Delfi laidoje „Nepatogūs klausimai“ Soliaris prisiminė neseniai Kaune įvykusį jo ir bičiulių Dominyko Ježerio-OG Version bei Marijaus Adomaičio-Ten Walls koncertą. Anot Soliario, tai buvo šou, kurį rengė didelė profesionalų komanda.

„Rinkomės viską, kas geriausia, tikslas buvo ne uždirbti, bet gerai pasirodyti. Kai padirbi su tokiais atlikėjais, kurie investuoja į savo pasirodymus, nenori daryti blogiau, todėl arba darai geriau, arba nedarai“, – prisiminęs savo patirtį Egidijaus Dragūno koncertų metu pasakojo Soliaris.

Vizualizacijas „Euforijai“ kūrė bene devyni žmonės, anot Soliario, jie visą mėnesį nuo ryto iki vakaro dirbo, stengėsi priimti geriausius sprendimus. Atlikėjas pasakojo, kad kūrybinis procesas buvo labai sudėtingas, o sąmata nuo pradinės, kuri siekė 50 tūkst., gerokai išaugo.

„Bijau skaičiuoti. Duok Dieve, kad išeitumėme ant nulio, bet bus šou, dėl to esu ramus. Vienintelis klausimas yra žmonių skaičius“, – dar prieš koncertą duotame interviu kalbėjo Soliaris.

Laidos vedėjo Rolando Mackevičiaus paklaustas, ar šiuo koncertu bando užimti Egidijaus Dragūno vietą, kuris dar prieš skandalus darydavo didžiausius šou Lietuvoje, Soliaris teigė, kad pasirodęs su garsiu atlikėju pamatė, kaip reikia organizuoti koncertus. Tai turėjo įtakos jo norui pakviesti gerbėjus ir į savo koncertus.

„Jei pradėsi daryti, kažkada tai įsibėgės, o jei tik svajosi... Jis ir klipams išaugino kartelę. Iš tikrųjų, brangiai kainuoja ta draugystė su juo. Užkyla kartelė ir sveikatai, viską turi išgirsti, priimti“, – atvirai kalbėjo Soliaris.

Tiesa, prisiminus bičiulystę su E. Dragūnu, buvo pastebėta, kad šio atlikėjo dėka Soliaris nustojo vartoti alkoholį. Vis dėlto nors ir teigė nebegeriantis, žinomas vyras svarstė, ar tokį sprendimą priėmė tik su E. Dragūno pagalba.

„Daug niuansų. Gyvenime jis yra davęs daug tokių tėviškų ar broliškų patarimų, sakė, kad bijodavo su manimi daug dirbti, nes manė, jog užtūsinsiu, nusispjausiu, neateisiu kur nors, kai reikės. Tai buvo teisybė, nes iš tikrųjų prigerdavau ir nerūpėdavo, kas vyksta, kur vyksta ir kodėl.

Išklausiau labai daug kritikos, labai daug pats permąsčiau. Kai atsidariau savo studiją, atsisėsdavau, pradėdavau dirbti ir galvodavau, kad dirbu su tokia chebra, o darau va taip. Kodėl? Kas negerai? Buvau užsidaręs savyje ir permąsčiau, ką iš naujo daryčiau ir kaip daryčiau“, – kalbėjo Soliaris.

Soliaris „Breath"

Tuo sunkiu metu pas Soliarį į studiją užsukdavo Ten Walls, E. Dragūnas, kuris, anot pašnekovo, dar 2016 metų aplanke rado sukurtą dainą „TikTok“

„Apie 700 dainų ar net daugiau yra tame aplanke. Jis sakydavo, kad esu sukūręs, kodėl nepaleidžiu, bet aš parašydavau dainą ir numesdavau, nes nežinojau, gera ji, ar ne. Viduje jaučiau pasimetimą. Nebijau kritikos, ne tame esmė. Teisingą kritiką aš priimu. Ji man ir padėjo sugrįžti į sceną įdomiau nei tai būčiau padaręs su dainos „Jausmas“ antra dalimi.

Augu muzikoje. Visą gyvenimą žaidžiau kašį, kai pradėjau muzikos karjerą, iš karto patekau į realybės šou, žmonės matė visas klaidas, kaip aš augau, o dabar klausau pirmųjų dainų ir apie tai nebegalvoju. Tas pats, kaip jaunystėje, galvoji apie pirmas klaidas, bet dabar taip nebedarytumei. Tai nėra klaidos, o pamokos, bet jei 2012 metais dainavai „Jausmą“, o 2020 atlieki vis dar tą patį, gal tada verta trauktis. Neužimu vietos, jei yra geresnių, tegul jie parodo, ką moka. Aš pasiklausysiu, išmoksiu ir grįšiu“, – teigė žinomas atlikėjas.

Šiandien galima išgirsti nemažai naujų Soliario dainų, kurias jis įrašė su kitais atlikėjais. Paklaustas, kodėl dažniausiai jis dirba su kolegomis, ne vienas, atlikėjas atvirai prisipažino scenoje vienas gerai nesijaučiantis.

„Ir niekada nesijaučiau. Man kažkas yra pasakęs: „Kai tu vienas išeini į sceną, atrodo, kad jautiesi kaip Kvazimodas, visko bijai“, bet man taip yra. Aš labai mėgstu collab‘inti, man labai patinka. Toks jausmas, kad nesu solo gitara, norisi būti kaip visas orkestras. Labai patinka įvairius muzikos stilius sujungti į vieną. Atrodo, kad tai – naujesnis muzikos modelis. Gal aš atsikandau vien tik popmuzikos, norisi ją pamaišyti. Bet jei tu klausi, ar man smagu vienam ant scenos, tai ne. Toks aš, nėra, kad išpūtęs krūtinę vaikštau“, – juokėsi Soliaris.

Paklaustas, ar su OG Version išleido dainą, kad susigrąžintų populiarumą jaunimo gretose, Soliaris teigė, kad prieš bendradarbiavimą su trapo muzikos žanro atlikėju, jau buvo pristatęs dvi dainas su E. Dragūnu, todėl panoro mesti sau iššūkį.

„Man patiko trapas, o pas OG Version jaučiau relaksą. Kai daug dirbi studijoje, tu išgirsti, kai chebra stengiasi dainuoti, kad patiktų publikai ir kai kūrinį kuria dėl savęs. Pas jį jautėsi toks, jei taip galima pasakyti, po***izmas muzikoje. Tokius žmonės tai ir pagauna, kurie jo klauso. Jo ir nereikia keisti. OG Version neturėjo dainos su popatlikėju. Čia jam galima paspausti ranką, nes jį galėjo nulinčiuoti, domėtis, kaip su popatlikėju daro collab‘ą. Jo labiau jautresni klausytojai, klausia, kodėl su juo, kodėl jis. O šį kartą tiesiog sutapo vaibas. Mes susitikome studijoje, iš pradžių valandą pašnekėjome, tada prageiminome, sugalvojome greitai įrašyti dainą, visiems patiko, todėl nusprendėme ją paleisti“, – apie bendrą dainą su OG Version pasakojo Soliaris.

Palaiko ryšį su Egidijumi Dragūnu, bet nepateisina

Šiuo metu Soliaris pasakojo su E. Dragūnu palaikantys ryšius, nes per daugybę bičiulystės metų šis atlikėjas jam daug padėjo. Laidos svečias teigė padaręs daug klaidų, o E. Dragūnas niekada nuo jo nenusisuko.

„Ar collab‘ą darome? Ne, jis dabar nedaro collab‘ų, kuria savo albumą, turi savo kažkokią viziją, kelią, sugrįžimą, gal dar ką nors. Jis man to nepasakoja. Kartu daugiau dainų nesame sukūrę. Turime tris, jei to klausi“, – sakė Soliaris.

Egidijus Dragūnas-Sel ir Algirdas Minalga-Soliaris Dubajuje/ Foto: Delfi

Paklaustas, kaip jaučiasi dėl E. Dragūno pasisakymų, susijusių su karu Ukrainoje, atlikėjas teigė, kad tuo metu, kai kilo skandalas, jis buvo Lietuvoje, o bičiulis – Dubajuje, todėl galimai E. Dragūnas neturėjo visos informacijos apie kilusį karą.

„Turiu draugą, kuris iš Mariupolio savo tėvus atvežė ir paskui grįžo atgal į karą. Man tai jautri tema. Aš manau, kad čia buvo situacijos nesupratimas, ką jis pakomentavo. Galbūt gavo žinutes, nesuprato, nepasiekė jo informacija normaliai, galbūt gavo informaciją per live‘us iš žmonių. Jis pats galėtų daugiau pakomentuoti šią situaciją, mes apie tai nekalbėjome.

Jis nėra skandalingas, kaip gali pasirodyti, jo toks būdas, bet su draugais jis būna labai geras bičas. Aš tikrai suprantu, kad jis labai blogai pasakė, bet turiu informacijos, kad karo nepalaiko. Kodėl išsprūdo tokie žodžiai? Kodėl tokia interpretacija įvyko? Jis turbūt galėtų pats apie tai papasakoti“, – teigė Soliaris.

Po nepasisekusio odontologijos verslo turi naują idėją

Laidoje buvo užsiminta ir apie Soliario verslą – atidarytą odontologijos kliniką. Žinomas atlikėjas pasakojo, kad kartu su savo partneriais susipažino vakarėlyje, o vieno pokalbio metu gimė ir idėja įkurti bendrą verslą.

„Kažkada susėdome, kažkas pasiūlė atidaryti odontologijos kabinetą, kurio nebuvo tame rajone. Aš faktiškai nieko nedariau, tik daviau idėjų, pagalbą, net neinvestavau. Mano teta buvo odontologė, todėl daug prisidėjau, įkalbėjau didelę personalo dalį, kad ten ateitų dirbti. Atsidarėme odontologijos kliniką, bet po susirinkimų supratome – kalbame apie dinozaurus ir nieko nesuprantame.

Įrengėme, įkūrėme ir viską paleidome nuomai. Dabar dirba profesionalai, kurie viską supranta. Supratome, kad ne savo sferoje ilgai kietas neišbūsi. Odontologai kalbėjo, kad savininkai yra dainininkai. Mano draugei vienas pažįstamas sakė: „Ką, tau Soliaris dantis gręš“, buvo neatitikimas. Nors komunikavau teisingai, sakiau, kad dantų netaisau, tai investicinis projektas, visiems atrodė, kad aš varinėju su grąžtais, visiems dantis gręžiu ir mokausi tai daryti“, – juokėsi savo verslo patirtį prisiminęs atlikėjas.

Vis dėlto rankų jis sako nenuleidžiantis, šiuo metu turi idėją atidaryti vaikams privatų darželį, kuriame būtų atrandamos mažųjų stipriosios dainavimo pusės.

„Pastebėjau, kad yra trūkumas tokių darželių, o ir pats su tuo susidūriau. Pasiūliau partneriams, jiems patiko mano idėja, bet jai reikia užaugti. Supratau, kad ne visoms idėjoms esi pakankamai brandus“, – sakė atlikėjas.

Alkoholis pažadindavo blogas savybes

Laidoje Soliaris atvirai papasakojo ir apie laikus, kai didelę jo laiko dalį užimdavo alkoholis. Jis teigė jau metus nebegeriantis. Atlikėjas sakė, kad buvo smagu dalyvauti vakarėliuose, juose susipažino su daugybe žmonių, manė, jog nustojus vartoti alkoholį įvyks stagnacija, todėl buvo sunku kurį laiką jo atsisakyti.

„Smegenyse taip ir įvyko. Du mėnesius sėdėjau studijoje, spaudinėjau vieną natą, žiūrinėjau Chriso Browno klipus, o atsisukęs į Egį, kuris tuo metu buvo studijoje, pasakau: „Va, nieko nebesukuriu“. Ieškojau įkvėpimo, kas padėtų, pradėjau rūkyti, visokių vape‘ų prisipirkdavau. Bet praėjo tas laikas, išsivalė organizmas ir viskas sustojo į savo vietas. Dabar kaip tik, jei įpiltų, dar pagalvočiau, ar atsigerti. Man labai gerai be to. Viskas atgal sugrįžo ir dar stipriau. Daugiau paroje laiko, nebešvaistau nei pinigų, nei laiko. Kokie pachmielai būdavo baisūs, kosmosas.

Algimantas Minalga-Soliaris

Dvi dienas guli, nesąmonių pridarai, priskambinėji, prišneki ką nors. Paskambindavau ir buvusioms arba žinutę parašydavau: „Ach tu p**la, išėjai“, tokį velnią savyje pažadindavau. Kartais atsipalaiduoti reikia, jei žmogus moka, bet jei prigėrus išlenda tokie dalykai, pradedi mąstyti, ar tau to riekia“, – kalbėjo Soliaris.

Dabar jis sako, kad atsipalaiduoja kurdamas muziką, užsuka ir į vakarėlius, bet išmoko linksmintis be alkoholio.

„Iš pradžių buvo lievai, bet dabar jau gerai. Paimu nealkoholinio alaus, patrolina mane, bet jau pripratęs. Ateinu prie baro, užsisakau nealkoholinio alaus, sakau barmenui, jau žinau, sakysi, kad tai pirmas nealkoholinis alus, kurį pardavei. Man visi taip sako, visus bajerius jau moku“, – juokėsi atlikėjas.

Paklaustas, ar vartoja narkotines medžiagas, jis teigė, kad jų jam taip pat nereikia: „Neteisiu žmonių, jei jie ieško tų pojūčių, bet man jų nereikia. Yra visokių žmonių. Vieni geria alkoholį, kiti rūko, dar kiti pavartoja ką nors, o man narkotikas yra muzika.“

Alkoholio atlikėjas sakė atsisakęs po ilgo laiko ir svarstymų, skaičiavo, kad tai kainuoja ne tik daug pinigų, bet ir jo laiko.

„Būdavo, kad kiekvieną dieną alaus ar dar kažką išgeriu. Toks su neprognozuojamomis pabaigomis būdavo tas gėrimas, užreivini trečiadienį, o ketvirtadienį turi kokių nors reikalų. Tokie dalykai pradėjo labai stabdyti. Turiu sūnų, jam juk nepalauks nei mokykla, nei būreliai. Tai yra vienas iš pagrindinių dalykų, kodėl mečiau, tikrai ne Egidijus Dragūnas“, – pasakojo Soliaris.

Lydėjo panikos priepuoliai

„Nepatogiuose klausimuose“ Soliaris papasakojo ir tai, kad dažnai susiduria su panikos priepuoliais, kartais jie kyla net koncertų ketu, todėl tenka vartoti raminamuosius vaistus.

„Sel‘o koncerte kažkada Šiauliuose pasirodžiau atėjęs iš greitosios pagalbos. Kai tu pats to nejauti, nelabai suprasi šitų bajerių. Panikos priepuoliai atsirasdavo dažniausiai po nuovargio, pervargimo, labiau psichologinio nei fizinio, o alkoholis irgi privesdavo prie to. Jei tris ar keturias dienas reivini, o paskui jauti ne tik pachmielą, o ir panikos priepuolį, atrodo, kad miršti. Turi gerti ne tik raminamuosius, bet ir leistis lašinę, kas kainuoja kosmosą. Bet per reivus buvo tiek bajerių, kuriuos pamenu, kai chebrai pasakoju, jie sako, kad galima būtų filmą kurti“, – juokėsi Soliaris.

Pašnekovas prisiminė kelis nuotykius, kurie nutiko vakarėlių metu.

„Tuo metu buvau ką tik įsikėlęs į butą Antakalnyje, vyko vakarėlis, gėrėme tekilą, vėliau nieko neprisiminiau, kad nutiko. Pamenu, atsikeliu ryte nuo stipraus garso, kažkas daužėsi į duris, nuolat skambino. Su apatiniais atidariau duris, žiūriu, stovi pareigūnai, sako, kad kaimynai skundžiasi, jog medį kažkas bute pjovė. Žiūriu į policininką, galvoju, apie kokį medį kalba, klausiau, gal išprotėjo, ar juokauja.

Uždariau duris, einu per namus, perlipau per šaką, toliau einu. Žiūriu, guli pjūklas. Atidarau kambarį, o jame negaliu pasakyti, kokio dydžio medis. Neįsivaizduoju, kaip jį įvilkome. Draugas vėliau prisiminė, tik, kad jis pjovė, o aš supausi. Pasirodo, ant to medžio sėdėjom ir gėrėme. Pas kažką gimė mintis, kad reikia į namus medžio“, – juokėsi prisiminęs Soliaris.

Tiesa, tai buvo ne vienintelis kurioziškas vakarėlio metu nutikęs įvykis. Atlikėjas pasakojo, kad prieš kurį laiką atsibudo pas draugą namuose ir prieš akis pamatė savo bičiulį sėdintį ant didelio akmens.

„Sako piktas: „Varykit visi namo“. Paklausėme, ką padarėme. Pamenu, sėdėjo jis ant tokio didelio akmens, padėto vidury kilimo. O tas akmuo kieme gulėdavo prie jo namų. Aš žiūri į tą akmenį, gulėjusį jo namuose, kilimas smėlėtas, jis visas piktas ant to akmens sėdi. Pakartojo dar kartą, kad varytumėme iš jo namų ir tą akmenį pasiimtumėme.

Tie reivai negimtų be alkoholio pagalbos, o iš to kuriamas muzonas, jei dainuočiau apie tūsus ir nežinočiau, ką tai reiškia... Bet nesakau, kad reikia bandyti viską“, – įsitikinęs Soliaris.

Dėkingas palaikančiai šeimai

Pasiteiravus apie Soliario asmeninį gyvenimą, žinomas vyras papasakojo, kad šiuo metu gyvena su savo sūnumi ir antrąja puse. Vis dėlto teigia, kad socialiniuose tinkluose jų nerodo, nebent paprašo pats sūnus.

„Kartais būna pasako: „Tėti įdėk“, aš įdedu į storį, kaip jis trajaką meta, paskui jis skaito, ką žmonės komentuoja, ar like‘ina, ar daug peržiūrų. Kartais jis nori, bet, kai paklausiu, ar nori susikurti savo instagramą ar feisbuką, jis sako ne. Tai kam man jį viešinti, jei jis pats to dar nenori.

O antra pusė turi visai kitą savo gyvenimą. Ji yra „Senukų“ prekių užsakymų vadovė. Nenoriu, kad mano kažkokie veiksmai ar pokalbiai, muzika darytų įtaką jos darbui ar vaiko mokykloje. Aišku, kam reikia, tas susižino, bet noriu, kad tik pats būčiau atsakingas už savo socialinę aplinką, kad tai nedarytų įtakos mano artimiesiems“, – teigė Soliaris.

Tiesa, laidoje jis sulaukė ir klausimo, ar nėra išsiskyręs su antrąja puse, tačiau atlikėjas patikino, kad jiedu skirtingais keliais nėra pasukę.

„Kartu gyvename, tik esame užsiėmę savo darbais, jie skirtingi, daug neviešiname savo nuotraukų kartu. Einame į sūnaus šventes kartu, artimi žmonės dažnai mus mato, bet dabar toks laikas, kai apskritai, ji mokosi magistrantūrą, pas mus protinga. Šeimoje turi būti vienas protingas, o kitas išlaidus“, – juokėsi atlikėjas.

Tiesa, tuo metu kai vartojo alkoholį, Soliaris teigė jautęs stiprų šeimos palaikymą, suprato, kad ir jis turi pasirūpinti sūnumi. Išgyventos ir sunkios akimirkos, kai vaiką teko auginti seneliams, prisipažįsta žinomas vyras.

„Tai nutiko mūsų bendru sutarimu. Sakiau, kad pirma turiu surinkti save, kad galėčiau bent kažką gyvenime atiduoti. Užsidariau viduje ir išsigydžiau prieš penkis metus, atsakinėjau sau į kiekvieną klausimą. Pasibūni su savimi, pamąstai, atsikapstai, kas blogai ir bandai spręsti nesiimdamas jokių pagalbinių priemonių.

Daug kas kalbėjo, jei nepasieki dugno, negali nuo jo atsispirti, yra tokių nuomonių, ypatingai tarp žinomų žmonių. Aš galvojau, užsienyje būna baisesnių istorijų, kai pasiekia dar ne tokį dugną, bet vis tiek sugeba atsispirti ir išeiti. Kitų istorijos irgi įkvepia“, – sakė Soliaris.

Kai gimė sūnus jis sakė supratęs, kad jo gyvenime atsirado žmogus, svarbesnis už jį patį, tačiau gyvenimas tarsi griuvo – mirė draugas, muzikinė karjera sustojo, apėmė baimė, todėl buvo sunku atsiduoti šeimai.

„Labai daug dalykų susidėjo į vieną, visko išsigąsti, atrodo, kad tave visur persekioja tik nesėkmė, viskas juoda, viskas blogai. Padėjo tik šeima. Kaip ir iš kiekvienos situacijos, artimiausi žmonės dažniausiai įdeda daugiausiai pastangų, kad kažką pakeistų.

Viską stebėjau, galvojau, kaip susidoroti su savo bėgimu nuo atsakomybių, o bėgimą nuo atsakomybės vadinu išgėrimą. Galvojau, bijau, tada išgersiu ir pasidarys drąsiau, bet taip nebuvo. Alkoholiu situacijos neišgelbėsi, jis atitolina problemą. Praeina mėnesis, o atrodo, kad ta problema buvo vakar ir tu vis tiek prie jos grįžti su dar didesne depresija. Dar daugiau turi surasti jėgų padėti sau ir spręsti situaciją“, – teigė laidos svečias.

Vis dėlto, jei tik galėtų, žinomas atlikėjas sako nieko, kas įvyko, nekeistų. Viskas, ką teko patirti, suteikė daug patirties, svarbiausia, anot jo, niekas nebuvo įskaudintas, liko šeima, tobulėja jo sūnus.

„Žiūrėdamas į vaiką, labai juo didžiuojuosi. Visi jo genai iš mamos, iš manęs tik krepšinio sugebėjimai, bet ir muzikalus vaikas. Nieko nekeisčiau, nieko nesigailiu. Manau, kad ne gailėtis reikia, o daryti išvadas. Tai, ką padarei, padarei kažko vedamas. Žinoma, neteisinu serijinių žudikų ar tų, kurie pradeda karą, bet jei neturi psichologinių problemų, iš to išmoksti pamoką, ta pamoka atneša naudos. Kaip keistai beskambėtų, taip yra“, – pokalbį užbaigė žinomas atlikėjas.

Visą pokalbį su Algimantu Minalga-Soliariu galite pamatyti vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)