Neseniai Nombeko Augustę buvo galima išvysti nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose, čia mergina kartu su G. Masalskiu vedė atrankas, kuriose puikiai pasirodė. Laidoje ji pasakojo, kad labai džiaugėsi gavusi išskirtinę progą išbandyti vedėjos rolę, vis dėlto norėtų, kad žmonės ją atpažintų kaip atlikėją.

„Bet suprantu, kad žmonėms tai yra nelabai įmanoma, kadangi mano muzikinė karjera nėra stipriai pažengusi. Tačiau tikrai nesijaučiu blogai, kad manęs kažkas dar nežino, ar nepakankamai žino. Kai bandau pati sau atsakyti, atlikėja ar vedėja esu, galiu sakyti, kad esu atlikėja. Tačiau žinau, kad žmonės tuo netiki dar šiuo metu, mato nepakankamai darbo viešumoje, pagal kurį galima būtų nuspręsti, išleistų dainų“, – šypsojosi Nombeko Augustė.

Atlikėja pasakojo, kad klausytojai šiuo metu gali išgirsti bene prieš tris metus išleistas dvi jos solines dainas ir pastarąsias, kurios sukurtos su Jessica Shy. Paklausta, ar nemano, kad tapo populiari tik tada, kai įrašė kūrinius su bičiule, Nomebo Augustė neslepia – žinomumui įtakos tai tikrai turėjo.

„Manau taip, nes, žmogus turi daug fanų, publiką, kuri jos klauso. Tikrai nebūtų išgirdę tų dainų tiek žmonių, jei jų neatliktų ir Jessica. Už tai esu jai labai dėkinga“, – teigė pašnekovė.

Laidoje buvo domėtasi, kaip Nombeko Augustei sekėsi būti visiškai kitame – vedėjos, o ne atlikėjos amplua. Mergina pasakojo negalinti teigti, jog turėjo daug patirties „Eurovizijos“ scenoje, nes atrankose prieš kurį laiką buvo pasirodžiusi tik poroje laidų. Tiesa, ji pastebėjo, kad vedant laidą jautė mažiau nerimo nei dainuojant.

„Šnekėdama ant scenos jaučiuosi saugiai, labai smagu, kai gauni iš publikos reakcijų. Labiausiai patiko, kad suklydus laidose, kurios filmuojamos netiesiogiai, visi kartu su tavimi pradeda juoktis. Pastebėjau, kad tiesioginės laidos labai skiriasi nuo netiesioginių, pastarosiose neturi galimybės klysti. Tiesiog negali, nes niekas nieko neperfilmuos, nesustabdys.

Po pirmos laidos nebuvau nusivylusi savimi ar rezultatais, bet visą scenarijų buvau tikrai išmokusi. Ne atmintinai, bet arti to. O kitose laidose stengiausi jau prisiminti ne tai, kas parašyta scenarijuje, bet idėją. Tai man labai patiko“, – teigė Nombeko Augustė.
Nombeko Augustė, Giedrius Masalskis

Tiesa, mergina teigė dėl vedimo gavusi ir vieną pastabą, buvo pastebėta, jog pirmą laidą ji vedė ramiai, o antroje pradėjo per daug gestikuliuoti.

„Stengiausi tai sumažinti, bet dabar, kai žiūriu laidas pastebiu, kad nėra nei sekundės, jog stovėčiau visiškai vietoje. Visą laiką judu. Nežinau, man taip vaibelis atsirado, taip buvo smagiau, padainuodavau, pašnekėdavau kažką tuo pačiu“, – juokėsi pašnekovė.

Buvo pastebėta, kad nacionalinė „Eurovizijos“ atranka buvo pirmas projektas, kuriame Nombeko Augustė pasirodė kaip vedėja, teirautasi, kaip jauniems žmonėms pavyksta patekti į televiziją.

„Dalyvavau LRT televizijos projekte „Matau tave“, kuris buvo susijęs su neigiamu požiūriu į patyčias, vaikų susivienijimą, vieni kitų palaikymą. Jo metu reikėjo išversti užsienio šalyje parašytą dainą į lietuvių kalbą. Man pasiūlė sudalyvauti projekte, aš perrašiau kūrinį, sušokau šokį, nufilmavome klipą.

Po šio projekto mane pastebėjo Audrius Giržadas, susisiekė su Jonu (Jonu Nainiu – aut. past.), tuo metu aš pati buvau Norvegijoje. Jonas parašė, kad Giržadas nori pažiūrėti, kaip man sekasi vesti „Euroviziją“, paklausė, ar galiu atvaryti pirmadienį į pirmą repeticiją. Buvo labai smagu, nemeluosiu, bet nepuoselėjau daug vilčių, galvojau, kad vyksta masinė žmonių atranka. Iš anksto nenusiteikiau, atvykau į pirmą bandymą prie greenscreeno, tikėjausi, jog viena paskaitysiu tekstą ir jie nuspręs, bet kartu su manimi tą kartą kalbėjo ir Giedrius. Vėliau pranešė, kad mane patvirtino“, – pasakojo Nombeko Augustė.

Pažintis su Giedriumi Masalskiu

Paklausta, kaip įvyko pažintis su G. Masalskiu ji pasakojo, kad tuo metu, kai vyko atranka, pamatę vienas kitą jie paspaudė rankas, visi skubėjo, turėjo įvairių reikalų, todėl nebuvo laiko ilgai kalbėtis.

„Mes tiesiog atsistojome prie to greenscreeno, paskaitėme scenarijų ir viskas. Tą kartą tikrai žodis į žodį buvau viską išmokusi, nors tai ir nebuvo pirmas kartas, anksčiau anglų kalba esu vedusi tokias laidų konvencijas. Dėl žodyno lengviau kalbėti lietuviškai, bet su anglų kalba pajaučiu kitokį vaibelį, kažkokia nauja asmenybė atsirado, prasidėjo prikoliukai, pajuokadavau.

Kai kalbu labai daug šypsausi, todėl atrankoje pirmas komentaras buvo, kad nereikia stovėti taip išsiviepusiai, nes nesimato akių. O nerimo, kad Giedrius stovi šalia, nebuvo. Labiau džiaugiausi, nes galvojau, kad pirma tokia patirtis ir iškart vedu su žmogumi, su kuriuo stovėčiau ant pagrindinės scenos. Manau, kad tik į naudą buvo tas pirmas blynelis“, – juokėsi Nombeko Augustė.
Nombeko Augustė ir Giedrius Masalskis

Laidos vedėjas Rolandas Mackevičius pasiteiravo, ar su G. Masalsiu Nombeko Augustei pavyko susidraugauti, nejautė įtampos, jog laidoje pasirodo su vyresniu kolega, kuris gali nuvertinti jaunesnę partnerę. Pašnekovė teigė su tokiomis situacijomis nesusidūrusi, priešingai, jis visada prieš tiesioginį eterį nuramindavo, todėl mergina jautėsi saugi.

„Jis prieš kiekvieną filmavimą pasakydavo, kad viskas bus gerai. Nors atrodė, kad nesijaudinu, bet mano jaudulys pasireikšdavo aktyvumu. Tai būna dažnai, energija sukyla iš nieko.

Su juo nebuvo kalbos apie tai, kokiai reikėtų ir nereikėtų būti ant scenos. Nesureaguoju į tokius žodžius kaip: „Viskas bus gerai, nesijaudink“, bet kai šis žmogus kiekvieną kartą pasakydavo: „Viskas bus gerai, nufilmuosime, viskas bus fainai“, pasijausdavau saugiai“, – teigė Nombeko Augustė.

Tiesa, tuo metu, kai atlikėja vedė nacionalines „Eurovizijos“ atrankas, G. Masalskio žmona Asta Stašaitytė viešai parašė daug diskusijų sukėlusį įrašą apie televizijos laidų vedėjo lytinę orientaciją, judviejų skyrybas. Laidoje buvo klausta, ar Nombeko Augustė apie tai kalbėjosi su savo kolega.

„Ne, neklausiau. Manau, tai yra ne mano reikalas, todėl, jei žmogus nenori apie tai kalbėti ir bendrauti, be šansų, kad bus kalbėta ta tema. Tiesa tai ar ne, nesvarbu. Nežinau, kodėl žmogus turėtų dalintis tokia informacija viešai. Tai yra vienintelis dalykas, kurio aš nesuprantu“, – teigė žinoma mergina.

Panašu, kad atlikėjos apsirodymas „Eurovizijos“ atrankose daug kam įsiminė, laidos žiūrovai klausė, su kuo Nombeko Augustė turėjo permiegoti, kad gavo tokį darbą. Sulaukusi šio klausimo ji nepasimetė, svarstė, ar Lietuvoje būtina taip elgtis norint kažką pasiekti.

„Nėra neįmanoma, jei nori kažką pasiekti būtent tokiomis priemonėmis, bet manau, bet skiriasi kiekvieno žmogaus prioritetai. Aš nelįsčiau į tokį reikalą. Nebuvo miegota.

Svarsčiau, kaip čia taip išvis atsitiko, kad vedžiau „Euroviziją“. Galbūt tam įtakos turėjo mano manifestacija, kažkiek yra įdirbio, bet aš tikrai labai nuoširdžiai manau, kad esu sėkmės žmogus. Man tikrai sekasi“, – trumpai atsakė ji.

Dainuoti nori dėl svarbios priežasties

Tiesa, atlikėją dabar dažnai galima scenoje pamatyti ir su Jessica Shy. Nombeko Augustė teigė, kad dainavimas jai sukelia didesnį malonaus adrenalino kiekį, todėl ateityje norėtų daugiau koncertuoti.

„Kai tu užlipi ant scenos, žmonės suteikia energijos pliūpsnį. Nėra geresnio dalyko, nėra geresnio jausmo. Būtent dėl to aš noriu būti atlikėja“, – teigė mergina.

Ji pasakojo, kad netrukus jos gerbėjai galės išgirsti ir naują dainą, kuri jau yra ir įrašyta, nufilmuotas vaizdo klipas.

„Liko tik padirbėti su aranžuote ir viskas bus paruošta. Turėjau labai ilgą, labai spalvingą kelią per muzikinius stilius. Pavyzdžiui, jei kas nors atsidarytų mano parašytų dainų playlist‘ą, būtų galima sudėlioti albumus dešimčiai skirtingų artistų.

Labai ilgai ir daug ieškojau, bet galiausiai grįžau prie to, ką norėjau daryti ir anksčiau, tik kursiu aktyvesnę muziką. Turėjau tamsesnį etapą, iš jo išlipau. Tuomet sukūriau dainą, kuri iš pradžių labai juokingai skambėjo po to, ką kūriau prieš ją, bet pastebėjau, kad ir draugams tas gabalas juokingas, veža. Pradėjau rašyti muziką, kuri siejasi su sena lietuvių estrada, turi Gyčio Paškevičiaus, Astos Pilypaitės skambesį. Pagalvojau, kad galima minimaliai jo palikti, bet labiau nueiti į edgy. Taigi, nauja daina bus labiau svajinga, greita, iš to šviesaus laikotarpio pradžios“, – apie naujus planus pasakojo Nombeko Augustė.

Paklausta, ką mergina įvardytų kaip sunkų laikotarpį, ji teigė, kad buvo metas, kai dainos skambėjo liūdnai, sunkiai. Dabar ji teigė norinti, kad klausytojai jaustų tik geras emocijas.

„Tiek ir tekstai, tiek ir muzika buvo sunki, su minoriniais sintezatoriais, max heavy būgnais. Supratau, kad tamsi muzika nedžiugina, noriu, kad žmogus neišsineštų kažkokio blogo jausmo iš to, ką išgirdo“, – teigė mergina.

Palygino „Lietuvos balsą“ ir „X Faktorių“

Laidos metu buvo pastebėta, kad ji sėkmę išbandė ir muzikiniuose projektuose „Lietuvos balsas“ bei „X Faktorius“. Paklausta, kuris iš jų suteikia daugiau galimybių dalyviui, Nombeko Augustė ilgai nesvarstydama atsakė, jog labiau mėgavosi stovėdama „X Faktoriaus“ scenoje.

„Balse“ nuėjau iki finalo o „X Faktoriuje“ teko padainuoti du kartus, po antros laidos iškritau. Manau, jei būčiau gera dainininkė, tikrai būčiau nuėjusi toliau, todėl jokio pykčio ir kaltinimo nėra likę, bet man ir „Lietuvos balso“ konceptas labiau patiko, live band‘as, scenos dizainas, dekoracijos. Visa tai, kaip tai atrodo, labiau patiko nei „F faktoriuje“. Mano mokytojas buvo Leonas Somovas, tai irgi patiko, žmogus atsipalaidavęs, stengėsi manyje nieko nekeisti, davė daugiau patarimų“, – pastebėjo pašnekovė.

Po muzikinio projekto ji pasakojo kurį laiką palaikiusi ryšius su Leonu Somovu, norėdama gauti jo komentarų apie atliekamą muziką ji siųsdavo savo kūrinius.

„Siunčiau, kad gaučiau patarimų, žinočiau, ką galėčiau padaryti geriau, kur galima patobulėti. Tikrai nesiunčiau su ta mintimi, jog kartu dirbsime kartu“, – pasakojo mergina.

Ji teigė, kad sukūrusi dainą ją visada parodo muzikantams, vėliau leidžia įvertinti ir savo draugams.

„Tiesiog nusiunčiu nuorodas chebrai, kada jie gali, tada paklauso, surašo, ką galvoja. Anksčiau būdavau tokios nuomonės, jog tai, ką pasako prodiuseris, taip ir yra, o dabar manau, kad galima pabandyti įtikinti, parduoti“, – teigė Nombeko Augustė.

Atlikėja laidoje papasakojo, jog aštuonis metus mokėsi ir vokalo subtilybių, anksčiau atliko klasikinius operos kūrinius.

„Po aštuonių metų operinio dar du metus dainavau pusiau operinio stiliaus dainas, bandžiau išlaviruoti tarp džiazo studijų ir operos. Tuomet supratau, kad tai yra du skirtingi pasauliai, atliekant tą muziką, iš mano kūno išeina du skirtingi balsai. Kadangi vėliau pradėjau mokytis džiazo, šio žanro muziką pasirinkau atlikti ir toliau“, – pasakojo Nombeko Augustė.

Daina su Jessica Shy padėjo išpopuliarėti

Laidoje atlikėjos gerbėjai domėjosi, kaip ji susipažino su Jessica Shy. Nombeko Augustė pasakojo, kad viena kitą merginos atrado šokių aikštelėse, taip vėliau gimė ir graži judviejų draugystė.

„Paskui pradėjome kartu leisti laiką, rašėme dainas, nors jų nėra tiek jau daug ir parašyta. Aš mėgstu žmones, kurie savęs visiškai nevaržo, svarbu, kad jis jaustųsi gerai. Aš tokia šokėja, kuri daug energijos ir visą širdį sudedu į šokį. Pasirodė, kad Jessica visiškai taip pat elgiasi, nežinau, ar be tų šokių būtų pasiekta, kas yra pasiekta šiuo metu“ , – juokėsi Nombeko Augustė.

Mėnesį laiko merginos gyveno viename bute, atlikėja pasakojo, kad per tą laiką nutiko daug juokingų įvykių.

„Labai mėgstu guminukus, tokias mėlynių skonio lazdeles. Pamenu, atsiguldavome ir žiūrėdavome prieš miegą kokį nors serialą. Aš visada nulūždavau valgydama guminukus. Jessica tuo metu jau irgi sėdėjo lovoje, pamenu, aš pasikėliau, atidengiau antklodę, o ant veido man laikėsi guminukas, buvo labai juokinga.

Su tais miegojimais daug linksmų akimirkų buvo. Pamenu, kažkada buvau apsistojusi pas bičiulį gitaristą. Jis grįžo namo iš draugės gimtadienio ir rado mane nulūžusią prie teliko. Buvo įjungtas indiškas serialas, lovoje numestas guminukų pakelis, prie pat veido ir veipukas“, – juokėsi istorijas prisiminusi atlikėja.
Jessica Shy, Nombeko Augustė

Paklausta, kaip su Jessica Shy sukūrė greitai išpopuliarėjusią dainą „Tyliai pakuždėk“, Nombeko Augustė prisiminė, kad pavadinimą kūriniui sugalvojo žvilgtelėjusi į savo senus užrašus, o dalis jo žodžių gimė vos per kelias minutes.

„Prisimenu, kad labai juokingai rašėme antrą dainos dalį. Mums pabodo sėdėti tamsioje studijoje, lauke tuomet saulė švietė, norėjome išeiti pasivaikščioti, todėl antrą dalį per penkias minutes parašėme. Žodžiai tiesiog sumesti, sudėjome, kas rimavosi. Galiausiai supratome, kad faina dainos prasmė, gerai skambėjo“, – teigė atlikėja.

Užaugino seneliai, nesutarė su močiute

Nombeko Augustės gerbėjai domėjosi ir kokia yra merginos kilmė. Laidoje atlikėja pasakojo, kad jos mama yra kilusi iš Lietuvos, o tėtis iš Pietų Afrikos. Pašnekovė pasakojo, kad ateityje svajoja ir apie dvigubą pilietybę.

„Manau, gal reikėtų apie tai pagalvoti. Norėčiau Amerikos pilietybės, nes joje gyvena teta, kada nors galbūt pasilikčiau ten ilgiau, o priklausytų turbūt Pietų Afrikos pilietybė, nes tėtis kilęs iš tų kraštų. Bendrauju su savo broliu iš tėčio pusės. Neseniai sužinojau, kad mano vardas yra kilęs iš kažkokio klano.

Labai daug detalių nežinau, bet esu sau pažadėjusi, kad skrisiu į Pietų Afriką su tikslu, kad aplankyčiau ten gyvenantį brolį, jo šeimą, tėčio kaimą, nes jis ten parskraidintas ir yra palaidotas“, – pasakojo Nombeko Augustė.

Mergina teigė, kad turi ir antrą brolį, kuris gyvena JAV, tačiau su juo bendrauja mažiau, vis dėlto ateityje norėtų susitikti.

„Jis gyvena kartu su savo mama tarp Niujorko ir Bostono, bet kokiu atveju įdomu, kaip žmonėms gyvenime sekasi, norėčiau su jais pasimatyti bent vieną kartą, nes vis tiek kraujo ryšys sieja“, – pasakojo atlikėja.

Paklausta, ar buvo susidūrusi su nemaloniomis situacijomis, susijusiomis su patyčiomis dėl jos odos spalvos, Nombeko Augustė pasakojo, kad niekada nėra patyrusi smurto, vaikystėje turėjo nemažai draugų.

„Tiktai yra buvę komentarų, bet labai sunkaus tyčiojimosi niekada nepatyriau. Aš buvau labai aktyvus, laimingas vaikas, niekada nesijaučiau vieniša, turėjau draugų, su jais galėjau lakstyti, pasibarti, todėl niekada ir negalvojau, kad mano odos spalva kitokia nei kitų vaikų“, – atvirai kalbėjo atlikėja.
Nombeko Augustė

Tiesa, vis dėto paauglystėje jai teko susidurti su skaudžia mamos netektimi. Nombeko Augustė pasakojo, kad ją augimo močiutė su seneliu, todėl paauglystė buvo sudėtingas laikotarpis, kurį lydėjo ir nesutarimai su artimaisiais.

„Tikrai nebuvo lengvas laikotarpis, nebuvau supratusi, suvokusi visus mirties procesus, manau, kad su mielu noru būčiau apsilankiusi pas kažkokius specialistus, kad pasikalbėčiau, kaip priimti tą faktą. Esu be galo dėkinga, kad nepatekau į vaikų namų sistemą, nes seneliai prisiėmė už mane visą atsakomybę.

Tačiau tarp močiutės ir manęs yra 56 metų skirtumas. Skyrėsi požiūriai, visas pasaulio matymas, todėl labai sunkiai susikalbėdavome. Buvau maištingas vaikas, su manimi buvo sunku susitarti, visą laiką darydavau kaip noriu ir pasiekdavau savo rezultatų. Tačiau dabar santykiai pagerėjo“, – šypsojosi mergina.

Ji atvirai prisipažino, kad atsikalbinėdavo močiutei, jos neklausė iki to laiko, kol ji neišsikraustė.

„Kai ji išsikraustė, santykiai iš karto pagerėjo, o dabar kuo toliau, tuo nuostabiau susišnekame ir bendraujame. Ji džiaugiasi dėl manęs, išmokome viena kitą pagirti ir palaikyti. Labai smagus šis momentas. Norėčiau padėkoti jai už visas pastangas, kurias įdėjo auginant mane. Įsivaizduoju, kaip sunku buvo tai daryti, norėčiau padėkoti už nepasidavimą“, – laidoje teigė Nombeko Augustė.

Merginos buvo pasiteirauta ir apie romantinius santykius, ji pasakojo šiuo metu turinti vaikiną, kuris gyvena užsienyje.

„Jis nesusijęs su muzika, mes sutikome biliardo klube, vėliau jis man parašė. Mano vaikinas – prancūzas, gyvenantis Norvegijoje, toks keliauninkas po pasaulį“, – teigė Nombeko Augustė ir pridūrė, kad ateityje jos svajonės yra susijusios su laime, tikisi, kad ir toliau galės eiti savo muzikiniu keliu, tobulėti ir dažniau pasirodyti ant scenos.

Visą pokalbį su Nombeko Auguste galite pamatyti vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio viršuje.