar skaityti eiles, bet ir pašokti, jei komisija paprašys.

Į palaikymo komandą jis net pasikvietė draugę Justę, kurios kalbėdamas su L.T. žurnalistais niekaip nepaleido iš glėbio. Sužinojęs rezultatus V.Baumila buvo kaip reikiant paniuręs. „Vis tiek kur nors įstosiu, bet pirmas numeris įstoti buvo čia“, – sakė jis.

Atrodo, jauną žvaigždę lydi vien nesėkmės: „Dangaus“ pergalė išslydo iš rankų, nepraėjo MTV vedėjo atrankos, ir dabar sužlugo viltys įstoti į Muzikos akademiją. Tačiau Vaidotas į depresiją nepuola.

Pirmadienį dainininkas dar bandys stoti į dainavimą Vilniaus kolegijoje. Prieš kelias dienas šioje mokykloje jis laikė aktorystę. Įgyvendinti savo svajonę – studijuoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – vaikinas vis tiek pasiryžęs kitąmet.

Vertintojai – griežti

Renginių vedėjų kursas šioje aukštojoje mokykloje surengtas pirmąkart. Anot komisijos nario, aktoriaus Vlado Bagdono, yra paklausa, reikia ir pasiūlos.

„Pastaraisiais metais renginių vis daugiau. Organizatoriai nori matyti profesionalius aktorius, galinčius vesti renginį. Pagrindinė mūsų užduotis – išmokyti studentus aktorystės. Tai, kad susirinko tiek daug norinčiųjų studijuoti, parodo, kad ši specializacija yra įdomi bei aktuali“, – sakė aktorius ir dainininkas V.Bagdonas.

V.Bagdonas teigia, kad atrankoje jie šiek tiek rizikuoja. „Gana sudėtinga per vieną dieną juos visus peržiūrėti“, – sakė aktorius V.Bagdonas.

Išrinkti būsimus aktorius ir renginių vedėjus V.Bagdonui padėjo dainininkas Vytautas Kernagis, dainininkas ir aktorius Saulius Bareikis, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojai.