Jai diagnozuota ši autoimuninė liga dar 2008 metais.

„Man buvo pasakyta slėpti, kad sergu vilklige“, – prisipažino 56-erių metų įžymybė, viešėdama tinklalaidėje SHE MD.

Paklausta, kas gi jai liepė šitaip elgtis, T. Braxton tuojau pat atsakė: „Vadybininkai“ ir pridūrė, kad jai buvo paaiškinta, esą žmones gąsdina ligotos įžymybės, esą tokių niekas nesutinka apdrausti, rašoma portale „People“.

Tinklalaidėje dalyvavo ir reumatologas Danielis Jeffrey Wallace‘as, vilkligę T. Braxton diagnozavęs gydytojas.

„Buvau JAV vilkligės fondo prezidentas. Žinojome apie vilklige sergančias įžymybes. Problema čia ta, kad nė viena iš jų nesiryžo apie tai kalbėti“, – pasakė D. J. Wallace‘as, įsiterpęs į pašnekesį.

„Nebūtų įmanoma gauti darbo, – tęsė T. Braxton. – Iš pradžių ir aš negalėjau gauti darbo. Niekam nesinorėjo išleisti manęs į sceną. Atseit, o kas bus, jeigu scenoje susmuksiu, o kaip su draudimu, kaip sutvarkyti tokius dalykus?“

Hito „Un-Break My Heart“ atlikėja taip pat prisiminė, ką teko ištverti, kol buvo nustatyta vilkligės diagnozė. Ji tvirtino, kad vienu laikotarpiu jautėsi kaip hipochondrikė. Galų gale gydytojai nustatė, kad ji serga vilklige, kuriai pasireiškus organizmo imuninė sistema pradeda atakuoti nuosavus audinius ir organus.

Anot T. Braxton, sunkumų nustatant ligą kartais kyla ir todėl, kad apie ją ne visada praneša matomi požymiai.

Kai kuriuos vilklige sergančius žmones gali kamuoti ligai būdingas peteliškės formos veido bėrimas, bet tai nėra privalomas ligos simptomas. Bėrimas yra tik vienas vilkligės požymis, o ją diagnozuoti sunku todėl, kad tokie simptomai kaip karščiavimas, silpnumas, nuovargis, sąnarių skausmas ir patinimas yra būdingi ir kitoms ligoms, aiškinama JAV veikiančios Mayo klinikos skelbiamoje informacijoje.

„Tais atvejais, kai nepažeidžiami gyvybiškai svarbūs organai, prireikia vidutiniškai trejų su puse metų ir vidutiniškai keturių gydytojų įvertinimų, kad būtų diagnozuota vilkligė“, – atkreipė dėmesį D. J. Wallace‘as.

T. Braxton paminėjo, kad jai, ieškant atsakymo į klausimą, kodėl taip prastai jaučiasi, teko lankytis pas ne mažiau kaip šešis specialistus. Žinoma moteris pridūrė, kad vilkligė jai buvo diagnozuota tik po to, kai ji susmuko per pasirodymą Las Vegase.

„Sakiau, kad nesijaučiu gerai, nors šiaip mes visada stengiamės apsimesti, kad jaučiamės puikiai, mat nenorime, kad kas nors nerimautų“, – sakė T. Braxton.

Ji mano, kad kalbėti apie tai yra svarbu, ir yra nusiteikusi prabilti viena iš pirmųjų, papasakoti savo istoriją ir galbūt taip kam nors padėti.

T. Braxton viliasi, kad jos iniciatyva galėtų padrąsinti vilklige sergančias moteris.

„Tikrai nėra ko gėdintis, šiuo atveju tikrai nėra“, – patikino ji.