Kalbėdamasi su Delfi laidos „Perklausos“ vedėju Rolandu Mackevičiumi Monika Liu teigė, kad tikų turėjo vaikystėje, jie niekur nedingo ir suaugus.

„Esu apie juos sukūrusi dokumentinį filmą, jūs galite jį pasižiūrėti. Tikų yra įvairiausių. Pas mane jie – keisti, pavyzdžiui, apsuku akis arba bet kur būdama pabeldžiu į stalą tris kartus. Tikas yra dalykas, kurio tu nekontroliuoji, tačiau dauguma žmonių juos turi“, – teigė Monika Liu.

Tiesa, moteris prakalbo ir dar apie vieną ypatingą savo savybę, ji teigė galinti lengvai suskaičiuoti ištartų žodžių raides.

„Turiu tas aktyvias smegenis, yra pliusų ir minusų. Galiu apie bet ką parašyti dainą, raides skaičiuoti. „Skaičiuoju raides“ yra šešiolika raidžių. „Ane“ yra trys raidės. „Visada gali paskaičiuot“ yra dvidešimt viena raidė. „Geras“ – penkios raidės“, – juokdamasi laidoje kalbėjo Monika Liu.

Visą interviu su Monika Liu galite matyti čia:



Delfi primena, kad ankstesnių metų Lietuvos atstovė Monika Liu „Youtube“ pasidalino trumpu filmu, pasakojančiu apie jos eurovizinį nuotykį.

Filme atlikėja pasidalino ir jautriu prisiminimu apie žinią, kad serga Tureto sindromu.

„Galvojau, kad man viskas yra gerai, bet kūnas ėmė siųsti ženklus, kad kažkas yra blogai“, – atviravo Monika.

„Atsidūrus neurologo kabinete, gydytojas paėmė mano ranką ir pasakė: yra įvairių ligų pasaulyje Monika, o jums Tureto sindromas. Aš sėdėjau ir verkiau“, – prisipažino Monika Liu.

Monika Liu atviravo, jog susitaikyti su žinia nebuvo lengva, ji bandė neigti diagnozę: „Verkiau, nėra man jokio Tureto sindromo, aš jo neturiu.“

Monika atvira – su liga susitaikyti nebuvo lengva ir dėl aplinkinių požiūrio į jos specifinius kūno judesius.

„Aš šnekėdama su žmogumi atmesdavau galvą ir jie galvodavo, kad taip darau tyčia, esu ekstravagantiška asmenybė“, – teigė atlikėja.

Monika filme dalinasi ir sunkiu etapu gyvenime, kai gyvenant užsienyje sušlubavo sveikata. Atlikėją kamavo nerimo priepuoliai, valgymo sutrikimai.

„Aš negalėjau valgyti, buvau įsitikinusi, kad uždusiu. Per pusę metų pasiekiau tokią ribą, kad nebegalėjau nuryti net vandens. Labai krito svoris“, – sakė Monika.

Kaip pasakoja Monika, normalizuoti valgymo procesą jai padėjęs pats organizmas – sukūrė naujų tikų: „Valgydama aš spragsiu, beldžiu, juos vadinu „funky“ tikais.“

„Studijoje tarsi atsigaudavau, dešimčiai minučių mane užliedavo energija, stengdavausi atiduoti visą save“, – apie savo patirtis įrašant dainą „Sentimentai“ jai sunkiu emociškai metu pasakojo Monika Liu.

Visą filmuką ir Monikos Liu istoriją galite pamatyti čia:

Tureto sindromas (TS) – paveldimas neuropsichiatrinis sutrikimas, prasidedantis vaikystėje ir pasižymintis daugialypiais fiziniais (motoriniais) tikais bei bent vienu balsiniu (foniniu) tiku. Šie tikai atsiranda ir išnyksta, gali būti laikinai numalšinti ir įvyksta pasireiškus išankstiniam potraukiui.

Tourette apibūdinamas kaip tikus sukeliančių sutrikimų spektro dalis, įtraukianti laikinus, praeinančius ir pasikartojančius (chroniškus) tikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją