Šie metai garsiausiam mūsų šalies country muzikos atlikėjui ypatingi – jis, kaip pats šmaikštauja, švenčia 100 metų jubiliejų: savo 70-metį bei 30 metų nuo pirmojo „Visagino country“ festivalio. Šią apvalią sukaktį atlikėjas planuoja paminėti išleisdamas knygą, kuri ruošiama jau trejus metus.

„Tai ne šiaip sau knyga – joje bus 63 žinomiausi mano kūriniai: jų tekstai, akordai, legendos apie juos, piešiniai bei QR kodai, kuriuos nuskenavus mobiliuoju telefonu bus galima dainą išgirsti skambančią internetinėse platformose“, – netradicine idėja dalijasi V. Stakėnas.

O jo dainų, kaip jis pats sakė nuo renginio scenos, yra gerokai daugiau. Iš viso jis suskaičiavo, jog sukūrė 347 kūrinius, taip pat yra išleidęs jau 21 albumą įvairiausiais pavidalais nuo audio kasečių, kompiuterinių laikmenų, CD, iki vinilinių plokštelių.

„Mano muzika gimsta labai įvairiai, bet tikrai ne prie rašomojo stalo. Kai kurios dainos nėra mano, tik tekstai. Pavyzdžiui, „Kelelis tolimas“. O štai „Snaudžia malūnas prie kelio“ skambėjo net JAV Nešvilio radijo stotyse kaip Europos country muzikos pavyzdys“, – pasakojo šių „Perklausų“ svečias.

Paklaustas, kaip reaguoja į kitų atlikėjų pasiūlymus bendradarbiauti, kūrėjas teigė niekuomet nesakantis „NE“.

„Paprašau, kad atsiųstų savo įrašų, papasakotų, kaip įsivaizduoja bendradarbiavimą. Kolaboracijos yra puikus būdas pažinti ne tik kitus žmones, bet ir kitus muzikos stilius. Vienas įspūdingiausių man pačiam pavyzdžių – pažintis su lietuvių dainininkų, muzikos kūrėju bei prodiuseriu Keanu Blunt. Iš draugystės gimė ne tik dainos, bet ir remiksai, vaizdo klipai“, – sakė Virgis.

Renginio metu, kaip jau įprasta, klausimus uždavinėjo ne tik vedėjas Rolandas Mackevičius, bet ir susirinkusieji gerbėjai. Jie teiravosi, kokią savo dainą sugrotų V. Stakėnas skęstant „Titanikui“, kiek gitarų turi namuose, juokingiausius apie save girdėtus gandus.

„Esu girdėjęs, kad gyvenu ne Lietuvoje, JAV, taip pat neseniai girdėjau, jog ketinu kandidatuoti į Seimą“, – juokėsi atlikėjas.


„Perklausos“ – tai renginių ciklas, kuriame garsiausi Lietuvos atlikėjai kviečiami atviriems pokalbiams su dainomis. Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius kalbins atlikėjus fone skambant jų albumo dainoms, o susirinkusieji kviečiami įsiklausyti į tikrąją kūrinių prasmę.

Geriausias renginio akimirkas jau visai netrukus bus galima išvysti renginio įraše, kuris pasirodys internete, o apie būsimus renginius visa naujausia informacija nuolat atnaujinama „Perklausos“ „Facebook“ bei „Instagram“ paskyrose.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją