„Perklausos“ vedėjas Rolandas Mackevičius domėjosi, kaip šiuo metu laikosi žinomas atlikėjas. K. Kiveris teigė, jog kaip ir dauguma jo amžiaus žmonių balansuoja tarp persidirbimo ir produktyvumo.

„Pati plačiausia paletė, nuo galūnių tirpimo, širdies permušinėjimo, iki įvairių dalykų, pavyzdžiui psichologinių“, – sakė K. Kiveris pasidomėjus, kaip apibūdintų persidirbimo jausmą.

Žinomas atlikėjas pasakojo, kad pertrauka nuo koncertų buvo pusantrų metų laiko, šiek tiek jis minėjo besiilsėjęs ir nuo kūrybos.

„Kai „Lilas ir Innomine“ nutraukė veiklą kaip grupė, tuo pat metu prasidėjo pandemija, daug nežinomybės, todėl buvo pertrauka“, – priežastį įvardijo K. Kiveris.

Juokaudamas pašnekovas teigė, kad po žinomos grupės iširimo praėjo ne tik nemažai laiko, bet pasikeitė ir gerbėjų gretos – jų gerokai sumažėjo.

„O pagrindinis pokytis yra tai, kad muzika anksčiau buvo programuojama, dabar ji grojama bei aranžuojama gyvai. Jei anksčiau buvo daug elektronikos, ji maišyta su hiphopu, dabar yra hiphopas maišomas su roko muzikos žanru“, – sakė K. Kiveris.

Jis teigė, kad dažnai sulaukia ir komentarų, kuriuose liginama grupės „Lilas ir Innomine“ bei jo solinė kūryba. Į tai žinomas atlikėjas pasakojo reaguojantis įvairiai.

„Kartais būna, kad skauda, kartais būna, kad neskauda. Ir komentarai įvairūs, ir reakcijos įvairios. Mane labiausiai paliečia, atsimenu tuos komentarus, iš kurių akivaizdžiai matau, kad žmogus nė kiek nesigilina, nei kiek jam neįdomu. Paskutinį kartą buvo užėjęs 2015 metais, kai buvo pristatyta daina „Karina“, o dabar atėjo 2023 metai ir vis dar tą patį šneka. Dėl to man būna pikta“, – teigė K. Kiveris.

Paklaustas, kokios muzikos klauso pats atlikėjas, jis teigė mėgstantis alternatyvą, įvairius žanrus.

„Nesu jų fanatikas, neklausau vien tik hiphopo, roko, dar kažko, man net nepatinka klasikinis hiphopas ar klasikinis rokas, tai, kas atitinka visą žanro apibrėžimą. Man patinka mišrūnai, ne meshup‘ai, bet, pavyzdžiui, alternatyvus rokas, kuris turi hiphopo priemaišų.

Mano pastarųjų mėnesių atradimas yra pakankamai jauna grupė, neseniai išleidusi EP – „Famous“. Ją pakankamai sunku atrasti, nes google‘inant meta „The Beatles“ dainą „Famous“ arba bet ką, kas yra „Famous“, bet „Spotify“ turėtumėte rasti“, – pasakojo K. Kiveris.

„Delfi premjera by perklausos“ buvo klausomasi ir naujos, dar, kaip teigė pats K. Kiveris, iki galo nepabaigtos jo dainos.

„Būna keista dalintis nepabaigtu darbu, kažkam rodyti, nes savo galvoje turi viziją, kaip ji skambės, kas yra dar nepadaryta ir kas bus. Dažniausiai žmonės negali to pajausti už tave, todėl komentarai būna liūdni.

Pamenu, parodžiau savo tėvams dainą „Žmogus, velniškai bijantis stebuklo“, ji buvo nesuvesta iki galo, nesutvarkyta, trūko vokalo partijų. Tėvai sakė: „Gal tu taip nebedaryk“, nes ji pakankamai prastai skambėjo“, – juokdamasis prisiminė pašnekovas.

Jis teigė, kad tėvai dabar palaiko jo muzikinę veiklą, intensyviai ją seka. Tiesa, taip buvo ne visada.

„Jų supratimas labai stipriai prasilenkė kol aš augau. Muzikuoti pradėjau labai anksti, gal trylikos metų. Šnekėdavau nesąmones, kaip aš išgyvensiu iš muzikos. Daug tokių neįtikinančių argumentų turėjau. Tuo metu nebuvo tėvų palaikymo nė kiek, o kada jau visgi pavyko kažką nuveikti, tada atsirado ir palaikymas“, – teigė K. Kiveris.

Paklaustas, kas jį įkvepia kurti, žinomas vyras teigė, kad tai daro jau daug metų, dainų rašymas yra tapęs jo įpročiu, todėl vadina kasdieniu procesu.

„Jis neprasideda ir nepasibaigia. Galvoje vyksta ta pati kūryba galvoje visada, įrašų yra šimtais ir tūkstančiais. Darbinė dalis prasideda tada, kai turi pakankamai medžiagos, atrodo, va, jau galima pradėti klijuoti albumą. Tada ir rutina įsitraukia. Pati kūryba, kaip ir sakiau, ji nei prasideda nei pasibaigia“, – teigė K. Kiveris.

Atlikėjas pastebėjo, kad rašydamas albumą „Niekas nėra tikra“ nujautė, kurios dainos turės didesnį pasisekimą koncertuose, o kurios – mažesnį.

„Taip ir nutiko. Paskutinis mūsų koncertas buvo Kaune. Chebra yra išgirdusi tą albumą. Koncertuojant jaučiau dežavu su „Lilo ir Innomine“ grupe, būtent tos dainos, kurios yra lengviausios, įsimintiniausia melodija, chebra lygiai taip pat jas girdi, klauso ir elgiasi. Viduje galvoju, blemba, lyg ir norėjau daryti kitaip, bet esu lygiai ten pat, tik su kitomis dainomis. Toks mano išgyvenimas dėl būtent dainų pasirinkimo“, – sakė renginio svečias.

Kiverio buvo domėtasi ir tai, koks koncertas su grupe buvo blogiausias. Žinomas vyras pasakojo, kad jis vyko likus maždaug metams iki pasirodymų arenose.

„Kaip tik tuo metu mūsų grupei nutiko gan didelis šuolis. Turėjome koncertą Mažeikiuose. Patys nedalyvavome organizavimo procese, mums tiesiog reikėjo atvažiuoti ir pakoncertuoti. Tuo metu jau grodavome su grupe, bet į tai reikėjo paprasčiau pasižiūrėti. Atvažiavome į vietą ir matome situaciją, kad nėra vietos, kur koncertuoti, reikia tai daryti garsisto būdelėje. Gerai, mes galime tai daryti, mes galime koncertuoti garsisto būdelėje, kuri priminė gandrų lesyklėlę.

Viskas prasidėjo nuo garso patikros, neveikia pusė kolonėlių, cypė mikrofonai, nieko neįmanoma padaryti, kas susiję su garsu. Kažką bandėme stabilizuoti, lyg atrodė, kad pavyko. Prasidėjo koncertas, atėjo aštuoni žmonės, jie turbūt net nežinojo, kas vyksta. Mums sako: „Jau laikas, eikit į savo gandrų lesyklėlę ir linksminkite tuos susirinkusius aštuonis žmones“. Mes užlipome, pradėjome linksminti, aparatūra vis dėlto neveikė, viskas cypė, kriokė, negirdėjome net patys savęs. Po trijų dainų nutraukėme koncertą ir išėjome“, – šypsodamasis nepavykusį koncertą renginio metu prisiminė atlikėjas.

Visą renginio „Perklausos“ interviu su K. Kiveriu-Lilu galite matyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją