Buvusi televizijos laidų vedėja, muzikiniuose projektuose išgarsėjusi ir aktyvia koncertine veikla užsiimanti talentinga atlikėja dar pokalbio pradžioje prisipažino, kad nusifilmuoti vaizdo klipe, kuriame ji atskleidžia dalyvausianti šioje laidoje, buvo nelengva užduotis. Pasirodo, kad jai sunkiai suprantama, kaip tą taip lengvai daro šiuolaikiniai nuomonės formuotojai. Nepaisant to, viešnia sulaukė nemažai žiūrovų klausimų.

Vienas pirmųjų klausimų laidoje buvo apie tai, kodėl Dileta išėjo iš populiariosios merginų grupės „4 Roses“. Tai – muzikiniame televizijos projekte susibūręs kolektyvas. Jau anksčiau moteris yra pasakojusi, kad bendravimo pradžia priminė kačių pjautynes. Tik iš šou iškritusios merginos suprato, kad be reikalo pykosi, todėl ir po „X faktoriaus“ grupė dar labai ilgai ir sėkmingai veikė. Tačiau visą laiką Dileta pati kurdavo dainas, nes nesijautė iki galo laiminga, atlikdama perdainuotus kūrinius, jai trūko saviraiškos.

"Queens of Roses"

„Atsakymas kaip ir paprastas, – šyptelėjo ji. – Kodėl? Man trūko erdvės. Aš visada savyje giliai svajojau dainuoti savo muziką –tokią, kokią aš įsivaizduoju, kokią mėgstu, kokią aš ją girdžiu. Norėjau būti savimi, kaip Dileta, o ne kaip sudedamoji dalis. Kolektyve vis tiek turi save riboti, prisitaikyti, negali išeiti ir šokti į orą. Vis tiek tai yra grupė, priimtas bendras sprendimas. Ir šiaip – keturios moterys grupėje jau yra sudėtinga. Tai tikrai yra labai sudėtinga.

Pačioje pradžioje, kai mus tik subūrė, buvo labai sudėtinga. Mes atėjome iš atskirų grupių – atėjo panos, kurios dainuoja roką ir panos, kurios dainuoja viską. Būna arba sulimpa, arba nesulimpa. Tai mes iš pradžių visiškai nesulipome, draskėmės, ėdėmės, vietoj to, kad susivienytume dėl bendro tikslo, pavyzdžiui, laimėti projektą. Mes to nepadarėme. Dėl to visi galvojo, kad po šou grupė iširs. Bet, prašau, grupė vis dar egzistuoja. Žinoma, jei nebūtų buvę užsakymų, kam būti kartu? Bet po to viskas tapo fainai, tapome draugėmis. Tai pasijuto maždaug po dvejų metų. Mums reikėjo apsišlifuoti, turėjo įvykti visko: susipykti, gerai atšvęsti, išsisiuntinėti, daug visko nuveikti ir po to viskas buvo gerai.

Išeiti iš grupės nebuvo skaudu, bet buvo sunku. Vis tiek esi įpratęs. Su grupe buvome apkeliavusios kone kiekvieną Lietuvos kampelį, turėjome daug koncertų, turėjome ir duobių, bet ir tikrai didelių bumų. Praleidome daug laiko kartu, todėl nebuvo lengva. Apskritai nėra lengva žengti žingsnį į ten, kur nežinai, kaip bus. Nežinojau, kaip man pavyks. Dabar jaučiuosi gerai.“

Nepaisant sėkmingo dueto su L. Somovu, gerbėjai teiravosi, kur Dileta dingo – esą jos nebesimato viešumoje taip, kaip anksčiau.

„Bet aš taip ir norėjau, – pritariamai palinksėjo ji. – Aš nenorėjau bet kaip, bet kur – kad tik būti. Aš aiškiai mačiau, kur aš noriu save matyti, kokiame žanre ir kur ir ką noriu dainuoti. Daug kur nėjau net gi sąmoningai, net jei matydavau, kad tai smagus projektas, bet nuspėdavau, kad nespėsiu pasiruošti, o man netinka bet kaip. Aš norėjau, kad viskas būtų kokybiškai. Nereikia būti vien dėl buvimo. Aš noriu, kad būtų viskas su prasme. O tai, kad aš dingau... Nežinau, kodėl taip atrodo. Kai išeini ir kai turi susikurti viską nuo nulio – tai užtrunka. Parašyti kūrinį yra gana ilgas procesas. Per šiuos porą metų jau įrašinėjame antrą albumą, kas, mano galva, yra puiku, tad niekur aš nedingau, tiesiog labiau pasinėriau į kūrybą.“

Nors dabar Dileta apie savo naują kūrybos kelią kalba pozityviai, buvo ir sunkumų.

„Per karantiną buvo tokia gili duobė, kur atrodė, kad aš tuoj lakstysiu ratais ir lipsiu sienomis. Esu labai aktyvi, man reikia veiksmo, todėl atrodė, kad vienu metu ir verksiu, ir juoksiuosi. Atrodė, kad visos emocijos yra, išskyrus džiaugsmą. <...> Man važiavo stogas. Kai man liūdna, aš pradedu juoktis“, – neslėpė pašnekovė.

Dileta Meškaitė-Kisielienė, Leon Somov

Pasirodo, kad į duetą Leonas ir Dileta susibūrė jos pačios atkaklumo dėka. Atlikėja surinko visus valios ir drąsos likučius bei vieną dieną paskambino prodiuseriui, kurio kūrybos gerbėja ji buvo visą laiką.

„Aš labai bijojau jam skambinti. Aš tuo metu dar buvau grupėje, dar tik svajojau daryti kažką savo, kurti pati. Aš daug kartų šnekėjau apie tai, ko noriu, bet nieko dėl to nedariau. Vieną dieną draugės mane prispyrė veikti, davė Leono numerį ir liepė jam skambinti. <...> Aš jam paskambinau, jis paprašė atsiųsti kelis pavyzdžius. Išsiunčiau jam porą kūrinių, demo versijų. Leonas perskambino, jam patiko“, – prisiminė dainininkė.

Netrukus prodiuseris ją pakvietė į studiją, duetas greitai rado bendrą kalbą ir taip po truputį ėmė gimti pirmieji jų bendri kūriniai. Šiandien Dileta džiaugiasi jų bendradarbiavimo vaisiais, dainomis, kurios jau susilaukė ypatingos sėkmės, tarp jų – kūriniai „Back to life“, „Miestas miega“, „Ledas“ ir kt.

„Aš savimi esu patenkinta, aš augu, turiu daug planų. Tikiuosi, kad man greitu metu pavyks išleisti savo solinį kūrinį. Labai jo laukiu ir labai jo noriu“, – šyptelėjo ji.

Dileta Meškaitė-Kisielienė, "Queens of Roses" /Foto: Darius Beinoravičius, Karolis Jautakis

Netrukus interviu pasisuko asmeninių klausimų tema. Viena žiūrovė teiravosi, ar atlikėja vis dar kovoja su valgymo sutrikimais, mat praeityje yra kalbėjusi apie tai.

„Ne. Nekovoju, – patikino laidos viešnia. – Pagrindinis ženklas, kuris rodo, kad kažkas ne taip, tai yra atsiradusi baimė valgyti, kai imi skaičiuoti kalorijas. Kai pagalvoji, būdami vaikais, juk niekada neskaičiuodavome jų, naktį batoną su tepamu šokoladu valgydavome. Man visa tai prasidėjo, kai aš buvau Airijoje, kai atvykau mokytis į koledžą. Buvau labai liekna. Bet aš net nepastebėjau, kaip per pusę metų pasikeičiau. Turėjau skristi į Lietuvą atostogoms, išsitraukiau savo džinsus, su kuriais atskridau, bet užsidėjau juos tik iki kelių. Tu to nepastebi, nejauti. Aš tiesiog taip užpanikavau, o kai tau 13-ika metų tai prilygsta tragedijai. Apsivyniodavau maistine plėvele po tamprėmis ir bėgdavau pakrante, kad tik kuo greičiau tirptų viskas, nes man jau už savaitės į Lietuvą, o aš – stora.

Pradėjau bijoti valgyti. Visa šeima sėda valgyti prie stalo, o aš sakau, kad neva esu nealkana, jog jau pavalgiau. Po to ateina laikas, kai tikrai nori pavalgyti, nes jau darosi silpna, o kai pavalgai – imi save graužti, kad visas darbas, visos kančios nueis per nieką. Eidavau išsivemti, nes bijodavau, kad viskas, ką suvalgiau, lipdysis ant manęs. Nesąmonė. Prisidariau nesąmonių. Ačiū Dievui, kad iš to išlindau.

Kiekvienam skirtingai pavyksta iš to išbristi. Man buvo porą lūžių. Būdavo, kad nevalgai, nevalgai, o po to ryji. Tai buvo jau seniai, praėjo gal kokie 16-ika metų. Sunku ir prisiminti. Iš pradžių nesupratau, kad tai yra problema, mano artimieji atkreipė dėmesį, kad kažkas ne taip. Mama, močiutė ir visi kiti ėmė klausinėti, kodėl nieko nevalgau. Kai ant stalo 15-ika patiekalų, o vaikas nieko nevalgo. Patarimas kitiems – jokie drastiški sprendimai neprives prie gero. Jei matai, kad kažkas negerai – spręsk.“

Pokalbis ilgainiui įgavo dar daugiau asmeninių temų. Vienas laidos žiūrovas teiravosi, kodėl jau kurį laiką šalia jos nebesimato jos vyro – gal jie netikėtai išsiskyrė?

„Žinai, jei tu neįsidedi nuotraukos, kad buvai sporto klube, tai vadinasi tu nesportavai. Jei neįsidedi pusryčių nuotraukos, tai nevalgei. Jei aš nesidalinu, tai nereiškia, kad neturiu. Aš apskritai mažai dalinuosi. Tikrai mažai dalinuosi viskuo. Man taip natūraliai išeina. Matau, kaip koncerte žmonės filmuoja, o aš noriu mėgautis akimirka. Bet nežinau, kaip bus ateityje, gal viską fotografuosiu ir viešinsiu“, – nusijuokė ji.

Akylesni Diletos gerbėjai atkreipė dėmesį, kad dabartinis jos vyras Donatas kadaise palaikė romantiškus santykius su kita žinoma dainininke – Elena Puidokaite-Atlanta. Ar jį traukia atlikėjos?

„Jis galės pats ateiti į laidą ir atsakinėti į šiuos klausimus, – nusikvatojo dainininkė. – Aš galiu kalbėti apie save, o apie vyrą...“

Pasak vieno iš žiūrovų, Donatas Kisielius, nepaisant iširusių jos ir Atlantos santykių, turėjo prisirišimą prie jos dukrelės Saulės – jis jai esą atstojo tėvą. Tas pats žmogus teiravosi, ar ir šiandien Diletos vyras bendrauja su ja ir kaip ji reaguoja į šią situaciją.

„Aš galiu atsakyti tik apie save. Kaip reaguoju aš? Aš neturiu jokio ryšio su Atlantos vaikais, aš jų nepažįstu ir nežinau, kodėl turėčiau reaguoti ar turėti ryšį“, – sakė ji.

Dileta Meškaitė-Kisielienė su vyru Donatu

Klausimai apie Diletos vyrą nesustojo. Netrukus smalsauta, ar dainininkė savo karjerą pristabdė dėl to, jog jos vyras yra pasiturintis?

„Žinote, kokia liūdniausia dalis šiame klausime? Kad aš neva pristabdžiau savo karjerą. Aš jos nepristabdžiau! Aš pradedu suprasti, kad jei nesimali viešumoje, vadinasi, tu nieko neveiki“, – juokėsi laidos viešnia.

Tačiau asmeniniai klausimai nesiliovė – teirautasi ir apie tai, ar Dileta nemano, kad jau laikas būtų turėti vaikų.

„Mus nuo pat mažens kala į kažkokią sistemą. Eini į mokyklą, po mokyklos turi būti universitetas, po jo turi susituokti, paskui ateina eilė vaikams. Jei jų nėra, tai kaip čia? Gimė pirmas, tai kada antras? Jeigu kažkuri dalis toje sistemoje neina viena paskui kitą, atrodo, kad žmonėms tai išmuša saugiklius“, – stebėjosi atlikėja.

Visa tai ir dar daugiau – laidos įraše, esančiame šio straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)