„Visi klausia – kaip tu pagimdei du vaikus ir atrodai geriau, nei negimdžiusios. Tiesiog užsiprogramuoji smegenyse, kad turi atrodyti, kaip nori. Ir nėra jokių pasiteisinimų“, – pokalbį pradėjo Greta.

Dar pokalbio pradžioje garsios moters buvo paprašyta paatvirauti apie santykius su vyru. Tiesa, G. Lebedeva tik patvirtino, kad jųdviejų santykiai išties puikūs.

„Nuoširdžiai pasakius, pykstamės labai retai. Labai suėjo mūsų charakteriai, viskuo dalijamės, norime, kad kiekvienam iš mūsų būtų gerai. Stengiamės, kad kiekvienam būtų lengviau, vienas kitam padedam, tų pykčių nėra, – atviravo sporto trenerė. – Nuo visuomenės mes nieko neslepiam. Po vestuvių buvome labiau atitrūkę nuo viso šou pasaulio, nuo visų laidų ir straipsnių – norėjosi ramybės. Kai 10 metų visada esi matomas, lipi ant scenos, tai norisi ramybės, o motinystė man atnešė ramybę. <...> Kai gimė pirmas vaikas, buvau euforijoje. Man viskas buvo paprasta – manau, tai buvo psichologinis nusiteikimas. Nebuvo šoko, nebuvo noro kuo greičiau grįžti į sceną.“

Gretos Lebedevos ir Aleksandro Kazakevičiaus atostogos Egipte

Prieš dešimtmetį dainininkės karjerą pristabdžiusi Greta į grupę „Kitokios“ tikino patekusi netikėtai, o istorija verta atskiro pasakojimo.

„Aš buvau šokėja – nebuvau dainininkė. Šokdavau kartu su Asta Pilypaite, su Vaidotu Valiukevičiumi, kuris tuomet vadinosi Milano. Ir kartą gavau pakvietimą – buvo renkama merginų grupė. Galvojau, kad renkama merginų šokių grupė. Nuėjau į tą atranką – su kedais, treningais, o ten merginos išsipuošusios, su aukštakulniais, su suknelėmis. Pagalvojau, kad gal ne čia patekau, paklausiau, kaip jos planuoja šokti taip apsirengusios. Jos atsakė, kad čia reikės dainuoti, – šypsojosi Greta. – Buvo apie 100 merginų ir nei vienai nieko nesakė, o kai pasirodžiau aš, man pasakė – „tu finale“. Buvo labai smagus laikotarpis – gyvenime nieko nenorėčiau keisti. Daug smagių emocijų, akimirkų, bet laikas ėjo ir reikėjo kažko kitko. Aišku, kai kurios scenoje būna daugybę metų, bet man jau norėjosi kažką pakeisti.“

Kartu su Indre Burlinskaite grupėje dainavusi ir gerbėjus scenoje linksminusi moteris tikino, kad komentarai jų neįžeisdavo, nors jų pasitaikydavo įvairių.

„Mūsų su Indre niekas neįžeisdavo. Mes neimdavom į galvą. Mes darėm savo darbą, uždirbome pinigus ir viskas. Žmonės eidavo į koncertus, reiškia to reikėjo. Būdavo smagu. Vėliau tas darbas naktimis truputį vargino, bet tai vistiek buvo faina, – sakė moteris. – Mums su Indre abiem atėjo tas momentas, kai norėjosi tų pokyčių, norėjosi gyventi ramiau. Nebenorėjome skandalų – abi su Indre panirome į sportą. Tai buvo kita sritis, kuri ėmė labiau patikti ir mes nusprendėme nebedainuoti.“

Taip G. Lebedeva atsidūrė profesionaliame sporte. Dabar sporto trenere ir mitybos konsultante dirbanti moteris teigė, kad šis darbas jai labai patinka.

„Visą gyvenimą buvau sportiška. Buvo prasidėjusi tokia banga bikini fitneso varžybų. Mane labai sudomino, sudalyvavau jose – nuo to laiko atsirado didelė meilė sportui. Tuo metu bikini fitnesas buvo kitoks – tai buvo gražios mergaitės iš pliažo, kurios turėjo gražias figūras. Dabar yra kitaip – svarbu raumenys ir kiti dalykai. Jei sakytų dalyvauti dabar, sakyčiau tikrai ne, – kalbėjo Greta. – Manau, kad trenerė turi būti pavyzdžiu. Mano klientės pasiekia tikrai labai gerus rezultatus.“

Pasiteiravus, dėl kokių priežasčių į ją dažniausiai kreipiasi moterys, G. Lebedeva teigė, kad dažniausiai problemos būna kompleksinės – ne tik antsvorio problemos.

„Manau, kad yra visuma. Kai dirbau sporto klube, tai ateidavo moterys su savo gyvenimo problemomis – ne tik išvaizdos. Kaip trenerė turėdavau išklausyti, patarti, tuo pačiu vesti treniruotes. Iš tiesų buvo nelengvas darbas psichologiškai. Bet mes įveikdavome visas bėdas ir tie pokyčiai iš tiesų įvykdavo. Aš jas drąsindavau, sakydavau, kad nebijotų pokyčių. <...> Moterys dažnai sako – mėgstu sūrelius, bandeles, bet noriu numesti 20 kg. Kaip man tai padaryti? Sakau, tai gerai, gali suvalgyti tą sūrelį, bet turėsi minti dviratį valandą. Atšoka fantazija ir jos nebenori tų sūrelių. Yra moterų tipas, kurios geriau stipriai apribos maistą, bet mažiau sportuos. O aš geriau valgysiu viską, bet arsiu kaip arklys“, – juokėsi pašnekovė.

Greta baigė dvejas bakalauro studijas – moteris laidoje tikino, kad mokytis jai labai patinka. Negana to, ji svarsto ir apie dar vieną mokslo kryptį.

„Esu baigusi informacines sistemas, dabar baigiau fizinį ir sveikatos ugdymą. Dar turiu trenerių licenziją – noriu kažko dar, iš visai kitos srities, pavyzdžiui, reklamos marketingo“, – pasakojo garsi moteris.

Su garsia nuomonės formuotoja Indre Burlinskaite-Vaisieta Greta pažįstama jau labai seniai. Geriausia drauge Indrę vadinanti moteris teigė, kad jos niekada nėra susipykusios – įdomi ir jųdviejų pažinties su vyrais istorija. Delfi primena, kad interviu su G. Lebedeva buvo filmuojamas dar nežinant, kad I. Burlinskaitė serga ketvirtos stadijos kraujo vėžiu.

„Su Indre kaip sulipome prieš 15 metų, taip ir neatlimpam. Aišku, mūsų kasdienybė mus truputį išskyrė – anksčiau mes kartu praleisdavome 90 procentų dienos. Paskui buvo šioks toks šokas – pas mane atsirado šeima, ji išsikraustė į kitą miestą. Bet turi būti šalia tavęs toks žmogus, kuriam gali pasipasakoti, pasiguosti. Net ir šiandien prieš atvykstant čia nusiunčiau jai selfiuką ir paklausiau, kaip atrodau. Ji nėra manęs nuvylusi, nesame niekada susipykusios, – pasakojo Greta. – Mes abi esame labai diplomatiškos, nekonfliktiškos, mūsų charakteriai pakankamai panašūs. Indrė mane supažindino su mano vyru, aš ją supažindinau su Liudu. Mano dabartinis vyras atėjo į mūsų koncertą, o Indrė jį pažinojo – supažindino mane. O aš pažinojau Liudą. Tai jie buvo piršliai pas mus, o ir mes turėjome būti piršliais pas juos vestuvėse, bet nebuvome, nes buvau ką tik pagimdžiusi.“

Renginio akimirka

Greta atskleidė ir vieną didžiausią savo baimę – ji tikino bijanti mirties.

„Gyveni laimingą gyvenimą ir nori toliau jį tęsti. Kartais pagalvoji, kad viskas gali greitai nutrūkti. Tas momentas, ta akimirka, kai apie tai pagalvoji, yra labai baisi. <...> Būna, išgirsti kažkokią žinią negerą – pagalvoji, kaip viskas trapu. Galbūt apie tai reikia tiesiog nemąstyti ir viskas. Bet tos akimirkos užeina, nežinau, kodėl. Manau, reikia mažiau „Žinių“ žiūrėti. Aš mamai taip sakau – ten vien neigiamos emocijos, – kalbėjo trenerė, kurios buvo paklausta ir apie didžiausius gyvenimo tikslus. – Užauginti savo vaikus labai gerais žmonėmis, išauklėti juos, kad būti dori piliečiai. Man puikus pavyzdys buvo mano tėvai. <...> Antrasis vaikas žymiai paprasčiau auga, daug lengviau, į viską paprasčiau žiūriu.“

Pasak pašnekovės, tėtis vaikų gyvenima vaidina didžiulį vaidmenį. Jei jis yra namuose, Greta pasakojo galinti mirkti vonioje, skaityti knygą ar užsiimti savo veikla.

„Pavyzdžiui dabar dukra su tėčiu išvažiavo į treniruotę. Jiems abiem labai patinka treniruokliai, patinka stebėti darbą. Nuo pat mažų dienų jie mato sportą. Ir namuose, ir per varžybas nusiveži – man labai patinka“, – šypsojosi Greta.

Gretos Lebedevos šeimos kelionė į Kroatiją ir Veneciją

Savo išvaizda kruopčiai besirūpinanti moteris teigė, kad atrodyti gerai jai tikrai svarbu – ne tik dėl darbo, bet ir dėl savęs.

„Man išvaizda yra labai svarbu. Net ir patekti į merginų grupę tikrai padėjo ir išvaizda. Aš esu miela ir patinku žmonėm. Man tai padeda. <...> Manau, kad treneris turi būti pavyzdys – išvaizda, gyvenimo būdu. Bet apskritai tai turi būti visuma. Negali būti tik pripūsta gražuolė. Bet kiekvienas esame savo gyvenimo kalvis – kokia norėsi būti, tokia ir būsi, kaip norėsi atrodyti, taip ir atrodysi, kiek norėsi baigti mokslų, tiek baigsi. Kažkam yra gerai nesimokyti, būti išlaikytinei ar labai daug dirbti, siekti karjeros. O man visame kame turi būti viduriukas. Ir esu planuotoja“, – šypsojosi Greta.

Nebuvo išvengta klausimų ir apie padidintą krūtinę ar kitas plastines operacijas.

„Mano krūtinė buvo visada – tai yra genai. Kodėl visi sako, kad esu kažką pasidariusi? Nieko nedariau. Po gimdymų buvo truputėlį baimių, bet viskas gerai. Pas mus, be visa ko, yra ir genetika. Vieni tą turi, kiti neturi. Pavyzdžiui, aš turiu plaukus, turiu krūtinę – ir mano plaukai nėra priauginti, nes dar iškyla ir tokių klausimų. Prižiūriu save ir tiek, – tikino G. Lebedeva. – Jokių operacijų, jokių korekcijų nėra. Pažiūrėk, net pykčio raukšlė yra. Tik visokie veido drėkinimai, amino rūgštis – lengvos procedūros. Mano lūpos – kaip buvo, taip yra. Jokių plastinių operacijų tikrai nesu dariusi – prieš kelis metus esu koregavusi lūpas, tik tiek. Man patinka natūralumas.“

Greta papasakojo ir apie tai, kaip su dabartiniu vyru Aleksandru tapo pora. Jau kiek anksčiau pokalbyje sporto trenerė atskleidė, kad ją su profesionaliu sportininku, olimpiečiu supažindino Indrė Burlinskaitė.

„Jis man ilgai rašė ir kvietė į pasimatymą. Bet aš į pasimatymus nevaikščiojau, man nereikėjo, turėjau daug veiklų. Pamenu, buvau namuose ir sakau: o, mano pažįstamas, pažiūrėk koks šaunuolis, laimėjo bronzą olimpiadoje. Bet jokių intensijų neturėjau. Tačiau sportas mus suvienijo – mes sustikome viename sporto renginyje. Jis teisėjavo, aš buvau dalyvė. Jis kabino man medalį, akys sužibėjo, kažkokia aistrelė užsižiebė ir aš kitą dieną nuėjau su juo papietauti. Aš jame pamačiau gerą žmogų. Jis yra labai geros širdies. Jis nuoširdus, visada padeda – mane tuomet tas labai sužavėjo. Ir tas sportinis kovotojo charakteris. Susižadėjome po trijų mėnesių. O susituokėme po trejų metų – dar truputį pagyvenom. <...> Jis užkariavo mano širdį. Kai pasipiršo, man buvo 24-eri. Supratau, kad man tinka tas žmogus, norisi būti kartu, kažką kurti – nebuvo baisu“, – tikino „Nepatogių klausimų“ viešnia.

Šeima Gretai svarbiausia – tai pokalbio metu ji pakartojo ne kartą. O puikius santykius su vyru padeda išlaikyti tarpusavio supratimas ir besąlygiškas palaikymas.

„Santykiuose labai svarbu diplomatiškumas, vienas kito palaikymas – ypatingai, kai atsiranda vaikai. Reikia, kad pasakytų, jog viskas bus gerai, kad padėtų – ta pagalba tikrai reikalinga. Moterims sakau – nebijokit prašyti pagalbos. Jei neišeina iš vyro, paprašykit mamos, draugės, auklės. Santykius turi kurti pats – pora turi būti komanda, geriausi draugai. Man vyras yra geriausias draugas, – pasakojo laidos viešnia. – Pogimdyvinės depresijos neturėjau – jutau tokią laimę, kad neįsivaizduoji. Kai gimė sūnus, buvau tokioj euforijoj – matyt, aš to labai norėjau, laukiau. Gimus vaikams tapau truputį švelnesnė, nors manau, kad esu griežta mama. Tačiau teisinga. Reikia nubrėžti ribas, kad problemų nebūtų vėliau. Antrasis nėštumas buvo sunkus, fiziškai buvo labai sunku. Jau galvojau, kad mano formos niekada negrįš.“

Tačiau Gretos kūno formos liko tokios, kokios buvo. Pasiteiravus, kokius patarimus duotų mamoms susilaukusioms atžalų ir trokštančioms atrodyti nepriekaištingai, sporto trenerė šypsojosi – „parašykite man“.

„Maitinau vaiką pati – nepamirškime, kad tai į dieną sudegina apie 500 kcal. O ir apskritai auginti vaiką yra geriausia dieta. Judėjau, sportavau, sveika mityba – manau, šiek tiek prisižiūrėti kiekviena moteris turi. Nėštumo metu nereikia valgyti už du“, – šypsojosi G. Lebedeva.

Visą pokalbį su Greta Lebedeva-Kazakevič galite pamatyti Delfi TV laidoje „Nepatogūs klausimai“, vaizdo įrašas – straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją