Susitikimo metu gerbėjai klausėsi dainų iš albumų „Perlai ir sakuros“ bei „Paleisk“, o taip pat išgirsti intriguojančias istorijas iš jau 40 metų trunkančios A. Mamontovo muzikinės karjeros, renginio pabaigoje galėjo užduoti savo klausimus žvaigždei, rašoma pranešime spaudai.

Daugiausiai dėmesio vakaro metu buvo skiriama artėjančiam dainininko soliniam koncertui birželio 9 dieną sostinės Vingio parke. Paklaustas, ar planuoja pagerinti grupės „Fojė“ rekordą, kai pasiklausyti dainų susirinko net 60 tūkstančių žmonių, A. Mamontovas teigė su grupės sėkme nekonkuruojantis.

„Aš tiesiog norėčiau, kad tai būtų geras koncertas, lygintis su „Fojė“ nedrįsiu. Ką galiu pažadėti, tai, kad bus didžiulė scena ir išskirtinė patirtis su garsu – sumontuosime erdvinę garso sistemą, kai gerbėjai pasijus „viduje garso“. Kiek žinau, tokia patirtis Lietuvoje buvo pasiūlyta tik kartą, per vieną festivalį. Taip pat su manimi drauge gros orkestras“, - žadėjo A. Mamontovas.

Jis teigė, jog prieš pasirodymą kyla ne tik techninių iššūkių, bet ir itin sudėtinga yra sudėlioti dainų sąrašą, mat į koncertus susirenka itin įvairi publika, kuriai norisi išgirsti senas, hitais tapusias dainas, tačiau yra ir tokių, kurie ateina dėl naujų kūrinių iš paskutinių albumų.

„Kitaip nei kiti atlikėjai, aš neturiu dainų stalčiuose. Kai rašau kūrinį, rašau jį taip, kad tai būtų gera daina. Kad man nebūtų gėda, jei ji ir netaps hitu. Neseniai vienas gerbėjas paskaičiavo, jog pas mane tekstuose dažniausiai skambantis žodis „dangus“, todėl išsikėliau sau tikslą šio termino nebenaudoti. Galiu pasakyti, kad tai skatina kūrybiškumą, nes tenka ieškoti vis naujų išsireiškimų“, - pasakojo muzikantas.

Kūrybiškumą tenka pasitelkti ir kasmet organizuojant Gatvės muzikos dieną. Šiemet ji bus jau keturiolikta ir vyks gegužės 20-ąją.

„Kaskart susiduriame su iššūkiu, kaip laviruoti su rėmėjais, nes tie, kurie skiria pinigų, pageidauja, pavyzdžiui, kad visi dalyviai dėvėtų marškinėlius su jų logotipais. Tai prieštarauja pačiai renginio koncepcijai, todėl bandome kalbėtis, padaryti, kad visi liktų patenkinti. Daugiausiai prie renginio prisideda mano dukra. Ar lengva su ja dirbti? Aš dukros klausau, mes nesipykstame“, - juokėsi R. Mackevičiaus pašnekovas.

A. Mamontovas papasakojo ir apie naująjį serialą „Tyla garse“, kuris sukurtas apie „Fojė“ laikus bei jo solinę karjerą. Pagrindinio herojaus teigimu, kūrėjams buvo labai sunku sutalpinti viską į dešimt serijų, nes medžiagos per 40 metų karjerą scenoje sukaupta labai daug.

Vakaro metu susirinkusieji turėjo išskirtinę progą išgirsti ir prieš 33 metus sukurtą A. Mamontovo dainą „Aš užmušiau džiaugsmą“, kurią jis pats jau buvo spėjęs pamiršti.

„Turiu vieną gerbėją, kuris labai mėgsta ieškoti jau pamirštos ar dingusios medžiagos, susijusios su grupe, ir jis iš kažkur iškapstė šią dainą. Tuo metu labai daug laiko leidome su legendiniu Vilniaus panku Atsuktuvu bei rašytoja Jurga Ivanauskaite, viskas, ką iš to meto pamenu, tai, kad nematėme šviesos. Visada, kai išeidavome iš to rūsio, būdavo tamsu. Užtat ir daina tokia. Ar smalsu man dabar vėl tą dainą išgirsti? Ne“, - šypsojosi žvaigždė.

Dar vienas išskirtinis įrašas, kuris skambėjo renginio metu, buvo A. Mamontovo lipant į Gedimino kalną telefono diktafone įrašytas improvizuotas tekstas. Vėliau jis tapo Vilniui 700-ojo gimtadienio proga padovanota daina „Miestas iš sapnų“.

Laidą „Perklausos“, kurioje bus sumontuotos smagiausios renginio akimirkos, jau netrukus galėsite išvysti Delfi.lt, o daugiau informacijos apie renginį - „Perklausos“ socialiniuose tinkluose.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją