Latvijos žvaigždė Laima Vaikulė jau liepos 11-ąją Palangos vasaros estradą pavers temperamentingo, įstabaus šokio aikštele. Dainininkė PB skaitytojams sutiko atskleisti keletą pikantiškų detalių iš asmeninio gyvenimo ir muzikinės veiklos.

- Kalbama, kad jūs nelabai mėgstate žurnalistų?

- Pirmiausia, aš nemėgstu duoti interviu, tačiau tai būtina mano darbo dalis ir nėra kur nuo to dingti. Antra, aš jokiu būdu nenoriu įžeisti žurnalistų, tačiau, brangieji, gerbkime ir supraskime vienas kitą. Kalbantis su žurnalistais visada atrodo, kad jie mano žodžius bei mintis suprato ir viską parašys teisingai, tačiau kažkodėl kiekvieną kartą apdegu.

- Dauguma jūsų kolegų, pavyzdžiui, Borisas Moisejevas, sako, kad norint pasisekimo šou versle reikalingas žiaurumas.

- Kam? Žiaurumas niekur nereikalingas - tai kandžių žmonių pasakos. Scena didelė - eik ir dainuok. O Boria tai pasakė tik dėl to, kad norėjo pasirodyti „kietas“. Iš tikrųjų jis geras vaikinas. Aš manau, kad moteris visada turi būti moterimi, ir man tai pasisekė.

- Kas padeda stipriai moteriai neprarasti moteriškumo?

- Tik vyras. Šalia stiprios moters turi būti geras vyras, kuris jai gali padėti išlaikyti moteriškumą. Tai turi būti vyras džentelmenas: sėdant prie stalo visada pristumti kėdę, atidaryti duris ir atleisti visus kaprizus. Tokios smulkmenos daro moterį moterišką.

- Ar tai reiškia, kad šalia jūsų toks vyras yra?

- Taip, su manimi yra geras vyras, kitaip ir būti negali. Su kitokiu vyru aš negyvenčiau.

- Tada kodėl taip ilgai neįteisinote savo santykių?

- Mes ilgai gyvenome su Andrejum (Andrejus Latkovskis - dainininkės vyras ir prodiuseris) civilinėje santuokoje, bet pagaliau neseniai susituokėme Las Vegase.

- Jūs susituokėte slaptai, bet po to visiems sakėte, kad iš principo nenorėjote įregistruoti santuokos.

- Jūs puikiai suprantate, kad tai yra mano įvaizdžio dalis. Nejaugi aš turėjau į dešinę ir kairę šaukti: „Ei, žmonės, aš ištekėjau, dabar plaunu grindis ir vyro kojines“. Tai juokinga. Nors su Andrejum esame susituokę jau daug metų, tačiau abu esame vienas nuo kito nepriklausomi.

- Ar su Andrejum buvote povestuvinėje kelionėje?

- Specialiai nieko nesirinkome. Mes ir taip daug keliaujame, buvome nuvykę net į Afriką.

- Ir kokie įspūdžiai?

- Tai buvo neįtikėtina. Mus pakvietė į gyvūnų draustinį Kenijoje, tačiau pasirodė, kad ten yra laukinė gamta, o pasivaikščiojimas pavojingas - netikėjome, kad taip gali būti. Keliavome automobiliu su vietiniais beginkliais palydovais, tačiau tie gyvūnai nepuola žmonių, prisileidžia net mašinas be stogų.

- Kodėl nusprendėte susituokti būtent Las Vegase?

- Tai buvo Andrejaus mintis. Sutuoktuvės vyko paprastoje cerkvėje pagal Nevadoje galiojančius įstatymus. Iš pradžių padavėme pareiškimus miesto merijoje, po to atstovėjome ilgą eilę. Po išsamių atsakymų į klausimus buvo išduotas oficialus dokumentas.

- Ar tas dokumentas galioja Latvijoje?

- Taip, galioja, tačiau pagal Amerikos įstatymus. Manau, kad santuoka yra tik pačių sutuoktinių reikalas. Tai, kad esame vyras ir žmona, - nesireklamuojame, tačiau kur reikia - pasakome.

- Buvo laikas, kai žmonės manė, jog esate netradicinės seksualinės pakraipos. Kaip reaguojate į meilę tarp tos pačios lyties asmenų?

- Klausimas labai sudėtingas, gaila, kad mes nesimokome jo civilizuotai aptarinėti. Jei santykiai tarp tos pačios lyties žmonių egzistuoja, vadinasi, jie gali būti - aš nieko neteisiu. Tegul į mane meta akmenį tas, kuris yra be nuodėmės.

- Jūs buvote pirmoji dainininkė Sovietų Sąjungoje, su kuria sutartį sudarė amerikiečiai. Kodėl pasirinko būtent jus?

- Ne aš buvau pirmoji, o Borisas Grebenščikovas. O kodėl pasirinko ir mane, nežinau. Amerikiečiai apie mane pasakė: „Tai labai seksualu“. Manau, kad šou versle svarbiausia atsirasti tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje.

- Jus vadina viena gražiausių ir stilingiausių moterų rusų estradoje. Kokia turėtų būti grožio formulė?

- Jeigu apie tai kalbėčiau paviršutiniškai, tai pirmiausia žmogui būtina švari avalynė, sveiki dantys, graži oda ir prižiūrėti plaukai. Jei kalbėčiau rimčiau - svarbiausia yra gera sveikata.

- Ar verta naudotis plastikos chirurgų paslaugomis?

- Kodėl gi ne. Manau, kad tai normalu. Žmonės, kuriems per 40-50 metų, tuo naudojasi. Man taip pat kada nors to prireiks, tačiau noriu, kad chirurgai dar pasitreniruotų su kitais. Man dabar kol kas užtenka natūralių grožio priemonių.

- Kas jums pirmoje vietoje - meilė ar darbas?

- Darbas! Meilė visada yra šalia tavęs, ji egzistuoja savaime. O darbo rezultatai priklauso dideliam žmonių ratui, beje, darbą taip pat reikia dirbti su meile.

Įdomiausi faktai

· Laima Vaikulė gimė 1954 metų kovo 31 dieną Cėsio mieste Latvijoje.

· Muzikantės karjerą pradėjo būdama 12 metų.

· 15 metų laimėjo konkursą ir tapo televizijos ir radijo orkestro, vadovaujamo Raimundo Paulo, soliste.

· 1986 metais išpopuliarėja TV dainų peržiūroje „Pesnia ‘86“ („Daina ‘86“), kurioje dalyvauja sovietų šalių dalyviai, su daina „The Fire of the Night“, atlikta kartu su Raimondu Paulu.

· 1993 metai ypač turtingi ir dėkingi asmeniniame ir profesiniame gyvenime: „World Music Awards“ ceremonijoje apdovanota specialiu Monako princo prizu, ji išrinkta „Jūrmalos“ festivalio viceprezidente. Tais pačiais metais įkurta kosmetikos ir parfumerijos kompanija „Laima Liuks 93“.

· Yra išleidusi 11 albumų.

· Beveik kiekviename dainininkės albume yra keletas Raimondo Paulo dainų.

· 1996 metais buvo įrašyta vienintelė Laimos ir Paulo kompaktinė plokštelė latviškai „Viskas ateina ir praeina“.

· 2006 m. kovą svečius vaišino namine degtine ir rožiniais lašiniais. Tradiciškai Laima Vaikulė ir jos draugas garsus Rusijos humoristas Vladimiras Vinokuras savo gimimo dienas švenčia tą pačią dieną - kovo 31-ąją.

Ta proga artistai užsisakė restoraną „Metropolis“, kur stalai buvo nukrauti net 150 žmonių. Į gimtadienio šventę svečiai pradėjo rinktis aštuntą vakaro. Prie įėjimo į restoraną visus pasitiko didžiulis fotokoliažas, kuriame buvo pavaizduotas Vladimiras, ant rankų laikantis Laimą. Šventės kaltininkai visus svečius kvietė į furšetą.

Vienoje salių stovėjo nukrauti stalai su įvairiais valgiais, galima buvo paragauti kaukazietiškų, ukrainietiškų, rusiškų, latviškų patiekalų. Tuo tarpu Viktoras rekomendavo svečiams paragauti naminukės.

· 2006 m. balandį Laima Vaikulė susirgo depresija. „Jūs žinote, man atrodo, kad tai aukščiau manęs. Jeigu aš verkiu, tai aš nesiskundžiu, o tyliai verkiu. Todėl, jeigu daina lyriška ir ji paliečia mano sielą, man nesinori rėkti. Depresija - tai mano antrasis vardas, - prisipažino dainininkė. Meilė taip pat iš kažkurios pusės depresija“, - prisipažino atlikėja.

· Laima Vaikulė mėgsta rengti iškylas japonų kapinėse. Viena mėgstamiausių L.Vaikulės šalių - Japonija. Kaip sakė pati atlikėja, Japonijoje jai patinka netgi piknikai kapinėse.

Laima sako, kad jos meilė Japonijai prasidėjo nuo kelionės į šią šalį. Tai buvo 1990-aisiais.

„Tada manęs paprašė dalyvauti vienoje Japonijos kanalo laidoje. Ji tada pasirodė jų pačioje populiariausioje naujametėje laidoje. Mane ten labai gerai priėmė ir sumokėjo 100000 dolerių už vieną dainą. Mano kolegos tada labai juokėsi, kai aš pasakiau, jog įsimylėjau Japoniją. Kai ten nuvažiavau kitą kartą, supratau, kad man netgi kapinėse patinka. Jie turi tokią tradiciją: kai į darbą ateina naujokas, jis turi bendradarbiams surengti pikniką kapinėse. Mes pabuvojome tokiame piknike - tai nepakartojama“, - pasakojo Latvijos žvaigždė.