„Esu šiek tiek įsitempęs, nes šis vakaras – dedikacija mano naujam albumui, kuris man yra itin svarbus. Kai tapau nepriklausomu atlikėju, įkūriau savo leidybinę kompaniją, kuri ir išleido šią plokštelę. Psichologiškai man reikėjo tokio brandaus žingsnio ir jų buvo keletas. Vienas jų – pačiam surengti koncertą „Žalgirio“ arenoje, ką aš ir padariau. O kitas – pačiam išleisti savo albumą. Žinojau, kad šiuos dalykus padaręs ne dėl kitų, o dėl savęs, aš jausiuos pilnavertis“, – pasakojo D. Montvydas.

Jis teigia, jog tiek koncertų organizavimo, tiek albumų leidimo procesai bei užkulisiai jam puikiai žinomi, tačiau buvo smalsu visko imtis pačiam.

„Aš atsiprašau, kad taip pasakysiu, bet muzika man nėra masturbacija. Nenoriu savo muzika mėgautis kurdamas studijoje. Aš kuriu su mintimi, kad ja mėgausis tas, kas jos klausys. Tad buvo įdomu, ar man pavyks paleisti nereikalingus dalykus ir susikoncentruoti į klausytoją ar žiūrovą“, – sakė renginio svečias.

Paklaustas apie albumo bei būsimo koncerto pavadinimus, kurie žymimi skaitmenimis, D. Montvydas pasakojo, jog tai lyg skaičių magija: „1987 yra mano gimimo data, o 2057 gaunasi jei prie dabartinės datos pridėsime dar 35 metus. Tiek, kiek dabar man yra. Tas skaičius rezonavo net mano sapnuose, kad galbūt tai galėtų būti ir mano mirties metai“.

Netrukus įvyksiantis atlikėjo koncertas „Žalgirio“ arenoje žada būti išties įspūdingas, tačiau pats Donatas šiek tiek kuklinasi. Sako, jog jam nesinori planuojamo technikos kiekio akcentuoti labiau, nei prie renginio dirbančių žmonių talento.

„Tą vakarą dirbs 104 žmonės, kurie yra savo sričių profesionalai. Tai bus rekordinis koncertas daugeliu aspektų“, – džiaugiasi atlikėjas.

Toliau „Perklausų“ renginyje susirinkusiems gerbėjams buvo suteikta galimybė drauge su D. Montvydu pasiklausyti pirmųjų trijų albumo „1987“ kūrinių.

„Labai keista girdėti savo dainas, nes jautiesi truputį vaikiškai. Dabar atrodo, kad ir kažką pakeist reiktų dainose, ir dainavimo maniera gal ne ta...Tai aš labai kritiškai žiūriu. Kaip, būna, aktoriai sako, kad negali žiūrėti filmų, kuriuose vaidino, aš taip pat negaliu klausytis savo dainų. Nebent iš pagarbos sau“, – juokiasi D. Montvydas.

Kalbėdamas apie kūrinį „Kai nieko kito nelieka man“, Donatas papasakojo apie praėjusių metų koncerte prie jo tuo metu prisijungusį tėtį.

„Tai toks gyvenimo dalykas. Žinojau, kad tai prisiminsiu visą gyvenimą. Man net šiurpas nueina. Kartais padarai dalykus, kad ir kokie jie bebūtų sunkūs. Tai buvo daugiau, nei muzika, tai buvo TAS momentas. Tuo metu man neegzistavo nei vienas žiūrovas. Mes beveik neatviraujam, labai retai pasimatom. Mūsų labai keisti santykiai. Supratau, kad tik muzikos pagalba, tik tokiu būdu aš galiu su juo komunikuoti“, – atviravo Donatas.

Taip pat vakaro metu atlikėjas papasakojo ir apie kitų albumo „1987“ dainų atsiradimo istorijas, duetą su Džordana Butkute ir žinojimą, jog ateityje laukia dar ne viena stipri premjera. Visą interviu su D. Montvydu galite pamatyti straipsnio viršuje.

Akimirkos iš renginio:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)