Dainą laidoje „Delfi premjera by Perklausos“ Monika Marija penktadienio vakarą atliko gyvai, kviečiame pamatyti laidos įrašą.

„Esu tiesiog pamišusi dėl visų švenčių, visuomet pradedu labai anksti jas švęsti, pasipuošiu namus ir jau kokį 10 metų turiu ypatingą tradiciją – gruodžio 1-ąją įsijungiu Michaelo Buble kalėdinių dainų albumą, įrašytą su orkestru ir klausausi jo kiekvieną mielą dieną, visą mėnesį. Ir šiemet pagalvojau, kad mes lietuviškos muzikos scenoje nelabai turime tų kalėdinių tradicijų, todėl nusprendžiau parašyti savo dainą. Pagrindinis mano tikslas – kad jaunesnio amžiaus auditorija galbūt irgi susikurtų savo tradiciją ir šis kūrinys skambėtų kiekvieną jų gruodį“, – pranešime spaudai pasakoja Monika Marija.

Dainininkė sako, kad dainos „Vienas namuos“ atsiradimo istorija taip pat verta dėmesio. Norint išleisti šventinį hitą, tam dažniausiai reikia pradėti ruoštis dar vasarą, o čia gimė idėja išleisti ne vieną kalėdinę dainą, o visą mini albumą. Tačiau pamačiusi, jog iki šių metų švenčių spės pristatyti tik kelias dainas, sugalvojo, jog minėtasis albumas gims per kelerius metus, prieš kiekvienas Kalėdas išleidžiant po vieną-du kūrinius.

„Kalėdine nuotaika pradėjau „užsikrėtinėti“ dar rudenį, prisipirkdavau dubenį mandarinų, apsimaudavau šiltas kojines su elniukais, įsijungdavau kokį kalėdinį filmą, namus papuošiau lemputėmis... Tad į mano namus Kalėdos atėjo dar spalį. Ir kai manęs klausia, kuo šios dainos skirsis nuo kitų teminių dainų ar kuo jos ypatingos man, tai galiu atsakyti, kad jos labai artimos mano asmenybei, mano švenčių įsivaizdavimui“, – sako atlikėja.

Daina „Vienas namuos“ išleidžiama su vaizdo klipu, kuris taip pat atspindi Monikos Marijos kalėdines tradicijas. Ji teigia norėjusi kuo mažiau popmastikos, šventinių dekoracijų ir kuo daugiau jaukumo, todėl su muzikantais filmavosi jaukioje namų aplinkoje, mūvint šiltas vilnones kojines.

„Kadangi klipe nėra eglučių ir kitų kalėdinių atributų, dainą bus galima klausytis ne tik per Kalėdas, tikiuosi, jog žmonėms ji suteiks ne tik jaukumo, bet ir šilumos“, – sako Monika Marija.

Paklausta apie jos šeimos kalėdines tradicijas, dainininkė sako, jog daug jų neturi, nes scenos žmonėms šis metas visuomet būna itin darbingas. Tačiau yra dar keli ritualai, be kurių Monikos Marijos Kalėdos nebūtų tikros Kalėdos – tai kultinio filmo „Vienas namuose“ peržiūros, taip pat ir „Hario Poterio“ serijos, kurios siejasi su žiema. Kita tradicija – namai būtinai turi kvepėti mandarinais bei cinamonine arbata.

„O svarbiausia, be ko neįsivaizduoju didžiųjų metų švenčių – tai yra Šv. Kūčių vakaras su šeima. Kad ir kuriame pasaulio krašte bebūtume, visi grįžtame namo ir tai būna pati gražiausia metų pabaigos dalis“, – pasakoja dainininkė ir teigia, jog ši žiema jai išties ypatinga, mat daug laiko leidžia įrašų studijoje ir ruošia daugybę ypatingų dovanų savo gerbėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją